Thuisleven.com
Thuisleven.com > Lifestyle > Eten en drinken > Alcoholische dranken > Hoe kies je de juiste vodka?

Hoe kies je de juiste vodka?

Ten eerste is het belangrijk om te weten dat Vodka en Wodka hetzelfde zijn. Waar komt het dan vandaan die Wodka of Vodka? Voor zover de geschiedenis het terug kan vertellen komt de Wodka uit het zuiden van Rusland ( водка ) of Polen ( Woódka). Bij ons had het dus net zo goed Wodka kunnen zijn.

Wat is Wodka?

Wodka is een gedistilleerde drank die tot maximaal 95% verdund wordt met water, hierdoor komt het alcoholpercentage tussen de 35% en 70% te liggen. In de handel zie je doorgaans 40% a 45% Wodka verschijnen. Wodka zelf kan gemaakt worden van diverse grondstoffen, er is niet direct een regelgeving zo als we dat zien bij Cognac dat de drank in een bepaalde streek of van een bepaalde grondstof gemaakt moet worden om Wodka genoemd te mogen worden. Wodka kun je dus op verschillende manieren brouwen.

Hoe kies je de juiste vodka?

Eigenlijk heb je voor de juiste vodka een vodka nodig waar haast geen smaak aan zit. Hoe smaaklozer hoe beter de wodka is. Die expliciete zachte smaak en helderheid vind je terug in Smirnoff Vodka. Deze is ontwikkeld door Pierre Smirnoff, hofleverancier van het keizerlijk Russische hof. Smirnoff Vodka wordt volgens een uniek proces geproduceerd, waarbij drie destillaties en tien stadia van filtratie worden toegepast.

Wat kun je met Vodka?

In Rusland en Polen wordt vodka ook wel “watertje” genoemd vanwege de smaak. In Nederland doen we er juist graag iets door heen om er smaak aan toe te voegen. Zo kun je denken aan cranberrysap, sinaasappelsap, cola, red bull, bitterlemon, tonic, koffie en zelfs thee. Met vodka kun je ook heerlijke cocktails maken, maar wist je ook dat je met vodka nog hele andere dingen kunt doen dan opdrinken?

Zo kun je vodka perfect gebruiken om restanten van bijvoorbeeld stickers te verwijderen van oppervlaktes. Alsook:

  • Meng wat vodka met vloeibare afwaszeep en giet dit over het groene thee heen. Drie maal raden wat het met je onkruid doet.
  • Heb je net prachtige bloemen gekregen wil je ze wel zo lang mogelijk mooi en schoon houden toch? Geen probleem! Schenk een scheut wodka en een lepel suiker in de vaas bij het water en je zult het resultaat snel zien.
  • Wodka kun je ook gebruiken als tonic voor je huid. Het vermindert acne en verkleint de poriën. Maar pas op! Gebruik het niet om je mascara eraf te halen! En als je last hebt van mee-eters, mix dan een beetje wodka met afgekoelde groene thee en je krijgt een mengsel die je poriën vernauwt en mee-eters voorkomt
  • Schimmel is bang voor wodka, maak hier dan ook handig gebruik van zodra schimmel zich voor doet.
  • Zijn je brillenglazen weer vies? Haal die fles wodka maar tevoorschijn!

Lees ook:

Welk drankje drink jij graag?

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

2 reacties

  • Ik heb het idee dat als ik al aan alcohol ruik ik al onder de tafel lig haha du voor nu gebruik ik alleen alcohol (aftershave) om die irritante puist uit te drogen die 1 keer per maand op mijn neus verschijnt. Hahaha

Categorieën

Geverifieerd door ExactMetrics