Thuisleven.com
Hoeve Ravenstein- in de luwte van Kasteel Groeneveld
Thuisleven.com > Er op uit > Dagje weg > Kastelen, burchten en vestingen > Hoeve Ravenstein- in de luwte van Kasteel Groeneveld

Hoeve Ravenstein- in de luwte van Kasteel Groeneveld

We hebben niet veel mazzel met het weer tijdens onze staycation. Na een regenachtige ochtend gaan we op zoek naar een uitje op fietsafstand. In de luwte van Kasteel Groeneveld in Baarn ligt Hoeve Ravenstein.

Kasteel Groeneveld

Zo fietsen wij met drie prinsesjes over het prachtige landgoed (met groot parkeerterrein) de paden op en lanen in, langs het kasteel Groeneveld richting de Hoeve Ravenstein. Waar zoals het welkomstbord vermeld in vroegere tijden ‘Pipo de Clown’ is opgenomen. Dat is gelijk een leuke binnenkomer, want de kleuter zingt al tijden “Pipo de Clown en Malle Lou” ondanks onze verbeterpogingen.

Boerderij winkel, Moestuin en Pluktuin

We stallen onze fietsen, auto’s rijden af en aan valt direct op. Ook wandelen er veel mensen, met of zonder hond, over de landerijen. Hoeve Ravenstein staat bekend om zijn natuurvlees, dat verkrijgbaar is in de Boerderij winkel net als glutenvrije en meer streekgebonden produkten. Vorige maand deelde ik al een recept met de verse bos snijbiet en de Hollandse biefstuk.

Op het wegwijzerbord lezen we wat er allemaal te zien is en we lopen naar de potstal. Daar staan buiten twee paardjes en binnen een paar aaibare kalveren. Ze staan gescheiden van de moederkoe en het waarom wordt verklaard op een formulier. We lopen richting de grote moestuin, daar worden alle groenten en kruiden geoogst voor de Boerderij winkel. Zelf mogen we niet oogsten, je mag er wel bloemen plukken en vervolgens in de winkel afrekenen. Bij de groenten staan bordjes en de meisjes herkennen er al een groot aantal. Teruggelopen langs de ganzen, geiten, kippen en ezel wordt er wat gras voor ze geplukt.

De Hooiberg, Boerderijlokaal van Hoeve Ravenstein

We zijn wel toe aan een versnapering en dat schikt want onder de hooiberg zijn biologische sappen, koffie en thee verkrijgbaar en wat een geluk ook ambachtelijk bereid ijs! De hooiberg is opgeleukt met snuisterijen. Het ziet er net als de rest van de gebouwen en het erf goed verzorgd en onderhouden uit. De meisjes scheuren wat heen en weer op speelgoedtrekkers over het erf en wij zitten in alle rust aan een tafeltje in het zonnetje op het Boerderijterras. Eindelijk een vakantiegevoel…

De menukaart is zeer uitgebreid, voor koffie/ thee en lunch. In de winter is het behaaglijke Boerderijlokaal geopend. De Hoeve vervult een regionale functie, we zien er mensen die boodschappen komen doen. Op Hoeve Ravenstein worden educatieve rondleidingen, excursies en schoolreisjes georganiseerd. Het is er dynamisch, één en al bedrijvigheid en wanneer ik op de agenda kijk zie ik dat het Oogstfeest voor de deur staan. Met zo’n dertig kramen Pure markt waar van alles te proeven en bevragen is. En er wordt volop geoogst en geplukt natuurlijk. Het zit er dik in dat we langskomen, want ons boodschappenlijstje ligt al weer klaar!

Lees ook:

Bezoek jij wel eens een kasteel?

Linda

Getrouwd en moeder van 3 meiden. Ik was een blogger op Thuisleven tot 1-10-2023

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

1 reactie

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics