Selecteer een pagina

Het is een vraag die elk jaar weer terugkomt: moet je wel of geen kerstverlichting voor het raam hangen? Sommige mensen vinden het een prachtig gezicht en zetten hun hele huis vol met kerstverlichting, terwijl anderen het liever wat subtieler houden. In deze blog gaan we dieper in op de vraag of het een goed idee is om kerstverlichting voor het raam te hangen.

Kerstverlichting voor het raam, gezellig!

Er zijn verschillende redenen waarom mensen kerstverlichting voor het raam hangen. Allereerst ziet het er natuurlijk heel gezellig uit. Vooral in de donkere wintermaanden kan wat extra verlichting het huis net wat sfeervoller maken. Daarnaast is het voor veel mensen een manier om hun kerstgevoel te uiten. Met kerstverlichting geef je aan dat je de feestdagen belangrijk vindt en dat je er graag aan meedoet.

Of toch maar niet?

Toch zijn er ook redenen om géén kerstverlichting voor het raam te hangen. Zo kan het zijn dat je het gewoon niet mooi vindt, of dat je geen zin hebt om al dat gedoe met lampjes en snoeren. Daarnaast kan het ook zijn dat je bang bent voor negatieve reacties van de buren. Niet iedereen houdt namelijk van kerstverlichting en sommige mensen vinden het storend als ze steeds weer tegen een fel verlicht huis aankijken.

Persoonlijke voorkeur

Maar is het dan een goed idee om wel of geen kerstverlichting voor het raam te hangen? Dat hangt natuurlijk helemaal af van je persoonlijke voorkeur. Als je het mooi vindt en er blij van wordt, dan moet je het gewoon doen. Trek je vooral niets aan van eventuele negatieve reacties van anderen. Het is jouw huis en jij bepaalt zelf hoe je het wilt versieren.

Let op brandgevaar

Wel is het belangrijk om rekening te houden met de veiligheid. Zorg ervoor dat de kerstverlichting geen brandgevaar oplevert en dat de snoeren goed zijn weggewerkt. Ook kun je overwegen om te kiezen voor energiezuinige led-lampjes in plaats van de ouderwetse gloeilampjes. Deze zijn niet alleen beter voor het milieu, maar ook veiliger in gebruik.

Al met al is kerstverlichting voor het raam dus een kwestie van persoonlijke smaak. Als je het mooi vindt en ervan geniet, dan moet je het zeker doen. Maar als je er geen behoefte aan hebt, dan is dat natuurlijk ook prima. Het belangrijkste is dat je een fijne en gezellige kerst hebt, met of zonder kerstverlichting voor het raam.

Lees ook:

Hebben jullie kerstverlichting voor het raam?

Foto: Pexels

Geverifieerd door ExactMetrics