Gebakken aardappels uit de oven (met kruiden)
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Eten en drinken > Hoofdgerecht > Gebakken aardappels uit de oven (met kruiden)

Gebakken aardappels uit de oven (met kruiden)

Dit recept voor gebakken aardappels is geschikt voor iedereen die uitgekeken is op de gekookte aardappel en/of een iets anders wilt, maar ook voor iedereen die graag snel en makkelijk klaar wilt zijn.
De totale bereiding is namelijk maar zo’n 15 minuten en een enkele keer even de aardappels omkeren in de oven. En zelfs dat laatste is zo gebeurd als je het juiste materiaal gebruikt.

Benodigdheden voor de gebakken aardappels uit de oven (met kruiden)

– Aardappels (zoveel als je denkt te eten)
– Rozemarijn
– Tijm
– Bieslook
– Italiaanse kruiden
– Zout
– Olijfolie

Overige benodigdheden:

– Snijplank
– Scherp mes
– Dunschiller
– Kom
– Bakplaat voor in de oven
– Bakpapier
– Oven

Gebakken aardappels uit de oven (met kruiden)

Bereidingswijze:

– Schil de aardappels met een dunschillers (zo verspil je minder aardappel).
– Was vervolgens de aardappels af onder de kraan.
– Snijd de aardappels in kleine blokjes (probeer het zo gelijk mogelijk te maken).
– Doe de aardappels blokjes vervolgens in de kom en meng dit met olijfolie. Meng daarna de aardappels goed zodat er aan elke aardappel wat olijfolie zit.
– Voeg vervolgens de kruiden (tijm, rozemarijn en Italiaanse kruiden) toe en meng het geheel goed zodat de kruiden verspreid zijn over de aardappels.
– Bedek de bakplaat met bakpapier.
– Verspreid vervolgens de aardappels uit over het bakpapier.
– Snijd vervolgens de bieslook in kleine stukjes en verspreid dit over de aardappeltjes
– Strooi wat zout over de aardappeltjes *.
– Zet de bakplaat in de oven met een temperatuur van 250°C.
– Schep zo nu en dan de aardappels even om zodat het van alle kanten lekker krokant wordt.
– Zodra de aardappels gaar zijn (hetzelfde te controleren als bij gekookte aardappels, dus door erin te prikken) kan het gerecht geserveerd worden. Heb je de aardappels liever wat krokanter dan laat je ze nog even bakken.

Tops:

– De aardappels zijn zonder extra toevoegingen al een heerlijk gerecht, mocht je toch liever een smaakje erbij willen kies dan voor appelmoes of wat mayonaise/fritesaus.
– Ofschoon de gebakken aardappels al een lekkernij zijn om je vingers bij af te likken wordt het pas echt lekker met groente en eventueel een stukje vlees.

Lees ook:

Smakelijk eten

* Dit recept kan ook zonder zout geserveerd worden

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

3 reacties

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics