Thuisleven.com
Kraamtranen dag
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Kinderen > Eten & drinken > Internationale kraamtranen dag, initiatief van Difrax

Internationale kraamtranen dag, initiatief van Difrax

Op 3 januari is het ‘internationale kraamtranen dag’, een themadag waarop we stil staan bij de kraamtranen en alles wat daarbij komt kijken. Deze babyblues komt na de geboorte bij veel vrouwen voor en je hoeft je er dus als newborn mama geen zorgen over te maken. Kraamtranen is een bekend fenomeen waar we bij Difrax, de initiatiefnemer van deze themadag graag bij stil staan!  We begrijpen namelijk als geen ander dat de komst van een kleintje je wereld op z’n kop zet.

Emotionele rollercoaster

Het moment dat je eindelijk je kleine wondertje in je armen mag houden, na een periode van dragen in je buik, is voor heel veel moeders het meest gelukkige moment van hun leven. Toch kunnen de eerste momenten met je kindje overweldigend zijn en gepaard gaan met krokodillentranen. Iedere moeder zal beamen dat een bevalling één van de meest intense momenten is die je meemaakt als vrouw. Pijn en euforie liggen dicht bij elkaar en door de intensiteit van het moment word je vaak overdonderd.

3 januari Internationale kraamtranen dag

Na de geboorte doet de babyblues vaak op de 3e dag zijn intrede. Hierom vinden ze bij Difrax dat 3 januari, aan het begin van een nieuw jaar, een ideaal moment is om hierbij stil te staan. Het kan namelijk op deze derde, of vierde dag zomaar voorkomen dat je last hebt van onverklaarbare stemmingswisselingen die gepaard kunnen gaan met een heleboel tranen en onzekerheid. Gelukkig gaat het vaak al snel een stuk beter. De hormonen in je lijf nemen af, je krijgt weer wat meer slaap en daardoor zal je humeur er ook weer op vooruit gaan.

Mijn kraamtranen dag

Mijn kraamtranen dagen bracht ik driemaal door in het ziekenhuis na een (spoed)keizersnede. Ik wist mij omringt door professionals die mij er op konden wijzen dat ik dit moest ondergaan. Het opkroppen van deze gevoelens heeft geen enkele zin. Gewoon lekker laten lopen die tranen. Tranen van geluk, tranen van schrik en wat al niet meer.

Difrax in een notendop

Difrax, opgericht in 1967, is het Nederlandse A-merk van babyproducten en is marktleider in het segment baby flessen én fopspenen. Bij Difrax staan we voor ‘A Little Help’, waarbij ouders en hun dierbaarste bezit centraal staan. Want niemand weet precies hoe het werkt als je een baby krijgt. Elke baby is uniek, en zo is ook de aanpak van het ouderschap uniek. Bij Difrax begrijpen ze dit en daarom zijn alle producten ontwikkeld om ouders bij elke stap te helpen. Want alle beetjes helpen, ook als het op ouderschap aankomt. Het ruime award winnende assortiment is wereldwijd te vinden bij babyspeciaalzaken, drogisterijen, apotheken, warenhuizen en op Difrax.com.

Lees ook:

Ben jij bekend met het merk Difrax?

Linda

Getrouwd en moeder van 3 meiden. Ik was een blogger op Thuisleven tot 1-10-2023

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

34 reacties

 • Wat leuk !, ik doe graag mee! Ben nu ruim 4 maanden zwanger van onze eerste kleine Frummel. Behalve dat we enorm blij zijn, is het ook mega spannend , en heb ik toch wel wat traantjes gelaten. Ben dus heel benieuwd in de kraamweek haha

 • Ik maak heel erg graag kans. Wat een super mooie starterset voor 1van mijn zwangere vriendinnetjes (tag via fb)

 • Ik doe mee! Baby nummer 3 is onderweg en mijn zoontje van twee drinkt stiekem nog steeds zijn melk tussen de middag uit een difrax fles haha. Vele flessen geprobeerd tijdens mijn eerste zwangerschap, maar difrax is het voor ons geworden. Dus nu met baby 3 onderweg zullen we weer heel wat flesjes gaan verslijten.

 • Ik doe graag mee voor mijn collega die bijna met zwangerschapsverlof mag! Mooie set voor haar meisje-op-komst! ❤️

 • Wat een prachtigge prijs!! Ik loot DOLLGRAAGG mee voor mijn lieve DOCHTER #Melissa #Achterberg!! (30jr) Zij heeft een Zware job in de Zorg als Verpleegkundige bij een instelling voor ouderen. Extra zwaar nu met Corona EN ze is hierbij ook nog hoogZWANGER van haar 2e kindje (jongetje..) Ze werkt nog steeds en hoopt 24 februari te mogen bevallen! Ik heb zeer veel respect voor haar discipline en werklust. Ze klaagt nooit en lacht altijd. Daarom zou ik haar dollgraagg willen #verrassen met deze schitterend mooie Difrax starterset!! Zij kan wel A Little Help gebruiken!

 • Super leuk en dit pakket kan ik dan ook heel goed gebruiken.. na een buitenbaarmoederlijke zwangerschap (aug 2020) kwamen bij mij ook heel wat “kraamtranen”. Recentelijk te horen gekregen dat mijn nieuwe zwangerschap wel op de juiste plek zit.. Dit keer tranen van geluk en ik kan dan ook niet wachten op onze eerste mup (aug 2021)..

 • Ik ben momenteel zwanger van mijn eerste kindje en wauw ik kan bijna niet omschrijven hoe gelukkig ik me voel. Een komende baby vraagt echter ook veel voorbereidingen, veel kopen zoals een ledikant, een commode, kleding, luiers en dus ook voedingsflessen. Het lijkt me super leuk om dit pakket te winnen zodat we dit alvast op ons lijstje kunnen wegstrepen!

 • Super leuk! De peetouders van mij zoon verwachten februari een kleintje, dus een handige starterset is meer dan welkom!

 • Nog eventjes en dan mogen we van de daken schreeuwen dat we papa en mama worden! Vanaf dat moment mag ik van mijzelf spulletjes gaan kopen! Van vriendinnen heb ik veel positieve verhalen over Difrax gehoord en dat je nooit genoeg flesjes kunt hebben! En ook toen ik bij Kruidvat werkte verkocht ik het heel veel! Hoe leuk begin zou deze fijne set zijn van ons nieuwe avontuur! En die kraamtranen, ik zal ze voor lief nemen en jouw blog nog eens lezen! X

 • de kraamtranen bij mij kwamen pas toen de kraamhulp zei dat mijn ouders heel trots zullen zijn als opa en oma. Omdat mijn moeder in 2014 is overleden heeft ze de geboorte van mijn zoontje niet mee mogen maken. Ook heeft ze de geboortes van de zoontjes van mijn zusje en dochtertjes van mijn jongste zusje nooit mee mogen maken.

 • Oh wat een een super leuk gebaar! Na 9 jaar en 7 jaar krijgen onze meisjes een broertje
  Maar na al deze jaren hebben we niks meer

  bij de tweede zwangerschap heb ik helaas postnatale en prenatale depressie mogen ervaren dus wanneer waren er geen tranen..???

  Maar goed de zon schijnt weer en we genieten weer volop! Alleen nu met twee grote trotse zussen

  3x is scheepsrecht en een gezin van 5 maakt ons nog completer dan we stiekem al waren

 • Deze startersset kan ik als “to be mum” goed gebruiken! Er komt al genoeg op je af dus fijn als ik hier niet meer over na hoef te denken 🙂
  Liefs,

 • Ik doe heel graag mee voor deze mooie flessenset. Begin maart verwachten wij ons 2e zoontje. Ik ben erg benieuwd hoe het deze keer allemaal zal gaan. De vorige zwangerschap heel veel (kraam)tranen gelaten. Was een pittig eerste jaar met een moeilijke start voor de kleine die niet wilde drinken en heel veel huilde.
  Gelukkig is het geen schande om af en toe even goed je emoties te kunnen laten zien. Dat kan soms ook enorm opluchten

 • De kraamtranen had ik direct na de bevalling. Ons zoontje was te vroeg. Ik was zo overvallen door alle heftigheid, maar ook heel blij dat ik bleef huilen het eerste uur. Het setje zal ik willen winnen omdat ik nu in verwachting ben van ons tweede kindje en difrax ons erg goed bevalt.

 • Bij de eerste heb ik geen kraamtranen gehad en bij de tweede kwamen ze vaak aan het einde van de dag vlak voordat ik naar bed ging, zomaar uit het niets. Waarschijnlijk vermoeidheid. Ik doe nu graag mee voor mijn schoonzusje.

 • Kraamtranen heb ik eigenlijk nooit gehad. Geen idee waarom, verbaas mij er eigenlijk zelf ook over. Ben ik een te koude kikker ? Geen idee. Difrax is mijn merk (voor de kleine dan) en zeer welkom nu de volgende op komst is.

 • Ze kwamen bij mij op dag 4,
  Ja die kraamtranen waarmee ik een geboorte vier,
  een geboorte die weer heel bijzonder is,
  wat er dan in je armen ligt,
  is een prachtig gezicht,
  daar mag je best een traan om laten…
  Doe graag mee voor mijn nicht,
  ze is pas bevallen,
  maak haar hier graag blij mee!

 • De kraamtranen kwamen hier pas toen de kraamhulp vertrok, ze was de straat nog niet uit en ineens kwamen de tranen. Nu is mijn schoonzus zwanger en voor haar maak ik graag kans op deze mooie prijs

 • Wat een gaaf pakket. Ik maak graag een kansje. Na thuiskomst uit het ziekenhuis (terwijl dochter nog even moest blijven) kwamen hier de kraamtranen.

 • Oh wat handig! Mijn vriendinnetje in Griekenland belde gister dat ze heel graag dit merk flessen wil voor haar baby die volgende maand wordt geboren. Ik zou graag deze set naar haar opsturen 🙂

 • Mijn kraamtranen kwamen op de reis vanuit het ziekenhuis naar huis. Toen de tweeling en ik naar huis mochten na 5 dagen. Ik zat bij Chantal in de auto toen het nummer Take your time girl op de radio kwam. En vanuit het niets moest ik huilen. Haha ik vond het zoiets aparts om mee te maken

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics