Het boek van OERRR, boordevol weetjes en uitjes in de natuur.
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Informatief > Het boek van OERRR, boordevol weetjes en uitjes in de natuur

Het boek van OERRR, boordevol weetjes en uitjes in de natuur

Terwijl de sneeuw hier nog aan het ontdooien is, kijk ik er alweer naar uit om in de lente en zomer op pad te gaan met de kinderen. Het boek van OERRR gaat ons daarbij helpen.

Het boek van OERRR

In ‘Het boek van OERRR’ van Natuurmonumenten word je geïnspireerd om lekker de natuur in te gaan. Wil je buiten spelen, maar weet je niet wat je moet doen? Met dit boek beleef je de tofste avonturen en leer je allerlei leuke weetjes. Buiten leuke dingen doen was nog nooit zo makkelijk! Ideaal voor kinderen en gezinnen.

Speelnatuur – Ga op ontdekking in de Speelnatuur van OERRR; 17 unieke locaties waar je de natuur kunt ruiken, voelen en proeven.
Naar buiten – Beleef leuke buitenavonturen, zoals ‘Spot een mot’, ‘De slakkenrace’ of een heuse ‘Natuurbingo’.
Maken – Maak allerlei prachtige creaties van veren, bladeren, takken en andere natuurschatten.
Help mee – Ontdek hoe je de natuur en de dieren kunt helpen. Egels, bijen, vogels… ze kunnen allemaal wel wat hulp gebruiken.

OERRR is het jeugdprogramma van Natuurmonumenten dat al 10 jaar inspireert om de natuur in te gaan.

Wat vinden wij ervan?

Het boek van OERRR is een mooi compact, en toch volledig, boek dat gezinnen met kinderen helpt om op avontuur te gaan in de buitenwereld. De inhoud van het boek is in de eerdergenoemde 4 categorieën aangeduid en per categorie staat vooraan in het boek wat eronder valt.

Het is vooral fijn dat het boek er niet op gericht is dat je perse met de auto erop uit moet om ergens te geraken. Veel is namelijk in- en om je eigen huis al te doen. Dat maakt het geheel lekker laagdrempelig en bovendien ook veel milieubewuster.

De dichstbijzijnde Speelnatuur van OERRR voor ons is de Hompesche Molen in Stevensweert. Een bekende locatie voor ons aangezien we daar al eens geweest zijn voor een huwelijk. Toch heb ik nooit geweten dat er ook een speelnatuur bij zat. Extra leuk om daar dan ook eens naar terug te gaan binnenkort.

Informatie

Het boek van OERRR
Auteur: Natuurmonumenten
Uitgever: Kosmos Uitgevers
ISBN: 9789043923774

Lees ook:

Gaan jullie graag de natuur in?

# Voor het schrijven van dit artikel heb ik een recensie – exemplaar ontvangen #

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

2 reacties

  • Vandaag bij een natuurcentrum geweest in Texel. Heel interessant en informatief. Ook een OERRR speeltuin erbij. Binnen was er ook veel te doen te knutselen en te ontdekken voor kinderen. Het leek wel een informatief museum, mag ik het zo noemen? Voor jong en oud ontzettend leuk.

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics