Thuisleven.com
Groene aanslag op je terras verwijder je grondig met soda
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Huishouden > Schoonmaken > Groene aanslag op je terras verwijder je grondig met soda

Groene aanslag op je terras verwijder je grondig met soda

Groene aanslag op tegels en terrashout verwijder je snel en grondig met soda. Ook tuinmeubels maak je in een handomdraai schoon. Haal voor de voorjaarsschoonmaak Tricel Zilver Soda in huis. Het is mild, milieuvriendelijk, voordelig en zuinig in gebruik: je hebt maar een kleine hoeveelheid nodig voor een groots effect.

Groene aanslag is een verzamelnaam voor mossen en algen die zich gedurende de donkere en vochtige dagen ontwikkelen. Vooral plekken waar minder licht komt slaan groen uit waardoor je tuin snel een onverzorgde aanblik krijgt. Gelukkig kun je deze groene aanslag gemakkelijk verwijderen met behulp van Tricel Soda. Op www.schoonmakenmetsoda.nl vind je nog veel meer toepassingsmogelijkheden.

Hoe verwijder je groene aanslag met soda?

Neem een emmer water en meng 10 gram soda per liter water. Giet het mengsel over de aanslag en schrob de aanslag weg met een harde borstel. Vervolgens spoel je de stoep na met de tuinslang voor een stralend schoon resultaat. Als je erg veel groene aanslag hebt voeg je iets meer soda toe en laat je het wat langer inwerken.

Met Tricel Zilver Soda maak je zowat alles schoon in en om het huis. Het is een ideaal middel voor dagelijkse schoonmaakklussen zoals het reinigen van de keuken, vloeren, deuren en geglazuurde tegels. Klik hier voor de instructievideo’s.

Informatie

Verkrijgbaar bij de supermarkt en via www.klok-eco.nl: Tricel Zilver Soda Fijn, zak 1000 gram of emmertje 800 gram en Tricel Zilver Soda Grof, zak 1000 gram. Ga voor meer informatie naar www.schoonmakenmetsoda.nl.   

Over Senzora

Familiebedrijf Senzora produceert in Deventer een compleet pakket was- en reinigingsmiddelen. Zij investeert in de toekomst en legt zich toe op de productie van ecologische- en huidvriendelijke wasmiddelen. In 2001 is Senzora bekroond tot hofleverancier, wat betekent dat het bedrijf zich onderscheidt door kwaliteit, soliditeit en continuïteit binnen de bedrijfsvoering. Meer informatie: www.senzora.com.

Lees ook

Welke schoonmaakklus pak jij het liefst aan?

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

65 reacties

 • Ik ben vaak aan de poets. Toilet is natuurlijk een dagelijkse klus, ook het vloertje en alles wat je aanraakt. Keuken, ook dagelijks bijhouden. Ontvetten gaat prima met soda en de afvoeren bijhouden.
  Tricel is een oude trouwe bekende met zoveel meer toepassingen.
  Net als de oude bekende Klok met mooie producten en nu ook een winactie die ook de moeite waard is. En waar ik meeloot. Heb geen idee wat wordt bedoeld met de W.O.W.-blog of site dus geen idee wat waar op 6 april te bekijken.

 • Van het weekend konden de kussentjes weer naar buiten met dat heerlijke weer. Maar mijn stoelen zien nog groen van de alg. Dus eerst maar even een schoonmaakactie van het weekend. We hebben de plastic stoeltjes maar even gepakt.

 • Wat een mooi vooruitzicht een schone nette tuin. Of je straatje dan weer opnieuw gelegd is. En op een milieuvriendelijke manier, boen je dan met dubbel veel.plezier. plantjes er in de bakken. En helemaal.klaar voor de Lente. Ik zou er ook graag voor mee willen loten.

  Groetjes Chrissie

 • Wow, wat je allemaal met een eenvoudig en betaalbaar schoonmaakmiddel kan doen. Krijg gelijk inspiratie om alle mogelijkheden uit te proberen ( en de soda dus niet werkeloos in de kast te laten liggen)

 • Dit schoonmaaktproduct werkt prima
  Buiten en binnen.
  Wij doen soda in de thermos fles als er aanslag van de thee in
  Zit dan wordt de kan weer heel mooi schoon .
  En voor nog meer doeleinden is soda te gebruiken
  Betaalbaar en werkt prima
  Echt een aanrader!

 • Hier ga ik maar al te graag mee aan de slag en straks op stralende tegels genieten met een parasol van het voorjaar/ zomer.

 • soda wel veilig denk ik dus we gaan er voor…………mijn balkon kan wel een opfrisbeurt gebruiken

 • Op dit Tricel-pakket maak ik graag kans! Fijn om op een milieuvriendelijke manier de tegels in de tuin schoon te kunnen maken…

 • Handig om te weten, ik wist niet dat je met soda de groene aanslag op tegels en houten tuinmeubelen kon verwijderen. Aangezien alles nu groen is uitgeslagen, maak ik heel graag kans op dit Tricel schoonmaakpakket. Dan kan ik mijn tuin straks weer helemaal klaar maken voor het voorjaar!

 • Fijn dit deze schoonmaakartikelen tegen groene aanslag op de bestrating, toch elk voorjaar weer een dingetje, zou fijn zijn als het werkt zoals beschreven.

 • Mijn zoontje heeft een in de vakantie een flinke schuiver over het terrasje in de voortuin gemaakt. Door de groene aanslag is het hier spekglad geworden. Dit moeten we goed algvrij maken.

 • Dit is heel hard nodig voor mijn terrastegels. Ik denk zelfs dat het gevaarlijk (glad) wordt als ik die aanslag en mos niet ga aanpakken. Ik zou niet weten hoe ik dat op een goede manier moet verwijderen, maar dit klinkt echt goed!

 • Ik zou graag mijn balkon lekker schoon maken hiermee.En het is ook erg handig om de afvoer vaan wastafel te ontstoppen

 • Ik hou niet van schoonmaken, dus ik pak geen elke klus graag aan 😉 Maar met zo’n pakket wordt het zeker een stuk draaglijker.

 • Zat toevallig vorige week nog naar mn tuin te kijken. Heel veel vieze tegels en het hek moet ook weer eens gereinigd worden. Graag maak ik kans op dit gerweldige pakket!

 • Ons terras en de paden zijn glibberig en glad en zijn nog gevaarlijk bovendien. We willen geen chemicaliën gebruiken en dan is dit Tricel pakket perfect. Ik loot graag mee.

 • Deze prijs is echt iets voor mij. Er zit me toch veel groene aanslag op onze tegels, het ziet er niet echt uitnodigend uit om gezellig te gaan zitten. Dus we moeten hard aan het werk

 • Klinkt heel goed, ga ik zeker proberen. Al die andere middeltjes werken toch minder als ik dit zo lees. Leuke winactie, ik doe natuurlijk mee.

 • Wat een geweldige winactie! Daar zit ik zeker op te wachten. Net weken bezig geweest om mijn woonkamer en hal tip-top te krijgen, dus nu zijn de tegels in de tuin hard aan een opfrisbeurt toe!

 • Ik gebruik soda vooral in de wasmachine en als de kids een ontstoken wondje hebben. Ik zou het ook wel eens willen proberen op de groene aanslag op de terrastegels! Lijkt me voor het milieu wel beter dan al die agressieve reinigers.

 • Ik gebruik de soda ook als reiniger voor de wasmachine. Ik draai een paar keer per jaar een lege wasmachine op 90 graden met een maatbekertje soda erbij. Super schoon en fris!

 • Een absolute topper in huis en dat is niet voor niets.We zijn groot geworden met de enige echte soda.Het is een allesreiniger en ontvetter voor gootsteen,wasmachine reiniger,aangekoekte pannen,groene aanslag en onkruid,en een sodabadje voor ontstoken vinger en teen…..Een heel fijn pakket hier ga ik vast graag mee aan de slag!

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics