Thuisleven.com > Lifestyle & Interieur > Het belang van mooie muren

Het belang van mooie muren

De schilder trekt net de voordeur achter zich dicht. We hebben al het houtwerk binnen laten schilderen. Ze zijn er met twee schilders precies een week lang zoet mee geweest. Fanatiek als we waren, zijn we een jaar geleden begonnen aan het opknappen van de paneeldeuren. Dat bleek een grote klus en haast niet te doen naast het gezinsleven en werk. Nu genieten we van de strak gelakte kozijnen, plinten en lambrisering, maar wat is dat nu?

De muren

Plots steken die ‘witte’ muren in het huis wel erg af tegen het hoogglans houtwerk. Het blijkt toch niet zo smetteloos wit gesteld te zijn met de muren als we dachten. Wat moeten we daar nu weer mee? Beneden lijken de muren gestuct en vervolgens geverfd met muurverf. Boven bladdert er hier en daar wat behang af en lijkt er gekliederd te zijn met spachtelputz. De overloop is gelukkig wel netjes geverfd. Dat scheelt weer. Tijd voor een plan van aanpak, want nu zijn de vloeren, de raambekleding en het houtwerk in orde. Nu gaan we doorzetten ook.

Verf of behang?

Tja, daar vraag je me wat. Eigenlijk ben ik wel een beetje klaar met verven. We hebben op zolder zelf het trapgat opgeknapt en geschilderd. Het is toch wel een precisiewerkje. Ook ligt er nieuwe vloerbedekking. Ik moet er niet aan denken dat ik daar met verf op knoei. En behang schiet zo lekker op met banen van bijna een meter breed. Als je tenminste bezig bent, want je kijkt er langer tegenaan dan de klus duurt. Gaan we het zelf doen of zoeken we een ‘… de behanger’? Ons klusbudget is aardig geslonken, laten we dit klusje zelf maar eens opknappen. We starten met onze slaapkamer.

Het belang van mooie muren op onze slaapkamer

Onze slaapkamer heeft al heel wat aandacht gekregen. Meer dan in ons appartement. We hebben mooie vloerbedekking, hangplantjes en een nieuwe groene kast. Eigenlijk hebben we hele andere kleuren op onze slaapkamer dan voorheen. Vandaar dat ik al druk doende was met een dekbedovertrek meer eenheid te creëren. Ik zit graag op onze slaapkamer. Ik werk er overdag aan Thuisleven en we kijken regelmatig een serie op de televisie samen.
De muur aan het hoofdeind van ons bed behoeft geen verdere aandacht. Het zwaartepunt ligt hem op de muur aan de kant van de ingebouwde kledingkast. Daar is op heuphoogte schade aan het behang ontstaan. Waarschijnlijk door het verhuizen of slepen met meubels.

Het belang van een mooi behang

Die muur is precies tegenover onze kamerlange gordijnen met bladeren print gelegen. Zouden we een drukke print of donkere kleur Behang kopen via Colorstore  dan ben ik bang dat we in een koker zitten. Al vind ik die betonlook wel erg mooi. En de gordijnen zijn de hele dag geopend.
Wanneer ik tussen het fotobehang scroll zie ik plots een design dat een oud gepleisterde muur vertoond. De stenen brokkelen wat af. Ik vind de kleuren combinatie erg mooi passen bij de grijze vloerbedekking. Vanavond eens overleggen met manlief.

Zijn jouw muren thuis op orde?

Linda Meester

Eigenaar/ vennoot van Thuisleven.com & TuinenBuitenleven.com. Moeder van 3 dochters en echtgenoot van een zelfstandig ondernemer.

2 reacties

  • Hoe treffend is de titel van je blog. Muren vind ik de basis voor een huis dus ontzettend belangrijk, vanuit daar kan ik verder werken. Persoonlijk hou ik van stucwerk (zeer licht grijze kleur) muren glad en strak. Het voordeel van neutrale muren is dat je alle stijlen kan toepassen en ook makkelijk kan veranderen.

  • Helaas niet. Wij wonen in een huurhuis en de vorige bewoners hebben er hele grove structuur op gemaakt wat alleen recht te trekken is met stucwerk. Maar dat kost een vermogen om het halve huis te moeten laten doen