Thuisleven.com
Nieuwe dingen proeven - Gebakken ei á la Thuisleven (met recept)
Thuisleven.com > Lifestyle > Eten en drinken > Ontbijt, brunch en lunch > Gebakken ei á la Thuisleven (met recept)

Gebakken ei á la Thuisleven (met recept)

Tussen de middag een lekker eitje bakken of ben je nog op zoek naar een makkelijk gerecht voor op de camping? Voor net dat beetje extra op je bord maak je een Gebakken ei a la Thuisleven.

Voor 2-3 personen

Bereidingstijd: +/- 15 minuten.

Benodigdheden:

– 3 eieren
– ui
– paprika
– kaas
– (zee)zout
– peter
– basilicum
– tijm
– oregano
– olijfolie

Bereidingswijze:

Breek de eieren boven een kommetje en kluts ze door elkaar. Voeg wat basilicum, tijm en oregano toe (ongeveer een half theelepeltje). Snijdt de paprika en ui (op eigen smaak de hoeveelheid toe passen) in hele fijne stukjes en voeg dit toe aan het eimengsel. Kluts het mengsel weer door elkaar en voeg wat zout en peper toe indien gewenst. Schenk een beetje olijfolie in een koekenpan en giet hierin het eimengsel in, verhit dit op het vuur. Zodra de bovenkant bijna droog is zorg je ervoor dat het ei los zit van de bodem, draai het ei niet om! Strooi hierna geraspte kaas of verdeel plakjes kaas over het de bovenkant van het ei en klap vervolgens het ei dicht (dus de ene helft op de andere helft). Zodra de kaas gesmolten is is het gebakken ei á la Thuisleven klaar.

Lees ook:

Eet jij graag gebakken ei?

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Voeg een reactie toe

Categorieën

Geverifieerd door ExactMetrics