Dolfje Weerwolfje- GriezelWielen
Thuisleven.com > Boeken & Films (baby's, kinderen en tieners) > Dolfje Weerwolfje- GriezelWielen.

Dolfje Weerwolfje- GriezelWielen.

Vorig jaar werd mijn jongste zoon 9 jaar. Iets wat wij uiteraard gevierd hebben. Maar ik nog wel het meest van allemaal. Dit mannetje is namelijk tijdens de zwangerschap door het oog van de naald gekropen, na de geboorte nog eens en toen hij eenmaal op begon te groeien zagen we met hem meer artsen dan goed voor ons allemaal was. Dat laat je als moeder toch wel heel goed beseffen hoe kwetsbaar het leven is. Maar ook hoe dankbaar wij mogen zijn voor al het geluk. Zo trots, en dankbaar, als een pauw nodigde ik dan ook iedereen uit voor zijn verjaardag. Al snel kwam de vraag: “Wat wil hij hebben voor zijn verjaardag”. Ofschoon de meeste kinderen lijstjes hebben van hier tot ginder, is dat een tegenvaller met mijn zoon. “Niks” is zo ongeveer het standaard antwoord op wat hij graag wil. Het ergste is nog wel dat dit niet eens een leugen is. Je maakt hem namelijk niet blij met een lading speelgoed waar hij niks mee kan. Nee onze jongen is een jongen die graag wilt helpen. Helpen met koken, helpen met klussen én hij speelt graag buiten. Niet met skeelers maar in de speeltuin en dan het liefst met vriendjes en vriendinnetjes. Alle dingen waar hij wel graag mee speelt dat heeft hij al. Dus zijn lijstje met “niets” verbaast mij dan ook niet zo heel erg. Maar ja de visite wilt toch graag met iets aan komen zetten en daarom hebben we maar geld gevraagd. Zo kan hij op elk gegeven moment iets komen als hij daar de behoefte aan heeft.

Dolfje Weerwolfje.

Dat geld heeft een hele tijd op zijn rekening gestaan. Tot hij ineens thuis kwam met wat Dolfje Weerwolfje boeken die hij mocht lenen op school en besloot om de gehele serie te willen kopen. Dat dit moment geen opwelling is wist ik meteen. Niet alleen omdat hij heel doelbewust voor iets gaat, maar ook omdat hij helemaal gek is op Dolfje Weerwolfje (en stiekem ook wel Paul van Loon). Ik startte dan ook meteen mijn laptop op en ging op zoek naar de beste deal voor de boeken. Geen tweedehandse, maar nieuw uit de boekenwinkel. Immers is dit een collectie die zijn hele leven bij hem mag blijven. Avonden lang heb ik hem niet gehoord. Tot ze allemaal uitgelezen waren…

Dolfje Weerwolfje- GriezelWielen

Gelukkig liet een nieuw deel niet lang op zich wachten. Maar i.p.v. zijn laatste verjaardagscentjes er door heen te moeten jagen, kregen we dit boek van Uitgeverij Leopold ter recensie. En blij dat hij was! Hij heeft gesprongen van geluk. Prachtig om te zien. Maar ik was heel blij dat ik het voordat ik hem het boek gaf zelf het boek stiekem al had gelezen. Dat boek heb ik daarna namelijk niet meer in handen gekregen.

Dolfje Weerwolfje GriezelWielen.

Geesten, geraamten en donkere schaduwen…
Wat doen zij in het Weerwolvenbos?
Dolfje Weerwolfje kan zijn ogen niet geloven.
Het lijkt wel een Griezelnacht!
En wie is Ginder Geestenjager, met zijn koets van vuur en zijn knallende zweep?
Hij jaagt op griezelwezens… dus ook op weerwolven!
Zijn Dolfje en zijn weerwolfvrienden nog wel veilig?
En waar komt die jongen in die rolstoel vandaan?

Info en waar te koop.

Auteur: Paul van Loon
Illustrator: Hugo van Look Hugo van Look
ISBN: 9789025873035
Uitgeverij Leopold
Dolfje Wolfje GriezelWielen is o.a. te koop bij Bol.com. Voor actuele verkoopprijzen check je de site.

Lees ook:

* Voor dit artikel heb ik een recensie-exemplaar ontvangen *

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

1 reactie

  • Wat is dit leuk om te lezen zeg, zo’n tevreden zoon te hebben. Geweldig dat hij zo van die serie kan genieten.

Geverifieerd door ExactMetrics