behang
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Interieur > Vloer > Het belang van mooie muren

Het belang van mooie muren

De schilder trekt net de voordeur achter zich dicht. We hebben al het houtwerk binnen laten schilderen. Ze zijn er met twee schilders precies een week lang zoet mee geweest. Fanatiek als we waren, zijn we een jaar geleden begonnen aan het opknappen van de paneeldeuren. Dat bleek een grote klus en haast niet te doen naast het gezinsleven en werk. Nu genieten we van de strak gelakte kozijnen, plinten en lambrisering.

Verf of behang?

Tja, daar vraag je me wat. Eigenlijk ben ik wel een beetje klaar met verven. We hebben op zolder zelf het trapgat opgeknapt en geschilderd. Het is toch wel een precisiewerkje. Ook ligt er nieuwe vloerbedekking. Ik moet er niet aan denken dat ik daar met verf op knoei. En behang schiet zo lekker op met banen van bijna een meter breed. Als je tenminste bezig bent, want je kijkt er langer tegenaan dan de klus duurt. Gaan we het zelf doen of zoeken we een ‘… de behanger’? Ons klusbudget is aardig geslonken, laten we dit klusje zelf maar eens opknappen. We starten met onze slaapkamer.

Het belang van mooie muren

Onze slaapkamer heeft al heel wat aandacht gekregen. Meer dan ooit. We hebben mooie vloerbedekking, hangplantjes en een nieuwe halfhoge kast. Eigenlijk hebben we hele andere kleuren op onze slaapkamer dan voorheen. Vandaar dat ik al druk doende was met een dekbedovertrek meer eenheid te creëren. Ik zit graag op onze slaapkamer. Ik werk er overdag aan Thuisleven en we kijken regelmatig een serie op de televisie samen. Ook heb ik een leuk leeshoekje gemaakt.
De muur aan het hoofdeind van ons bed behoeft geen aandacht. Op de muur aan de kant van de ingebouwde kledingkast is op heuphoogte schade aan het behang ontstaan. Waarschijnlijk door het verhuizen of het slepen met meubels.

Het belang van een mooi behang

Het is precies tegenover onze lange gordijnen met bladeren print. Wat te kiezen? Als we een drukke print of donkere kleur behang kopen via Colorstore  dan toont de grote slaapkamer smaller. Ik vind die betonlook trouwens erg mooi. En de gordijnen zijn de hele dag geopend, dus onze kamer is lekker licht.
Wanneer ik tussen het fotobehang scroll zie ik plots een design dat een oud gepleisterde muur vertoond. De stenen brokkelen wat af. Ik vind de kleuren combinatie erg mooi passen bij de grijze vloerbedekking. Zal dit het worden?

Lees ook:

Wat heb jij aan de muur?

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

2 reacties

  • Helaas niet. Wij wonen in een huurhuis en de vorige bewoners hebben er hele grove structuur op gemaakt wat alleen recht te trekken is met stucwerk. Maar dat kost een vermogen om het halve huis te moeten laten doen

  • Hoe treffend is de titel van je blog. Muren vind ik de basis voor een huis dus ontzettend belangrijk, vanuit daar kan ik verder werken. Persoonlijk hou ik van stucwerk (zeer licht grijze kleur) muren glad en strak. Het voordeel van neutrale muren is dat je alle stijlen kan toepassen en ook makkelijk kan veranderen.

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics