Thuisleven.com
De Grinch kopen, bestellen

De Grinch 2018

De film van de Grinch is gebaseerd op het boek van Dr. Seuss; How the Grinch stole Christmas. Dit is inmiddels de derde film over dit boek. De eerste dateert uit 1966. De tweede versie is je vast wel bekend, de live action versie uit het jaar 2000, met Jim Carrey als de groene mopperkont. De Grinch (2018) is een computeranimatiefilm (leuk woord voor galgje hihi), die eind 2018 in de bioscopen te zien was. Sinds kort is deze film ook op dvd /Blu-ray te koop.

De Grinch

Kopen, bestellen, winnen Grinch
3 extra filmpjes op de DVD

Op een besneeuwde bergtop, ten noorden van de stad Whoville woont, in een grot, een chagrijnig groen wezen genaamd “Grinch” (met de stem van Carlo Boszhard) . Grinch woont samen met zijn hond Max en hij houdt van de rust op de berg. In de vallei, onderaan de berg, ligt de stad Whoville, waarin de lieve en vrolijke Whos, hun leven doorbrengen. De Whos maken zich op voor de mooiste tijd van het jaar; Kerstmis. Ze versieren het hele dorp, kopen cadeautjes en zijn gezellig samen. Als de Grinch boodschappen doet in Whoville, hoort hij de burgemeester zeggen dat Kerst dit jaar nog groter gevierd moet worden, zelfs 3 keer groter dan normaal. De jaloerse Grinch, die Kerstmis meer haat dan wat dan ook, maak daarom een plan om Kerst te verpesten. Hij besluit om alle cadeautjes, kerstbomen en andere Kerstversiering in Whoville te stelen. Wanneer de Whos met Kerst wakker worden en zien dat alles is gestolen, is dat natuurlijk een grote schok voor iedereen. Want wat is nu kerst zonder alle versieringen en cadeaus? Is Kerstmis nu echt verpest, of kan er toch nog feest gevierd worden. Om dat te weten te komen moet je toch echt zelf de film gaan kijken.

Wat ik er van vind

In deze versie van is de Grinch wat gemoedelijker dan de vorige, met Jim Carrey. Je kunt ‘m zelfs schattig noemen. Ik zal dit niet te hard roepen, want de Grinch vind dat vast niet leuk om te horen. In de vorige versie was hij af en toe echt gemeen, terwijl hij nu vooral mopperig en chagrijnig is. Daardoor is de film wel geschikt voor kleine kinderen denk ik. Niet dat je als ouder kind of volwassene geen plezier hebt aan deze film overigens. De film zit goed in elkaar, met leuke liedjes en wat leuke grappen. De Whos zijn schattig en aandoenlijk om te zien. Ik heb er van genoten. De film duurt zo’n 88 minuten. Er staan ook drie minifilmpjes op de DVD, ook de moeite waard om te kijken, erg leuk!
De Grinch is ook bij Pathé Thuis te bekijken.

Lees ook:

Heb jij de Grinch al eens gelezen of gekeken?

* voor dit artikel hebben we een recensie-exemplaar ontvangen*

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Voeg een reactie toe

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics