Selecteer een pagina

Misschien ken je het wel, je zit niet zo lekker in je vel, wil na die december maand een paar kilo kwijt. Of je goede voornemen is om gezonder te eten of meer te bewegen of een combinatie daarvan. Sta je in de boekenwinkel en zie je een heleboel dieetboeken. Welke moet je nu hebben? Of misschien heb je er thuis al wel een hele stapel van (net als ik). Bij mij zijn ze gedoemd te mislukken, ik vind die reep chocolade gewoon te lekker! Maar ze geven me vaak wel even een impuls om toch weer iets gezonds te doen, of gewoon hele lekkere recepten uit te proberen.

Het Dreambody plan

Het Dreambody plan is een nieuw boek van Asja Tsachigova, vol recepten, oefeningen en motiverende uitspraken. Er goed uitzien begint van binnen!
Het Dreambody Plan helpt je te ontdekken wat je wilt veranderen aan je lichaam, daarop te focussen en dat als motivatie te gebruiken om in korte tijd fantastische resultaten te bereiken!

Asja Tsaichigova

Asja Tsachigova begeleidt al ruim twintig jaar mensen met gewichts- en gezondheidsproblemen. Na een aantal succesvolle jaren moest Asja door de ziekte van Lyme zelf flink gas terugnemen. Een frustrerende periode, waarbij ze het gevoel had stil te staan, terwijl ze overal kansen zag. Ze miste de energie, haar lijf was op… Haar nieuwe boek komt voort uit deze periode. Asja begon te fantaseren over een droomlijf: wat is een dreambody? En hoe kun je dit bereiken zonder energie te verliezen? Het Dreambody Plan is compact, praktisch en doelgericht. Het helpt je te ontdekken wat je wilt, daarop te focussen en dat als motivatie te gebruiken. Vormgegeven in een 12 wekenplan, omdat wetenschappelijk is bewezen dat dit de ideale periode is om gewoonten blijvend te veranderen. Als je het voedingsplan combineert met de bewegingsoefeningen en ook Asja’s andere tips op het gebied van mindset, motivatie en beauty ter harte neemt, dan zul je in korte tijd fantastische resultaten boeken. Wat honderden andere vrouwen konden, kun jij ook!

Vier delen

Het boek is duidelijk ingedeeld in verschillende delen en fasen.

Deel 1, gaat geheel over voeding in het algemeen. Hierin schrijft Asja uitgebreid over waarom ze bepaalde dingen zo doet en eet. Hierin staan ook de verschillende dieet fase beschreven. Week 1, 2 en 3 (fase 1) gaan over afkicken van je oude eetgewoonten. Fase 2, voor week 4, 5 en 6 over rust. Fase 3, week 7, 8 en 9 over het verliezen van je vet en dan de laatste fase week 10,11 en 12 noemt ze de herstelfase.
Wat ik nog niet eerder in een dieetboek ben tegengekomen zijn de duidelijke meet en weeg momenten. Je schrijft in het boek je begin gewicht en centimeters van bijna je hele lijf. Dan zijn er in elke fase momenten waarop je dat weer moet doen. Dit duidelijk ter motivatie en om je vooruitgang bij te houden.
Er wordt precies aangegeven wat je wanneer mag eten en drinken en dat voor een periode van 12 weken. Daarnaast geeft Asja ook duidelijk aan welke supplementen je moet gebruiken. Dat wordt in veel andere boeken nog wel eens vergeten.

Deel 2, Voeding theorie. De naam verklapt het al, heel veel theorie over voeding. Asja geeft het zelf al aan in het boek, “niet noodzakelijk om te lezen”, maar ze raad het natuurlijk wel aan!

Deel 3, Beweging. Met natuurlijk uitleg over waarom en daarnaast een aantal mooie work out sets die je ongeveer om de dag moet doen. Een combinatie van Yoga, cardio oefeningen als Jumping Jacks en spieropbouwende oefeningen. Per week zijn er drie bewegingsmomenten met voorgeschreven work outs. Duidelijke uitleg en plaatjes ter illustratie. Geen moeilijke oefeningen, allemaal prima thuis te doen.

Deel 4, Ontspanning en mindset. Kort maar krachtig laatste deel met een inspiratielijst. Hier kon ik nog best leuke dingen uit halen.

Recepten

Naast dit alles deelt Asja ook haar beautytips met je en natuurlijk haar recepten.
Van drankjes, tortilla’s, toetjes en gebak, salades en diner ideetjes tot brood. Alles komt aan bod. Heel eerlijk gezegd begon bij mij de twijfel wel toe te slaan toen ik bij een van haar recepten las: “Dit is mijn favoriete brood, het recept is zomaar ontstaan toen ik wat restjes bij elkaar gooide”. Hopelijk heeft ze over de andere recepten wel wat beter nagedacht? Ik  heb van haar in ieder geval de pastinaak puree uitgeprobeerd en die is gewoon goed. Al zou ik het niet met een staafmixer doen zoals ze schrijft. Dan wordt het echt een babyvoedingsprutje.

Heb je een ijzeren discipline en wil je echt precies doen wat Asja voorschrijft dan is dit boek zeker een aanrader. Maar ben je minder streng voor jezelf en houdt je niet zo van het precies voorgeschreven dieet dan zou ik deze niet aanraden.

Boekinformatie

Auteur Asja Tsachigova
Taal Nederlands
Verschijningsdatum  december 2017
Druk  1
ISBN 10 9400509707
ISBN 13 9789400509702

Onder andere te koop bij bol.com voor €20,00

Lees ook:

#Voor het schrijven van dit artikel hebben we een review-exemplaar ontvangen#

Geverifieerd door ExactMetrics