Thuisleven.com
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Feest(dagen) > Carnaval / Vasteloavend > Ik ben een heks en jij? Met schmink-tip

Ik ben een heks en jij? Met schmink-tip

Zodra we de kerst-spullen opruimen, komen we de carnavals kist tegen. Hierin liggen alle kostuums, pruiken, spuitbussen en allerlei leuke accessoires. Elk jaar nemen we hem dan ook na het opruimen van de kerst-spullen mee naar beneden, immers moet alles weer gepast worden en nagelopen worden. Welke outfits kunnen er mee doen en waar zijn de kinderen uitgegroeid? Dit jaar past het heksenkostuum niet meer, iets waar mijn oudste dochter absoluut niet blij mee is. Ze vindt namelijk dat ik de beste ben die een heksengezicht kan schminken en vind haar eigen haren geweldig voor een heks. Op zoek dus naar een nieuw carnavalsoutfit voor haar en met geluk want diezelfde week ontvang ik een uitnodiging met de vraag of ik een carnavalsoutfit uit wilt testen voor en een win-actie op wil zetten voor Carnavalskleding.nl.

Heksenkostuum

Lang zoeken hoeven we niet op de site, ofschoon er wel heel veel verschillende heksenkostuums te vinden zijn op de site. Mijn dochter heeft namelijk al snel de groene heksen jurk op het oog.
De jurk is na bestelling snel in huis. Keurig verpakt in een mooie opberghoes zodat we hem na Carnaval weer goed op kunnen bergen.
Het kostuum bestaat ui de jurk zelf, een hoed en een onderrok met een “hoepel” om de jurk breder uit te laten vallen onderaan.
Bij de verkoopinfo op de website zie ik ook iets staan van een riem, maar deze heb ik niet aangetroffen.

Het kostuum kan het best een maat of twee groter gekocht worden zodat het ook over eventuele andere kleding goed past. Immers is de Carnavalsperiode in Nederland, niet de meest warme periode van het jaar.
Bij het aandoen merken we dat ze die extra ruimte ook wel nodig heeft, er zit namelijk geen ritssluiting of iets dergelijke in. Hij valt echt perfect en met de rode haren die ze zelf heeft is het meteen al een plaatje. Nu nog schminken om het geheel af te maken.

Heksengezicht schminken

Heks worden doe je niet alleen door een mooi kostuum. Het mag namelijk nog uitbundiger dan dat.
Ben je niet zo heel erg goed in het schminken dan is de basis voor het heksengezicht ook al perfect bij deze outfit, kijk maar eens naar de Wicked Witch Zelena in Once Upon A Time (Netflix serie)

Wil je het gezicht iets spannender maken dan kun je de stappen navolgen op de foto’s hieronder.
Foto 1: een spinnetje schminken op het voorhoofd en de basislijnen schminken onder het oog voor een spinneweb.
Foto 2: het spinnenweb voorzien van “loopdraden”
Foto 3: de “loopdraden” accentueren met witte lijntjes als schaduw. Doe dit bij een paar en niet bij allemaal om het effect spannender te maken.
foto 4: het spinnetje voorzien van een geel kruisje.

We zouden het leuk vinden om je resultaat te bewonderen in een foto!

Lees ook:

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

44 reacties

 • Ik maak graag kans op het shoptegoed want… de kinderen op mijn werk willen dat ik carnaval kom vieren en dus moet ik daar voor het eerst in mijn leven aan geloven……. en heb ik hard een passende outfit nodig!

 • Ik maak graag kans op het shoptegoed want carnavallen hoort erbij in het zuiden en aangezien we veel carnavallen hebben we ook veel kostuums. Ik vind die waar het erop lijkt dat je ergens op zit, echt zoooo gaaf. zowel voor mezelf als voor mijn dochter!

 • Ik doe graag mee want. Onze tweeling viert voor het eerst carnaval op school en ja je raadt het al beide pakjes van vorig jaar zijn te klein. Dus wij doen graag mee

 • Ik maak graag kans op het shoptegoed want….

  Ook al zijn wij geen carnavalvierders, er is niets wat mijn dochter gelukkiger maakt dan verkleden en helemaal opgaan in haar fantasiewereld!

 • erg leuk ik zou voor een dier gaan omdat de kinderen op school dit dan ook nog weer uit de verkleedkist kunnen pakken als het geen carnaval is

 • Want ik heb een gaaf dinosaurus pak gezien. Die ik graag wil hebben voor onze zoon en voor de kinderen in mijn klas zodat ze zich kunnen verkleden bij het thema Dino

 • Ik maak graag op het shoptegoed want ik bestel wel vaker op deze site voor diverse feestjes en partijtjes en voor Carnaval natuurlijk !

 • Ik maak graag kans op het shoptegoed want mijn kinderen willen voor het eerst met ons twinnen. 4 outfits kost best veel, het zou fijn zijn om wat goedkoper te kunnen shoppen

 • Ik maak graag kans op het shoptegoed want…wij komen uit het zuiden en kijken elk jaar met veel plezier uit naar carnaval. Ook mijn dochtertje Lilly van 3 jaar heeft de smaak al goed te pakken. Ze is momenteel erg in de ban van Disney films en momenteel is Alice in wonderland favoriet. Mocht ik de gelukkige winnaar zijn dan zou ik het shoptegoed bij leggen bij een mooie Alice outfit☘️

 • Ik maak graag kans op het shop tegoed want dan kan mijn jongen een gaaf outfit uitzoeken voor z’n eerste carnaval op school. Hij heeft al even gekeken en kan nog niet kiezen tussen ninja, spiderman of de dinosaurus

 • Ik maak graag kans op het shoptegoed want de kinderen zijn uit hun kostuums gegroeid en hebben te gekke ideeën hoe ze Carnaval willen vieren

 • Ik maak graag kans op het shoptegoed want dit jaar hoop ik weer echt carnaval te kunnen vieren nadat ik vorig jaar geveld was door de griep. we gaan dit jaar dolgraag weer helemaal verkleed carnavallen, en hoe…. geen idee nog niet. elk jaar wat anders. ik vind twinning met mijn dochter wel leuk dit jaar!

 • Ik maak graag kans op het shoptegoed want i.p.v. 3 dagen carnaval vier ik er 5. Van vrijdag t/m dinsdag is het bal met carnaval! En daar is één outfit onvoldoende voor. Ik zou super graag het shoptegoed winnen om ook dit jaar weer de show te stelen met een gave outfit!

 • Ik maak graag kans op het shoptegoed want misschien lees je morgen in de krant: dankzij thuisleven is Hugo de stoerste politieman van het land!
  Hugo is vier en wil boeven vangen elke dag, dus ik hoop dat hij een politiepak winnen mag!

 • Ik maak graag kans op het shoptegoed want… vorig jaar was ik een condoom (weddenschap verloren). Dit jaar ga ik voor een of ander onschuldig dier dat iedereen schattig vind

 • Ik maak graag kans op het shoptegoed want mijn dochter is dol op eenhoorns en wil een mooi eenhoornpak. Met dit shoptegoed gaat dat zeker lukken.

 • Ik maak graag kans op het shoptegoed want, mijn zoontje past niet meer in de kostuums die we op zolder hebben liggen. En verkleed naar schoolgaan rondom carnaval zou wel erg leuk zijn! Hier hebben ze het thema circus, dus daar valt vast wat leuks voor te vinden.

 • Ik maak graag kans op het shoptegoed want, mijn dochter van 7 jaar is zo enorm gegroeid en past helaas niks meer van de carnavalskleding die ik had bewaard. Daarbij heeft ze haar oog laten vallen op een Engelen jurk en die zou haar ook erg leuk staan. Een engel voor een engel

 • Ik maak graag kans op het shoptegoed want mijn jongens willen graag een mooi kostuum uitzoeken om carnaval in te vieren! =D

 • Hier in Limburg wordt volop carnaval gevierd en met 2 jongens die heel hard groeien en dit jaar weer allebei een nieuwe carnavalsoutfit nodig hebben is het shoptegoed heel erg welkom!

 • Ik maak graag kans op het shoptegoed, want mijn kleinzoon wil graag als Max Verstappen naar het Carnaval, dan wordt het dus het Formule 1 pak.
  Ik volg Bloglovin en doe graag mee.

 • Ik maak graag kans op het shoptegoed want dan kan ik mijn zoontje helemaal blij gaan maken met een olifantenpak! Daar heeft hij het al weken over. Hij wil olifant worden want die hebben zo’n leuke slurf en maken een leuk toeter geluid! Prrrrffffuuuu! We hebben al aardig wat polonaises in huis gelopen met de carnavalsmuziek op! Heerlijk genieten dus!

 • Ik maak graag kans op het shoptegoed want ik ga voor het eerst van mn leven echt carnaval vieren en heb nog geen kostuum. Mijn nieuwe lief komt oorspronkelijk uit Maastricht en viert elk jaar nog daar carnaval, dit jaar ga ik ook mee

 • Ik maak graag kans op het shoptegoed want ook wij hebben wij het opruimen van de kerstsspullen de carnavalskleding uit de kist gehaald en gepast. En ook de heksenjurk van mijn dochter past niet meer en het politiepak van zoonlief is ook hoog water geworden. Mijn meid zou nu graag een zeemeermin of eenhoorn worden. Mijn zoon zou Supermario wel cool vinden.
  Bij Carnavalskleding.nl genoeg keuze in leuke verkleedpakjes.

 • Ik maak graag kans op het shoptegoed want Lucas en Eva zijn er nog niet over uit hoe ik deze carnaval verkleed zal gaan haha

 • Je dochter ziet er echt mooi uit! Bedankt voor de sminck tips!
  Wat een leuke actie weer!

  Ik maak graag kans op het shoptegoed want het is de eerste keer carnaval vieren voor onze Lucas en hij wil er spetterend uitzien!

 • Ik maak graag kans op het shoptegoed want carnaval zit bij ons in hart en nieren. We geven het onze 2 dochters ook met de paplepel in en we kunnen niet wachten om 2 optochten mee te lopen en alle dagen te gaan vieren.

 • Ik maak graag kans op het shoptegoed want…. hier in Limburg kan ik er niet onderuit. Carnaval wordt groots gevierd. En ik wil dit jaar graag als heks verkleed gaan.

 • Ik maak graag kans op het shoptegoed omdat ik heeeeel graag een mooi kostuum voor mijn dochter Julia (3) wil uitzoeken

 • Ik maak graag kans op het shoptegoed want mijn dochter wilt graag naar het carnaval toernooi met de pony. Dus naast een kostuum voor dochterlief moet er ook iets gemaakt worden voor de pony. Als we 1 kostuum niet zelf hoeven te maken dan is deze moeder daar heel erg blij mee!!!

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics