Selecteer een pagina

Avontuurlijk, spannend en helemaal op maat. ‘Wolvenkinderen’ is een boek vol actie speciaal ontwikkeld om kinderen en hun ouders te inspireren. Om iets aan te wakkeren en in beweging te zetten. Het is een initiatief van het Belgische schrijverskoppel Richard Van der Vieren en Roosje Koninckx om kinderen weer mee naar buiten te nemen. Op ontdekkingstocht in een wereld die barst van de avonturen en mogelijkheden. ‘Wolvenkinderen’ is een collectie van recepten en activiteiten voor kinderen jonger dan 100 jaar. Hutten bouwen, modderkastelen maken, worstjes roosteren bij het kampvuur en speuren naar wilde dieren. Hoog tijd om binnen zitten met een scherm in te ruilen voor buiten rennen door de natuur. Dresscode? Outdoor!

Wolfpack

Wolvenkinderen

Het klinkt als de titel van en spannende avonturenfilm en daar heeft het leven volgens dit boek ook best wat van weg. Richard en Roosje waren vroeger echte buitenkinderen, maar de tijden van hangen in bomen zijn veranderd in tijden van hangen achter schermen. Zelfgebouwde kampen staan leeg en smartphones kunnen niet tegen modder. Het raakte hen dat kinderen – maar ook volwassenen – vergeten leken te zijn hoe leuk het is om buiten te spelen en hoe goed het voelt om je vies te maken. Daarom hebben ze ‘Wolvenkinderen’ gemaakt, een boek waarmee iedereen moeiteloos de weg terug naar buiten vindt. Om te proberen, te experimenteren en dingen te laten (mis)lukken. Het hoort er allemaal bij als je deel uitmaakt van de wolfpack.

Echte helden

Roosje over het idee achter ‘Wolvenkinderen’: “Vroeger sloegen we ’s morgens vroeg de deur achter ons dicht en kwamen we alleen ’s middags even thuis om te eten. Ik weet nog precies hoe het voelde om voor het eerst een kikker in mijn hand te houden, hoe trots ik was toen ik mijn eerste vogelnest ontdekte. Geen enkel kind beleeft ooit zijn of haar beste dag achter een scherm, in de wijde wereld is waar het gebeurt!” Richard vult aan: “Dit boek is het antwoord op de vraag: wanneer zijn we het afgeleerd om onze eigen helden te zijn? Wat je er precies mee doet bepaal je helemaal zelf. Het is geschreven om te inspireren. Om weer echte helden te worden, die vuile broeken dragen en opstaan als ze vallen. Echte helden die samen oplossingen zoeken, zodat hun wereld beter en leuker wordt.” 

Wat vinden wij ervan?

Afgelopen week werd ik verrast met een perspakketje dat bestaat uit het boek Wolvenkinderen, glycerinezeep, etherische olie en een bloemenmix. Zodra ik een kijkje neem in het boek merk ik al snel dat het helemaal geen boek is boordevol verhalen van de auteur(s), maar dat het gaat om een boek met inspiratie vanuit eigen avonturen. En eigenlijk zijn dat de mooiste tips die je van iemand kunt krijgen. Lezen hoe iemand bepaalde zaken doet en er zelf uithalen wat je eruit wilt halen. Lekker laagdrempelig, en in het geval van dit boek, een verhaal dat is geschreven om iets aan te wakkeren of in beweging te zetten, waarmee je je eigen verhaal kunt maken. En met die wijsheid gaan we de komende tijd ook lekker zelf aan de slag.

Naast de vele inspiratieartikelen in het boek, waar je je eigen twist aan kunt (en moet) draaien, ben ik vooral verzot op de prachtige foto’s!
O MY! Wat zou ik graag met de fotograaf van dit boek en mijn eigen kids op pad gaan.

Informatie

Wolvenkinderen
Auteur: Richard Van der Vieren en Roosje Koninckx
ISBN 9789090313849
Leeftijd: vanaf 4 jaar
Druk Organic: 100% CO2 neutraal gedrukt, met een FSC label
Het boek Wolvenkinderen is online verkrijgbaar op www.wolvenkinderen.com voor €29,90
Geverifieerd door ExactMetrics