Thuisleven.com
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Kinderboeken > ‘Het atomisch avontuur’ met professor Astrokat

‘Het atomisch avontuur’ met professor Astrokat

Waarom is de lucht blauw?
Hoe blijft een boot drijven?
Hoe kan een auto rijden?
Waar komt elektriciteit vandaan?
Hoe kunnen we kleuren zien?
Waarom kan ik niet over dit huis springen?
Waarom kunnen we de wind wel voelen, maar niet zien?
Hoe blijft een vliegtuig in de lucht?
Deze vragen staan op de eerste pagina van dit boek vermeld. Het trekt gelijk mijn aandacht want het zijn exact de vragen die ik vaker gesteld heb als kind, of heb geprobeerd te beantwoorden als volwassene. Maar hoe zit dat nou precies?

Het Atomisch Avontuur met professor Astrokat

Professor Astrokat neemt je mee in de wereld van fysica. Fysica heeft te maken met heel veel dingen in ons dagelijks leven. Ga maar eens wandelen en kijk dan eens om je heen. Fysica is overal, altijd. Van de wind die door de bomen blaast en de zon die ons warm houdt, tot de auto die ons rondrijdt en het eten dat ons energie geeft om te spelen. In dit leerzame boek ga je samen met professor Astrokat op onderzoek naar de wetten van het universum, de fundamentele natuurkrachten van onze wereld en alles dat daarbuiten ligt.

Onze mening over Het Atomisch Avontuur

Het boek legt op korte maar krachtige wijze uit wat iets inhoud. Bijvoorbeeld meten. Een wetenschapper gebruikt verschillende instrumenten om te kunnen meten. Meten kun je doen met een lineaal, maar ook met een thermometer, gewicht, massa en tijd. Helemaal leuk: ook jij kunt dit doen!
Mijn partner (Tom, medeblogger van Thuisleven) is wetenschapper. Hij daagt de kinderen dan ook met regelmaat uit om door te vragen. Zelfs als het antwoord gegeven is kan daar een vervolg vraag op gesteld worden. Dat is leuk als hij erbij is, maar reuze onhandig als ik alleen ben met ze. De universitaire opleiding die hij genoten heeft, heb ik namelijk niet op zak. Met dit boek kan ik echter vele vragen vanaf nu gaan beantwoorden. Laat de vragen maar komen!

Info en waar te koop

Titel: Het Atomisch Avontuur
Te koop voor €19,95
Auteur: DR. Dominic Walliman
Illustrator: Ben Newman
ISBN: 9789462912779
Uitgever: De Eenhoorn

Lees ook:

D

*Voor het schrijven van dit artikel hebben we recensie exemplaren ontvangen*

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Voeg een reactie toe

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics