Thuisleven.com
Het Internationale jaar van de Boon- Sajoer Boontjes
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Eten en drinken > Hoofdgerecht > Het Internationale jaar van de Boon- Sajoer Boontjes

Het Internationale jaar van de Boon- Sajoer Boontjes

In het Internationale jaar van de Boon, zetten wij op Thuisleven de bonen in het zonnetje. Linda is mij voorgegaan met Wraps met Mexicaanse Bonenschotel en Marieke met Bobotie. Dit keer staan de sperziebonen centraal. Als student woonde ik in bij een gescheiden dame met haar dochtertjes en at ik tegen een vaste vergoeding mee met de pot. Er stond zeker tweemaal per week sperziebonen op het menu, eenmaal met een scholletje van de markt. Na een jaar kwamen de sperziebonen mij de neus uit en heb ik het heel lang niet meer gegeten.

Sajoer boontjes

Een paar jaar geleden kreeg ik bij een levensmiddelen doos een pakje Sajoer Boontjes kruidenpasta van Conimex cadeau en besloot het in een dolle bui eens te bereiden. Sindsdien staan de sperziebonen iedere maand wel op het menu.

Sajoer Boontjes is een Indonesisch gerecht en staat bekend als zoet (kokos)/ pittig (pepers). Voor een mildere smaak kan ik de Sajoer Groenten Boemboe van Conimex aanraden. Samen met de oudste eet ik de Sajoer boontjes graag met rijst, Papa eet het met de kleine meisjes graag met gekookte kruimige aardappelen.

Benodigdheden:

Sperziebonen 600 gram;
Aardappelen en/ of rijst kopje p.p.;
Kipfilet of gestoofde runderlappen (Boemboe voor Rendang Vlees) of vegetarisch;
Conimex Sajoer Boontjes.

Bereiding:

Halveer de sperziebonen en kook ze kort. In de tussentijd is de kipfilet in blokjes gaar te wokken in (wok)olie. Roerbak de sperziebonen mee en voeg even later de kruidenpasta met 200 ml water toe in de wok. Laat het geheel 5 á 10 minuten inkoken. Bereid ondertussen de rijst of aardappels naar wens. Serveer apart en opscheppen maar!

Lees ook:

Weet jij nog een lekker recept met bonen?

Linda

Getrouwd en moeder van 3 meiden. Ik was een blogger op Thuisleven tot 1-10-2023

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Voeg een reactie toe

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics