Thuisleven.com
Hoe speel je het spel Limbo dansen tijdens een kinderfeestje?
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Feest(dagen) > Verjaardag > Hoe speel je het spel Limbo dansen tijdens een kinderfeestje?

Hoe speel je het spel Limbo dansen tijdens een kinderfeestje?

Limbo dansen is een klassiek spel dat vaak wordt gespeeld op kinderfeestjes en andere evenementen. Het is een leuke manier om kinderen actief bezig te houden en hen te laten genieten van het feest. Hieronder vind je enkele tips om het spel Limbo dansen op een kinderfeestje te spelen.

Stap 1: Zet de muziek aan voor het limbo dansen begint

Zet de muziek aan en laat de kinderen even dansen. Kies een nummer met een goed tempo en een duidelijke beat. Het is belangrijk dat de muziek niet te snel of te langzaam is, anders wordt het spel te moeilijk of te saai.

Stap 2: Maak een limbo-stok

Een limbo-stok is een lange stok die laag aan de grond hangt. Het doel van het spel is om onder de stok door te dansen zonder deze aan te raken. Je kunt een limbo-stok maken door bijvoorbeeld een bezemsteel of een PVC-buis te gebruiken. Zorg ervoor dat de stok stevig genoeg is en dat deze niet buigt of breekt tijdens het spel.

Stap 3: Start het spel

Laat de kinderen in een rij staan en leg uit wat de bedoeling van het spel is. Laat de eerste persoon onder de limbo-stok door dansen. Als deze persoon succesvol onder de stok is doorgegaan, wordt de stok lager gehangen en gaat de volgende persoon onder de stok door. Het spel gaat door totdat er nog maar één persoon over is, deze persoon is de winnaar.

Stap 4: Varieer de hoogte van de stok

Als de kinderen het spel goed onder de knie hebben, kun je de hoogte van de stok variëren. Dit maakt het spel uitdagender en zorgt voor meer spanning. Laat de kinderen bijvoorbeeld onder de stok doorgaan terwijl ze op één been staan, of laat ze onder meerdere stokken door gaan.

Stap 5: Wees creatief

Er zijn verschillende manieren om het spel Limbo dansen te spelen en te variëren. Wees creatief en verzin bijvoorbeeld verschillende dansmoves die de kinderen moeten uitvoeren terwijl ze onder de stok doorgaan. Je kunt ook de stok versieren of de kinderen verkleden om het spel nog leuker te maken.

Conclusie:

Limbo dansen is een leuk en actief spel dat kinderen van alle leeftijden kunnen spelen. Door de hoogte van de stok te variëren en creatief te zijn, kun je het spel uitdagender en spannender maken. Zorg ervoor dat de kinderen zich amuseren en genieten van het spel. Met deze tips kun je het spel Limbo dansen tot een succes maken op elk kinderfeestje.

Lees ook:

Welk spel speel jij graag tijdens een kinderfeestje?

Foto: Pexels

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

2 reacties

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics