Thuisleven.com
Kerst met Vera
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Kinderboeken > Kerst met Vera de Muis en haar vriendjes

Kerst met Vera de Muis en haar vriendjes

Bianca, Kipje, Frits, Popje en Saar zijn de vrienden van Vera de Muis. Ze worden allen netjes voorgesteld in het mooie boek “Kerst met Vera“. Benieuwd naar de rest van het boek? Lees dan snel de recensie.

Kerst met Vera

Een witte Kerst kun je niet bestellen. Dan bedenkt Vera dat ze dit jaar de kerstboom gaan versieren met wit en goud. De vrienden gaan aan de slag. Frits maakt met een zakmes sterretjes in de appels. Vera en Popje maken samen marsepeinen sneeuwballetjes. Er wordt een cadeau van sparrentakken gemaakt en ook knippen ze sterren, ze maken Kerstkoekjes en heuse Christmas crackers. En het mooie is, jij kunt het ook allemaal maken!
In het boek staat alles wat Vera en haar vrienden hebben gemaakt, keurig uitgewerkt. Met makkelijke stappenplannen en mooie illustraties die je helpen. Wat voor moois ga jij maken?

Al deze leuke werkjes zijn verwerkt in een mooi verhaal.

Mijn mening

Kerst met Vera

Vera de Muis heeft voor mij een hele speciale betekenis. Mijn oudste dochter heeft namelijk Vera en is prematuur geboren (32 weken). Ze was bij haar geboorte een klein meisje met een hoog piepend geluidje (dat hoge stemmetje is ze nog niet kwijtgeraakt overigens). Toen ik wat afbeeldingen van Vera de Muis tegen kwam had mijn dochter dan al snel de bijnaam “muis”en “muisje”gekregen, die alleen ik voor haar gebruikt.

Nadat ik dit boek tegenkwam, was het dan ook duidelijk dat ik die wilde hebben. Het toeval wilt namelijk dat Vera, mijn dochter, ook erg creatief is. Al met al gaat dit dus een heel mooi kerstcadeau voor haar worden.

Informatie

Kerst met Vera
Auteur: Marjolein Bastin
Illustraties: Marjolein Bastin
Uitgeverij: De Vier Windstreken
ISBN: 9789051161656

Voor Thuisleven hebben wij vaker aandacht besteed aan de boeken van De Vier Windstreken.

Lees ook:

Vier jij graag Kerstmis?

*voor het schrijven van dit artikel hebben we een recensie-exemplaar ontvangen*

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

4 reacties

  • Sommige tekeningen herken ik van een aantal jaren geleden, volgens mij zat er weleens iets in de Margriet of in de Libelle. Onze kleinzoon van bijna drie jaar, let regelmatig op detail, ik denk dat ik voor 25 december het boekje in huis zal hebben.

  • Leuke herinneringen aan Vera de muis. De voorkant is alleen al leuk om neer te zetten. Beetje brocante-achtige look, mijn favoriete style.

  • Vera de muis heeft ook een speciale betekenis voor mij. Mijn tante* was er gek op, en ik op haar. Ze was een klein chinees/Indo vrouwtje, grappig en creatief. Onze eigen Vera. Pff wat mis ik haar

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics