Thuisleven.com
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Kinderen > Speelgoed > GraviTrax Extreme starter set PRO

GraviTrax Extreme starter set PRO

Bij ons in huis was het eigenlijk altijd Lego voor en na. Heel het huis ligt vol blokjes, volledige sets en sorteerbakken vol. Mijn man en ik waren dan ook al Lego fan voor we kinderen hadden.
Maar nu wilde mijn dochter eens iets heel anders. Op de BSO hadden ze GraviTrax en dat vond ze ook heel leuk om te bouwen. Omdat je dan erna een knikker, of meerdere, over de baan kon laten zoeven.

Op vakantie kwamen we in een grote speelgoed winkel en daar zagen wij voor het eerst de grote verschillende sets staan. Eenmaal thuis ben ik eens in het hele gebeuren gedoken en hebben we de super grote Extreme PRO set gekocht.

GraviTrax Extreme PRO set

Waarom meteen zo’n grote set? Omdat mijn dochter een heel goed ruimtelijk inzicht heeft en graag verschillende dingen uitprobeert en bouwt. Deze set is meteen ook heel compleet, wat betekent dat ze hier voorlopig wel even mee vooruit kan en als we dan ergens in December aankomen dan zien we wel verder.

Bouwen

Aan de slag met bouwen

De doos gaat open en er liggen allerlei onderdelen in verschillende zakjes en vakjes in. Je kan niet hup aan de slag, er moeten eerst wat dingen in elkaar gezet worden. Het verschil met lego is natuurlijk de uitleg in de boekjes en het gemak waarmee je dingen in elkaar zet. Dat vergt hier iets meer finesse.
Maar zodra alle platen geprepareerd zijn en de torens in elkaar zitten kan je aan de slag.
De kartonnen onder platen zorgen voor een goede spacing, de onderdelen sluiten dan goed op elkaar aan. We zijn begonnen met gewoon wat uit proberen op de platte plaat. Daarna de basis uit het boekje gaan bouwen. Maar als je die eenmaal in elkaar hebt en je hebt ervaren hoe leuk het is, wil je lekker gaan experimenteren.
Hoe hard kan je balletje voordat hij uit je baan schiet? Welk bouwelement is het leukst na welk bouwelement? Hoe kan ik mijn knikker de langste weg laten afleggen naar het eindpunt. We komen er allemaal spelenderwijs achter.

Dit zegt Ravensburger

“Met het GraviTrax® kogelbaan-systeem kun je je eigen kogelbaanwereld bouwen. Door heel creatief gebruik te maken van de wetten van de zwaartekracht. Gebruik de diverse bouwelementen om een gaaf en actief parcours te maken. En de knikkers met behulp van magnetisme, kinetica en zwaartekracht naar de finish te sturen.

Met het GraviTrax® kogelbaan-systeem kun je spelenderwijs de zwaartekracht ontdekken. Met heel veel verschillende uitbreidingen kan het worden vergroot voor eindeloos bouw- en speelplezier! Voeg nog meer snelheid toe met de uitbreidingsets.”

Onze conclusie

Wij zijn nog lang niet uitgespeeld, we kunnen nog heel veel leren en experimenteren met de kinetica en de magneten. We weten ook al wel welke uitbreidingen we er later zeker nog bij willen hebben. Het grote verschil met het bouwen van dit en de lego is dat je niet de set zodra die klaar is in de kast zet of weer uit elkaar. Maar dat je nadat je klaar bent met je parcours en je de knikker er tig keer vanaf hebt laten gaan je meteen na denkt over je volgende parcours en hoe je die nog beter, sneller en groter kan gaan maken.
Wij gaan nu weer lekker verder bouwen.

Spelinformatie

Gravitrax® PRO Starter Set Vertical
Ravenburger
153 delige set
8+
Barcode: 4005556268320

Lees ook:

#NoSpon

summitmommy

mama van 2 kids, loves gadgets, Xbox spellen, lego en nieuwe dingen proberen.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

6 reacties

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics