Horen Zien Zwijgen van University Games + spelregels
Thuisleven.com > Entertainment > Spellen & Puzzels > Partyspellen > Horen Zien Zwijgen van University Games met spelregels

Horen Zien Zwijgen van University Games met spelregels

“Bij het spreekwoord “Horen, zien en zwijgen” denken we meestal aan de afbeelding van de drie aapjes. Waarvan er eentje de oren dichthoudt, een ander de ogen en een derde de mond. Het spreekwoord zou dan moeten zijn: “Niet horen, niet zien en zwijgen.” Het komt dus niet overeen met het symbool. Het spreekwoord “Horen, zien en zwijgen” bestaat al langer dan dat het symbool van de drie apen bekend is in Nederland en omstreken.

Zo is er in de 17de eeuw een spreuk teruggevonden die zegt: “Wie in vrede leven wil, moet horen, zien en zwijgen stil.” Deze spreuk vindt zijn oorsprong in de Vrijmetselarij. Het symbool van de drie apen zou ongeveer honderd jaar geleden pas bekend geworden zijn in Europa en is overgewaaid uit het Verre Oosten. Een mogelijke verklaring voor het niet overeenkomen van het symbool met de spreuk is dat deze twee gewoon met elkaar in relatie zijn gebracht omwille van de overeenkomsten.” (Bron Wikipedia, hier kun je tevens meer lezen over het spreekwoord “Horen zien en zwijgen”)

Horen Zien Zwijgen

University Games moet gedacht hebben dat dit gehele concept, horen zien zwijgen, een prachtige mix is. Zodoende kwamen er wat knappe koppen bij elkaar en rolde er een hilarisch partyspel voor de hele familie uit.

Verkorte spelregels van Horen Zien Zwijgen

In dit hilarische spel voeren de spelers de leukste opdrachten uit en proberen de gekste antwoorden te raden. Voor zowel goed uitvoeren als goed raden zijn punten te verdienen. De speler die als eerste de finish heeft bereikt, is de winnaar.
De eerste speler begint met draaien, dan is het zo snel mogelijk het “aap” blokje grijpen die overeenkomt met de kleur / aap waar het pijltje op eindigt. Pakt iemand het verkeerde blokje, dan moet degene een stap/palmboom achteruit zetten.
De kleur van het blokje bepaald welke opdracht er gespeeld wordt. Na het uitvoeren van de opdracht worden de punten uitgekeerd.
Per categorie (niet horen, niet zien, niet praten) zijn er twee verschillende opdrachten (gebarentaal, rug tekenen, blind tekenen, braille, uitbeelden en zeg eens uh).

Onze mening over Horen Zien Zwijgen

Scherp, snel en goed zijn, zijn de drie keywoorden van dit spel. Buiten het feit om dat het hartstikke hilarisch is en behoorlijk competitief. Speel het spel maar eens met 4 kinderen (ik, de vijfde, ben de scheidsrechter) en de rivaliteit en beschuldigingen vliegen je om de oren. Eigenlijk vind ik dat juist heel leuk en leerzaam. Zodra de eenmaal warm gespeeld zijn en de spelregels en de kaartjes goed beheersen gaat het er een stuk rustiger aan toe. Toch is er bij dat draaien een moment van opwinding, immers wie grijpt het snelste het juiste blokje?

Horen Zien Zwijgen van University Games + spelregels

De opdrachten zijn goed uit te voeren, ook door kinderen. De jongste van ons is 7 en kan er al aardig mee overweg. Bij problemen help ik haar, zo kan de leeftijdsgrens zelfs iets verlaagd worden. Vinden wij het een aanrader: Ja absoluut! Zeker gezien de prijs (zie onder de foto) en de kwaliteit / inhoud van het spel is dit een absolute aanrader. Dus Sinterklaas en Kerstman….. hint, hint!

Informatie

Horen Zien Zwijgen van University Games is o.a. online te koop.
– Te spelen vanaf 8 jaar.
– Van 2 tot 4 spelers.
– Duurt ongeveer 30 minuten.

Lees ook:

*Voor het schrijven van dit artikel hebben we review exemplaren ontvangen*

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

2 reacties

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics