Hoe je zelf duurzame shampoo kunt maken.
Thuisleven.com > Verzorging > Haarverzorging > Hoe je zelf duurzame shampoo kunt maken

Hoe je zelf duurzame shampoo kunt maken

Steeds meer mensen zijn bewust bezig met het verminderen van hun impact op het milieu. Dit geldt ook voor hun dagelijkse persoonlijke verzorging, zoals shampoo. Door zelf duurzame shampoo te maken, kun je niet alleen geld besparen, maar ook bijdragen aan een schonere planeet. In deze blog delen we hoe je zelf duurzame shampoo kunt maken.

Stap 1: Kies je ingrediënten

Voor duurzame shampoo kun je het beste kiezen voor natuurlijke ingrediënten. Denk aan kokosolie, castorolie, shea butter, jojoba olie en essentiële oliën. Deze ingrediënten zijn niet alleen milieuvriendelijk, maar ook mild voor je haar en hoofdhuid.

Stap 2: Maak je shampoo

Om je eigen duurzame shampoo te maken, heb je verschillende recepten en methoden tot je beschikking. Een eenvoudig recept bestaat uit het mengen van kokosolie en castorolie in een verhouding van 2:1. Voeg hierbij enkele druppels essentiële oliën toe om een heerlijke geur te creëren. Meng de ingrediënten en breng het aan op je haar. Laat het enkele minuten inwerken en spoel het vervolgens uit met warm water.

Stap 3: Bewaar je shampoo

Bewaar je zelfgemaakte shampoo in een glazen flesje of potje. Glas is een duurzaam materiaal dat gemakkelijk kan worden gerecycled. Bovendien is het gemakkelijk schoon te maken en te hergebruiken voor volgende batches van je shampoo.

Conclusie

Door zelf duurzame shampoo te maken, kun je een positieve bijdrage leveren aan het milieu en tegelijkertijd geld besparen. Het maken van je eigen shampoo is eenvoudig en je hebt de vrijheid om de ingrediënten te kiezen die het beste bij jouw haartype passen. Begin vandaag nog met het experimenteren met verschillende recepten en geniet van het gevoel van zelfgemaakte shampoo op je haar.

Lees ook:

Met welke shampoo was jij je haar?

Foto: Pexels

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

6 reacties

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics