Thuisleven.com
Thuisleven nieuw logo.
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Feest(dagen) > Verjaardag > Kinderfeestje? Met deze 10 tips laat je het feestje zeker slagen!

Kinderfeestje? Met deze 10 tips laat je het feestje zeker slagen!

De grote vakantie is weer achter de rug. Dat betekent voor een hele hoop kinderen dat er een kinderfeestje op de planning staat. Er zijn complete arrangementen te boeken als je niet graag thuis wilt blijven, dit verschilt per dorp of stad. Het is dan ook raadzaam om hier even naar te kijken in een dagblad, tussen de reclame of online.
Mocht je wel graag thuis blijven met de kinderen dan staan hieronder tien tips om het feestje te laten slagen!

TIP 1: Alternatief voor een stukje taart

Zorg ervoor dat er een tafel gedekt is met gezonde hapjes, versieringen en drankjes. Voor elke gast staat er een bordje klaar waarop hij/zij een cupcake kan versieren. Versieringen kunnen zijn: stukjes aardbei, druiven, discodip, slagroom, glazuur, snoepjes en nog meer leuke dingen die klein van formaat zijn. Zodra de cadeautjes uitgepakt zijn kan iedereen hier plaats nemen en zijn de kinderen zeker een half uur zoet. (letterlijk en figuurlijk).

TIP 2: Cadeautjes uitpakken was nog nooit zo leuk

Speel cadeau verstoppertje. De jarige job moet even de gang op en de genodigden mogen hun cadeautje verstoppen. Zodra iedereen het cadeautje verstopt heeft mag de jarige komen en moet hij de cadeautjes vinden. Als het te lang duurt kan “warm” en “koud” ingezet worden om het spel te laten vlotten. Of speel het Cadeautjes dobbelspel voor kinderpartijtjes.

TIP 3: Ballonnen spel

Voor dit kinderfeestje spel heb je wat ruimte nodig, het spel kan zowel binnen als buiten gespeeld worden.
Benodigdheden: Ballonnen, een schaar en touw.
Blaas de ballonnen op, bind er een touwtje aan en bind dit vervolgens om de enkel.
Zodra alle kinderen een ballon rond de enkel hebben kan het spel beginnen.
Alle kinderen kiezen een plekje uit en zodra de muziek begint, of het startsignaal af gaat is het de bedoeling dat de kinderen de ballonnen bij elkaar kapot trappen. Zodra een ballon kapot is, is het kindje af en mag het langs de zijkant aanmoedigen. Degene die als laatste de ballon nog heel heeft is de winnaar.

TIP 4: Themafeestje

Is jouw kind ook zo gek op dino’s, kastelen, dieren, heksen, modeshows, auto’s of iets anders? Te gek! Zet het thema geheel in deze stijl, zorg voor passende uitnodigingskaarten, slingers, ballonnen en spelletjes. Misschien is het zelfs heel erg leuk om iedereen in een verkleedkostuum te laten komen of kun je zelf zorgen voor een verkleedkoffer….

TIP 5: Fotoshoot

Of je nu een jongen bent of een meisje het maakt eigenlijk niks uit! Met deze fotoshoot heb je iedereen tuk. Zorg voor wat coole of lieve achtergronden en gadgets en laat ze maar lekker los gaan voor de camera. Het is natuurlijk wel gaaf als de foto’s daarna geprint worden zodat er een mooi boek van gemaakt kan worden!

TIP 6: Zelf koken

Wil je iets anders dan friet met snacks als afsluiter op een kinderfeestje? Kies dan één of meerdere (simpele) gerechten en ga met de kinderen aan de slag. Laat ze bijvoorbeeld hun eigen salade maken, zorg voor leuke pasta en maak er vervolgens een eigen saus bij…
Nog veel leuker is het nagerecht! Wordt het vanille-ijs met slagroom, aardbeien, chocolade en discodip of toch een gekkere combinatie?

TIP 7: Altijd prijs bingo

Zet een tafel vol met snoepjes, zakjes chips en (kleine) cadeautjes (eventueel in categorieën als hoofdprijs, tussenprijs en troetelprijs).
Speel het spel volgens de spelregels (een rijtje vol -> prijs, twee rijtjes vol -> prijs, drie rijtjes vol -> prijs en daarna volle kaart). Bij elke prijs mag het kind iets van de tafel uitzoeken.
Zodra een kind prijs heeft mag hij/zij iets uit komen zoeken. Is de kaart vol maar heeft niet niet iedereen prijs (grote kans) dan is het tijd voor een troetelprijs. Speel het spelletje zo vaak dat iedereen het nog leuk vindt. Vul de zakjes op het eind, eerlijk, aan indien nodig.

TIP 8: Vrij spel

Elk feestje weer was ik verbaasd hoe goed kinderen zich zelf kunnen vermaken. Hele planningen had ik, maar elke keer weer zochten ze iets uit waar ze even zelf mee wilden spelen. Wees dus niet te strak in de planning maar laat het lekker zijn verloop gaan.

TIP 9: Kinderfeestje met frietjes en snacks eten zonder borden en bestek

Bijna elk kind lust het en het is ontzettend gemakkelijk klaar te maken. Terwijl de kinderen aan het spelen zijn (of tv kijken) kun jij alles klaar maken.
Natuurlijk zijn frietjes met snacks een makkelijke maaltijd, maar het wordt pas echt leuk als dit zonder borden en bestek gegeten wordt. Zorg voor aluminium folie en plak dit over de tafel heen. Op de tafel maak je her en der klodders met mayo, curry of ander gewenst sausje. Zodra de frietjes of de snacks klaar zijn verspreid je dit over de tafel.
Alles op? Even het folie aan de zijkanten lospeuteren en vervolgens alles in elkaar vouwen en in de container stoppen. Vergeet niet om de handen te laten wassen bij de kids.

TIP 10: Even rustig TV kijken

Wellicht niet het meest pedagogisch verantwoord tussendoortje op een feestje, maar wel één waar je de kinderen (even) mee rustig krijgt. Zo kun je tussendoor even opruimen, of het volgende spel klaar maken…

Lees ook:

Heb jij nog leuke tips voor een kinderfeestje dan lezen wij dit graag onderaan dit bericht!

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

2 reacties

  • Wat een fijne tips! De trend van nu lijkt uitjes te zijn, maar ik zie dan op tegen de logistiek/transport. Thuis met een groepje lijkt me dan fijner, maar ik had dan weer geen inspiratie. Nu wel! 🙂

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics