Thuisleven.com
Huishoudbeurs VIP ervaring
Thuisleven.com > Er op uit > Dagje weg > Beurs > Huishoudbeurs VIP ervaring

Huishoudbeurs VIP ervaring

Dit jaar ben ik maar liefst twee keer naar de Huishoudbeurs geweest. Eenmaal met mijn vriendin als gewone gast en eenmaal met mijn moeder en zusje als VIP. Erg leuk om in één jaar tijd beiden weer eens mee te maken. Zeker omdat we al jaren als VIP’s gaan en je als snel went aan al die leuke extraatjes.

Welke voor en nadelen heb je als VIP?

Als VIP heb je de volgende voordelen:

 • Je gaat via een VIP entree naar binnen waardoor er geen wachtrij is om binnen te komen.
 • Zodra je je kaartjes heb laten zien krijg je een zakje met daarin verschillende munten. Een muntje is voor een kopje koffie/ thee met een muffin, een muntje is voor een glaasje fris, een muntje is voor de lunch en een muntje om de VIP goodiebag aan het einde van de dag op te halen. Tevens krijg je een polsbandje om waarmee je aan kunt tonen dat je VIP bent. Zo kun je die dag eindeloos in en uit lopen bij het VIP gedeelte.
 • Ik heb nog nooit meegemaakt dat er geen zitplek was in de VIP ruimte.
 • Het personeel is hartstikke aardig en goed gehumeurd. Zo maakten we dit jaar zelfs mee dat de deuren voor ons open werden gehouden als we eraan kwamen of wilden vertrekken.
 • Eigen toiletruime. Oké je moet het delen met de andere VIP’s. Maar vergeleken met de hoop mensen die over de beurs rondlopen, is het toch wel een prettige gedachte dat niet iedere bil de wc rand heeft aangeraakt. Bovendien worden de toiletten netjes onderhouden.
 • Jassen en tassen bewaarservice.
 • De Total Health Ontspanningsmassage of Gezichtsbehandeling. Wij kiezen elk jaar weer voor de ontspanningsmassage. Als je zo gek bent als ik, om met pumps naar de beurs te komen, zul je merken dat het lijkt alsof je op wolken loopt. Toegegeven: bij thuiskomst vlogen die pumps dus meteen richting de hoek van de kamer.
 • Korting bij diverse eetgelegenheden op het Pasar Colours Festival

Huishoudbeurs VIP ervaring

Als VIP heb je ook wat nadelen:

 • Je betaalt een flink bedrag meer voor een kaartje (een gewoon kaartje kost €19,95 en een VIP kaartje kost €59,00).
 • Het VIP gedeelte vind ik persoonlijk erg afgelegen liggen. Dit had van mij centraler gemogen.
 • Als je als VIP met de auto komt, moet je de auto neer zetten tussen alle andere auto’s. Ik zou het niet erg vinden om als VIP ook nog iets meer te mogen betalen voor een gereserveerde parkeerplek vlakbij de in en uitgang. Nu snap ik dat niet iedere VIP met de auto komt en zou dan ook alleen VIP parkeerplekken erbij aanbieden.
 • De begin en eindtijd van de beurs zijn hetzelfde als voor de andere mensen. Op zich is dat nog geen probleem maar al die extraatjes moet je dus ook in die tijd zien te proppen. Een uur of twee langer geopend zijn in dit gedeelte waarbij je dan ook gebruik kunt maken van de massage of de workshop na afloop van de beurs zelf zou ik zeker op prijs stellen.

De Huishoudbeurs

Vele mensen staan al ruim voor 11:00 te trappelen om naar binnen te mogen. Echter gaat de beurs pas om exact 11:00 open. Zodra het startsein dan eindelijk gegeven is (lees zodra de deuren open zijn), verspreid de mensenmassa zich op in de vele verschillende hallen. Mensen die al vaker op de beurs geweest zijn en voor de koopjes komen, hebben vaak al strategische routes uitgestippeld. Weer andere zijn er juist voor een een gezellig dagje uit en beginnen gewoon daar waar ze willen. Het blijft elk jaar weer leuk om al die verschillen te zien. Echter zodra er ergens iets gratis wordt weggegeven zie je ineens een mensenmassa opduiken. De beurs bestaat uit verschillende hallen. Zo heb je een Passa Colours festival, de Foodhal, Festival Fantastique, Home sweet Home, Fashion en home till you drop en Fashion & Beauty gedeelte. De laatste dagen is er zelfs de Negen maanden beurs die bestaat uit 2 of 3 hallen. In elke hal vind je vele diverse standjes die allemaal wel bij elkaar passen.

Spelletjes op de Huishoudbeurs

Elk jaar weer zijn er verschillende spelletjes op de Huishoudbeurs te vinden. Dit jaar mochten we aan het rad draaien bij Easytoys (en ik heb een cockring gewonnen). Bij Albert Heijn mocht je aan de hendel trekken, bij drie zelfde afbeeldingen win je de prijs, met als hoofdprijs een waardebon van 100 euro te besteden bij AH (hier ging ik met lege handen weg). Bij Sorbo mocht je, na het achterlaten van je gegevens, op de knop drukken en kans maken op een Sorbo prijs, ook hier verliet ik de stand met lege handen. En bij Blokker was een bingo, met een wel heel extreem irritante presentator op de eerste zaterdag. Tip aan blokker, huur hem nooit meer in! De tweede zaterdag was een fantastisch leuk team, dus leuke presentatoren zijn echt wel te vinden. Bij Lenor mochten twee strijders het tegen elkaar op nemen om een bed zo snel mogelijk opgemaakt te krijgen. Tevens was er een tombola met leuke Lenor prijzen. En zo waren er nog tal meer leuke spelletjes met prijzen te winnen op de beurs.

De Huishoudbeurs app

In 2018 werd de Huishoudbeurs app geïntroduceerd. Een aantal dagen voor de aanvang van de beurs kon je elke dag om 20:00 een vakje open krassen en zo kans maken op een prijs. Iedereen wilde dit maar al te graag wat al snel resulteerde in een overbelaste app. Gelukkig waren de mensen achter de app snel wakker geschud en het systeem aangepast naar elke dag vanaf 3:00 een vakje open krassen. Ook als je pas later op de dag de mogelijkheid hebt om te krassen maakte je een eerlijke kans.
De voordelen van deze app zijn toch wel de mensenmassa bij gratis te ontvangen producten in goede banen leiden. Zo kun je op een door jouw uitgekozen moment het cadeau in ontvangst gaan nemen. Geen lange rijen meer bij kraampjes en zelfs tijd over voor een babbeltje omtrent het gekregen product of het bedrijf zelf. Erg leuk en ik hoop dan ook dat dit volgend jaar weer van de orde is.

Bedrijven in het zonnetje

Sommige bedrijven springen er toch net iets meer uit als andere. Dat is overigens niet altijd even positief… Echter in dit stukje wil ik graag wat bedrijven naar voren laten komen te beginnen bij:

EL GRECO COSMETICS

Dit bedrijf heeft in 2018 een kleine plaats op de beurs weten te bemachtigen. Echter door de manier waarop het opgezet was viel mijn oog er meteen op (zie foto). De rust, de vrolijkheid en de elegantie van de producten willen dat je er meer over leert. Als ik bij thuiskomst, de website op zoek zie ik diezelfde rust, vrolijkheid en elegantie terug komen. El Greco Cosmetics heeft zich gespecialiseerd in producten waarbij ezelinnenmelk is gebruikt. Ezelinnenmelk is niet alleen eens iets anders dan koeienmelk maar schijnt zich ook een superfood te mogen noemen. Op dit moment zijn er alleen maar zeepjes in verschillende geuren en kleuren te vinden in de shop. Waaronder kurkuma ezelinnenmelk zeep, Paprika ezelinnenmelk zeep en honing ezelinnenmelk zeep. Het bijzondere achter deze producten is echter toch wel het gegeven dat de ezelinnenmelk zeep door de eigenaren zelf worden gemaakt. Inclusief het melken van de ezels. Wil je meer weten over deze bijzondere zeepjes kijk dan eens op de website van El Greco Cosmetics.

Huishoudbeurs VIP ervaring

Salth of the Earth deodorant

Het tweede bedrijf dat ik graag onder de aandacht wil brengen is Salth of the Earth deodorant. Dit is een nieuwe generatie van deodorant dat 100% natuurlijk en 100% effectief blijkt te zijn. Bovendien schijnt het geen witte of gele strepen achter de laten op kleding, biedt het 100% effectieve bescherming tegen lichaamsgeuren en zijn de producten van dit bedrijf niet getest op dieren. De deodorant is daarmee geschikt voor veganisten en vegetariërs. Omtrent aluminium chloorhydraat, alcohol, parabeen, drijfgassen, triclosan en minerale oliën hoeft u zich overgens geen zorgen te maken. De Deodorants van Salt of the Earth bevatten hier namelijk niks van. De lijn is verkrijgbaar bij Etos, Kruidvat en DA. Uiteraard kun je ook even een kijkje nemen op de website van Salth of the Earth.

Mommy Paint

is een geheel nieuw merk dat dit jaar de lancering heeft gedaan vanaf de Negen Maanden Beurs. Mommy Paint is een kindvriendelijke verf en zorgeloos voor ouders. Je hoeft je namelijk geen zorgen meer te maken of de verf wel of niet veilig is als je zwanger bent, of voor kinderen die rond lopen. Deze verf is namelijk hartstikke veilig! De kleurtjes van de verf zijn erg vrolijk en elke kleur heeft zijn eigen dieren naam met eigen verhaaltje. Meer informatie over deze veilige verf, of kleurstalen vind je op de website van Mommy Paint

Huishoudbeurs VIP ervaring

Søte Barne

Boxkleden, ledikant dekens, wiegdekens en meer van GOTS gecertificeerd Lamswol en biologisch katoen dat met de hand wordt gemaakt kun je Søte Barne vinden. Na de beurs ondergaat de website van Søte Barne een vernieuwing, ik kan dan ook niet wachten om het resultaat t.z.t. te bewonderen. Voor nu nog even geduld.

Fred & Ed

zult u vast en zeker nog wel kennen van eerdere reviews die wij geschreven hebben. Het was dan ook leuk om hen op de beurs aan te treffen met een hele scala aan nieuwe producten. De kleuren in de Fred & Ed producten komen uit groenten, zo heb je dus een verantwoord kleurtje in je pannenkoek of koekjes. Heb jij de nieuwe producten al in de winkel gescoord, of misschien al thuis geprobeerd? Wij zijn dan benieuwd naar je bevindingen! Meer over de nieuwe producten vindt je op de website van Fred & Ed.

Ambassadeur van Scoupy

Als ambassadeur van Scoupy mag het natuurlijk niet ontbreken hier iets over te zeggen. Maar ook als niet ambassadeur van Scoupy valt er veel te zeggen over de acties op de Huishoudbeurs. Zo heb ik een leuke Negenmaandenbeurs shopper 2018 weten te scoren voor maar €3,50. De inhoud: Kruidvat newborn luiers mini verpakking, honig Fajitas, M&M’s, Dikkie Dik Zwanger magazine, Sunbreaks, Zilvervliestrijst, Rivella, Dikkie Dik meetlat, Mars bites, Jillz 0,0%, Atkins drankje, Capri Sun pakje.

De inhoud van de Huishoudbeurs shopper

De huishoudbeurs shopper 2018 bevat: Bolletje lichte crackers, Honig fajitas, Oreo crispy en thin, Treaclemoon hand cream, sunbreks, Heiniken 0,0%, Rivella, Capri-sun, Radler 0,0%, Atkins chocolate bar, Mentos choco, Listerine meeneemverpakking. Bovendien had Scoupy zelf een stand met elke dag weer een fantastische aanbieding. Ben je niet op de Huishoudbeurs geweest maar wil je toch wat leuke acties scoren kijk dan eens op de website van Scoupy.
TIP: Als je op de site van Scoupy bent zal je vast en zeker wel een box van Tjox tegen komen. Als je je voor 11 maart 2018 inschrijft op tjox.nl/actie ontvang je direct €5,00 korting op je eerst volgende aankoop.

Lees ook:

Ben jij wel eens als VIP naar de Huishoudbeurs geweest?

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

2 reacties

 • Wat leuk, ik heb vooral krom gelegen van het lachen over die presentator hahaha. Hilarisch gewoon. De huishoudbeurs is voor mij geen aanrader. Sowieso moet ik in de rolstoel en ik denk dat dat daar niet echt prettig is met die drukte. Daarnaast is het erg vermoeiend onder andere vanwege de afstand.

  • Nou wij konden niet lachen om die man. Bingo spelen en gewoonweg niet meer weten of het nu wel of niet genoemd is omdat die man blijkbaar een longcapaciteit heeft van heb je mij daar… Aan een stuk door klepte hij erop los.

   Wel jammer dat je zelf niet kunt gaan, ik heb wel het en der een rolstoel gezien en meesten hebben daar wel begrip voor maar het is toch niet zo heel handig dan nee. Hopelijk heb jij wel andere beurzen waar je gezellig heen kunt?

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics