Selecteer een pagina

Voor iedere liefhebber van Weerwolven die niet het aantal spelers bij elkaar krijgt is er nu Weerwolven 1 nacht. Weerwolven 1 nacht wordt gespeeld met 3 tot 10 spelers en heeft maar één nacht, één dag en slechts één beslissing. Lees er meer over in dit artikel.

Weerwolven 1 nacht spelregels

Voorbereidingen:

Selecteer met welke rolkaarten je wilt spelen. Er moeten altijd 3 rolkaarten meer in het spel zijn dan het aantal spelers dat meedoet. je kunt de rolkaarten zelf uitkiezen of een van de aanbevolen scenario’s spelen uit het spelregelsboekje.
Plaats vervolgens de bijbehorende rolfiches voor elke gekozen rolkaart open in het midden van de tafel. Met de rolfiches kun je onthouden welke rollen er in het spel zijn.
Schud de gekozen rolkaarten en geef elke speler één kaart gedekt. De overgebleven 3 rolkaarten leg je naast elkaar in het midden van de tafel. Zorg ervoor dat niemand de voorzijde van de kaart ziet.

Spelverloop:

Er zijn 2 partijen in het dorp: de weerwolvenroedel en de dorpsgemeenschap. Meestal wint uiteindelijk één van deze partijen. Een spel duurt altijd 1 nacht en 1 dag. Aan het einde van de dag stemmen alle Dorpelingen over wie een Weerwolf zou kunnen zijn. De rol van de speler met de meeste stemmen “sterft”en zijn partij verliest!

Je hoeft niet te onthouden wanneer je aan de beurt bent en wat je moet doen. De spelleider (of de app) toept je op en vertelt welke acties je moet uitvoeren.

 • NACHT
  Bij het vallen van de nacht sluiten alle spelers hun ogen
  Tijdens de nacht zijn er verschillende rollen die na elkaar wakker worden en vervolgens hun speciale vaardigheden kunnen gebruiken.
 • DAG
  Nu mogen alle spelers hun ogen weer openen
  Tijdens de dag overleg je met elkaar wie de Weerwolven zouden kunnen zijn. Je mag alles zeggen, maar niemand je kaart laten zien. Je mag ook je eigen kaart niet bekijken. De weerwolven onder jullie zullen beweren een andere rol te hebben, om zichzelf niet verdacht te maken.
 • STEMMING
  Na enkele minuten overleg zal de stemming plaatsvinden. Tel samen tot drie en dan wijst iedereen tegelijkertijd naar een speler van zijn keuze. De speler met de meeste stemmen sterft. Als er een gelijkspel is, sterft iedere speler met het meeste aantal stemmen. Als iedereen precies 1 stem heeft, sterft niemand!

Einde van het spel:

Over het algemeen geldt:

 1. De weerwolvenroedel wint, als er geen weerwolf sterft.
 2. De dorpsgemeenschap wint, als tenminste één weerwolf sterft.

(Als er door een gellijkspel, ook één of meer Dorpelingen sterven, wint de dorpsgemeenschap toch.)

Geen weerwolven onder jullie? Stem dan allemaal op je linkerbuurman want als iedereen precies 1 stem heeft, sterft niemand!

Weerwolven 1 nacht met spelregels (1)

Wat vinden wij ervan?

In tegenstelling tot de andere weerwolf-spellen is dit spel in een kleinere groep te spelen, is er niet perse een spelleider nodig en mag je hier je rol onthullen en mag je zelfs vertellen wat je in de nacht te weten bent gekomen (of niet).
De rollen die meespelen in het spel zijn erg wisselend van karakter en maken of kraken het spel.

Het leukste karakter vinden wij de Looier. Dit is een arme jongen die zijn baan zo erg haat dat hij graag dood wil. Hij kan alleen maar winnen wanneer hij sterft. Tijdens het spel is het dan ook slim om jezelf niet te verraden dat je Looier bent maar je moet ook genoeg stemmen krijgen om te sterven. Dat zorgt voor hilarische taferelen.

Informatie

Weerwolven 1 nacht
Ravensburger
Aanbevolen leeftijd 9 – 99 jaar
Aantal spelers 3 tot 10
Speeltijd 10 minuten
Denkspel
Nederlandstalig
Met app of zonder app te gebruiken

Lees ook:

Heb jij al eens Weerwolven gespeeld?

Geverifieerd door ExactMetrics