Selecteer een pagina

Stel je voor je leeft al jaren op dezelfde manier. Dan kan ik mij zomaar indenken dat je op zoek gaat naar wat spanning. Immers lust iedereen wel eens iets anders. En als je eenmaal het vreemdgaan hebt ontdekt, is de stap naar een volgende keer makkelijk gemaakt. En met de recepten matchmaker van HelloFresh kun je eindelijk vreemd gaan zonder serieuze consequenties. Is dat even lekker!

Hoe werkt de recepten matchmaker

Op HelloFresh kun je jouw ideale recept vinden. Kies het hoofdingrediënt uit, vervolgens de manier waarop je het klaar maakt (makkelijk, moeilijk, kindvriendelijk, enz.), heb je nog bepaalde wensen of eisen (gluten-vrij, eiwitrijk of High Fiber) dan kun je deze ook nog aanvinken. Je krijgt hierna de ultieme match (of kunt zelfs nog een keuze maken).

Werkt het helemaal soepel en is er voldoende keus?

De matchmaker vind ik zelf erg soepel lopen. Echter zijn er toch een paar dingen die ik niet zo super vind. Zo is het aanbod in recepten erg minimaal. Bovendien kom je vaak uit op hetzelfde recept. Bijvoorbeeld: ik kies voor kip, dan voor kindvriendelijk en dan kom ik uit bij Gevulde kipfilet met coppa di parma. Ga ik opnieuw de matchmaker in en kies ik weer voor kip, maar vervolgens op avontuurlijk kom je op hetzelfde uit. Zelfs bij de makkelijk te maken variant kom ik bij hetzelfde gerecht uit. Dit is overigens niet het enige recept die zo goed overal op scoort en dat zorgt nogal voor de nodige vragen aan mijn kant. Buiten deze 2 kritische punten om, ben ik erg tevreden en onder de indruk van het programma.

Zo eg zelfs dat ik het gerecht “Gevulde kipfilet met coppa di parma” op het menu heb staan voor deze dag.

Gevulde kipfilet met coppa di parma maar dan met een eigen twist

Aangezien ik vegetarisch ben vind ik dit gerecht juist heel erg klinken voor mijn gezin, die niet vegetarisch zijn.
Alleen die courgette… daar gruwelt Tom ontzettend van en vervangen we voor keizergroenten (broccoli, wortelen en bloemkool).

Op de gerechten-pagina kan ik aangeven voor hoeveel personen ik ga koken. Omdat het in mijn geval om 4 kinderen en 1 volwassene gaat, kies ik voor een 4 persoonsgerecht. De benodigde ingrediënten halen in de supermarkt is geen enkel probleem, alleen die coppa di parma is een uitdaging. Gelukkig slaag ik uiteindelijk bij de lokale slagerij.

Onze ervaring

De bereiding gaat exact volgens het recept zoals aangegeven. Net zoals in de HelloFresh doos, die ik afgelopen maand getest heb, staat het recept duidelijk met tekst en foto’s afgebeeld. Zo kan er ook echt geen fout gemaakt worden. Het resultaat is verbluffend en erg smakelijk, gezien de reacties van man en kids.

De matchmaker ga ik dan ook zeker vaker uitproberen, met of zonder eigen twist. Ik hoop echter wel dat het nog iets verder ontwikkeld word door HelloFresh omtrent het aanbod. Maar dat gaat vast en zeker wel goed komen.

Geef jij een recept wel eens eigen twist?

Geverifieerd door ExactMetrics