Thuisleven.com
Kleine ijsbeer, het compacte kartonboek voor de kleintjes.
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Baby en peuterboeken > Kleine ijsbeer, het compacte kartonboek voor de kleintjes

Kleine ijsbeer, het compacte kartonboek voor de kleintjes

Voorlezen verrijkt de woordenschat bij kinderen. Daarnaast draagt het bij tot een betere taalgevoeligheid en taalbegrip. Het zal je dan ook vast niet verbazen dat kinderen die op jongere leeftijd vaker voorgelezen geworden zijn, zelf op latere leeftijd sneller en makkelijker zelf kunnen lezen. Ook hebben ze minder moeite met spellen en begrijpend lezen. Een boek pakken om die kleine voor te lezen, loont dus zeker de moeite. Vandaag laat ik je het boek ‘Kleine ijsbeer’ zien.

Kleine ijsbeer

Lars, de kleine ijsbeer, drijft op een ijssschots weg uit zijn witte poolwereld en beleeft spannende avonturen in de tropen. Met dit kartonboek kunnen ook de allerkleinsten het eerste avontuur over de beroemde Kleine IJsbeer beleven. Dit kartonboek bevat een ingekorte versie van het verhaal uit het prentenboek ‘Een ijsbeer in de tropen’.

Wat vinden wij ervan?

Dit boek is echt ideaal voor jonge kinderen. Evi vind de ijsbeer maar wat mooi om te zien. Niet alleen de ijsbeer zelf is heel interessant ook de andere dieren uit het boek zijn maar wat leuk om naar te kijken.

Leestips:
Kinderen zijn gek op dezelfde, vertrouwde dingen. Pak dan ook gerust dit boekje er voor de honderdste keer erbij. Wissel af door de ene keer het verhaal te lezen zoals in het boek staat en de andere keer door te benoemen wat je ziet of juist het kindje te laten ervaren wat er gebeurd. Zo is er op de eerste pagina van dit boekje goed te zien dat de kleine ijsbeer velen malen kleiner is dan zijn vader. Bij dit plaatje benoem ik dan ook wel eens klein en groot. Dan loop ik naar de spiegel met Evi en laat de verschillen zien tussen groot en klein.
Op de tweede pagina neemt vader een duik in het water. Dat is natuurlijk makkelijk na te bootsen in bad, een bakje met water (leuk voor de zomer).

Informatie

Kleine ijsbeer
Auteur en illustraties: Hans de Beer
Uitgever: De Vier Windstreken
ISBN: 9789051164688

Lees ook:

Wanneer begonnen jullie met voorlezen?

# Voor het schrijven van dit artikel heb ik een recensie-exemplaar ontvangen #

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

6 reacties

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics