Thuisleven.com
Thuisleven.com > Persoonlijk > Hoe maak je van ‘een auto’ ook echt ‘jouw auto’?

Hoe maak je van ‘een auto’ ook echt ‘jouw auto’?

Als je een auto koopt, of deze nu nieuw is of al één of meerdere eigenaren heeft gehad, voelt deze meestal niet meteen aan als jouw auto. Het is wennen, je moet je de auto eigen maken. Je bent zeker niet de enige die in een volle parkeergarage, zeker wanneer je net een nieuwe auto hebt gekocht, bij het verkeerde exemplaar staat omdat je de jouwe nog niet in één oogopslag herkent.

Wennen aan je nieuwe auto.

Wennen aan een nieuwe auto moet bijna iedereen. Dan gaat het over het herkennen ervan, dat zeker in de eerste tijd nog wel eens mis wil gaan. Zeker als je heel lang in je vorige auto hebt gereden is de kans groot dat je daarnaar op zoek gaat op een parkeerplaats, en daarbij je nieuwe bolide simpelweg over het hoofd ziet. Niets vreemds aan, je hersenen moeten nog even verwerken dat ze niet meer naar bijvoorbeeld een rode auto hoeven te speuren, maar nu op zoek moeten naar een blauwe.

Ook het rijden in een nieuwe auto is soms best even omschakelen, zeker als deze ook op een andere manier bediend moet worden dan je gewend bent. Overschakelen van een automaat naar aan handgeschakelde auto, of andersom, is voor bijna iedereen even behoorlijk wennen, en zorgt in het begin nog wel eens voor kleine probleempjes als je moet wegrijden bij een stoplicht. Dit zal echter snel wennen, net als wanneer je bijvoorbeeld van een benzineauto naar een elektrisch model overstapt.

Maak hem helemaal van jou.

Als je een nieuwe auto hebt, is er natuurlijk niks mis mee om hem naar je eigen smaak een beetje aan te passen. De meeste mensen brengen tenslotte aardig wat tijd in hun auto door. Je past je huis ook aan naar je eigen smaak, waarom zou je dat met je auto niet doen? Manieren om je auto te ‘customizen’ zijn er volop. Pak je het groots aan, dan kies je voor een andere kleur lak, eentje die niet standaard uit de fabriek komt. Zo maak je je auto helemaal uniek, en is de kans aanwezig dat er helemaal niemand anders in precies eenzelfde exemplaar rondrijdt.

Je kunt het echter ook wat kleiner aanpakken. Andere velgen bijvoorbeeld, iets waar veel mensen voor kiezen. Maar ook in het interieur kun je wat aanpassingen doen om de auto meer bij je eigen smaak te laten passen. Je kunt de bekleding van je stoelen laten vervangen, of nieuwe automatten kopen bijvoorbeeld. Wil je de auto helemaal een persoonlijke touch geven, dan kun je ook een automat kopen met een eigen bedrukking. Hoe leuk is het om je naam, of vooruit, de naam van je auto op de mat terug te zien?

Lees ook:

Heb jij je standaard auto-mat nog in je auto zitten?

gastbloggerthuisleven

Verschillende bloggers en/of bedrijven die eenmalig een blog op Thuisleven willen plaatsen vanwege interessante content voor onze lezers

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

6 reacties

  • Als ik wat langer in mijn nieuwe auto rijd en ik heb ‘m goed schoongemaakt, voelt ie al snel van mij. Daar hoef ik geen geld aan te besteden, wat in het kader van consuminderen alleen maar beter is.

  • Ik moet vandaag afrijden, spannend dus wanneer mijn eigen auto mag en kan kopen.
    Hij zal zeker gepimpt worden, gezien ik hem samen met mijn zoon van 18 kopen ga.

  • Ik rij in een autootje waarvan duizend in een dozijn …….. lekker onopvallend ….., maar het is mijn auto, met mijn geurtje, mijn landkaart en mijn ramendoek en wisser er in. Meer heb ik niet nodig ….

  • Een poosje geleden een tweedehands autootje gekocht. Iemand is mij dus al voor geweest om hem “eigen” te maken. Nu vind ik dat niet erg, ben blij met hem (ik denk dat het een hij is) Vind hem mooi zoals hij nu is. Een ander dingetje is de geur. Hij ruikt nog niet naar “mijn auto”.

  • Ik heb de standaard matten nog in de auto liggen, ik vind het logo van het automerk erop zo leuk, daarom heb ik ze eigenlijk nog 🙂 🙂

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics