Frida's coole koele klimaatboek
Thuisleven.com > Klimaat > Frida’s (coole) koele klimaatboek 

Frida’s (coole) koele klimaatboek 

Ik ben van mening dat we niet genoeg aandacht kunnen spenderen aan het klimaat. De verandering van het klimaat gaat namelijk erg hard en dat is voor niemand goed te noemen. Aangezien kinderen de toekomst zijn is het dan ook zeer belangrijk hun erbij te betrekken. Met Frida’s coole koele klimaatboek leert je kind heel veel over het klimaat (en jijzelf waarschijnlijk ook).

Frida’s coole koele klimaatboek

Frida's coole koele klimaatboekFrida, het hoofdpersonage uit Relmuis!, heeft voor haar leeftijdsgenoten hét standaardwerk over de klimaatopwarming geschreven. In Frida’s coole koele klimaatboek leer je van alles over het veranderende klimaat, wat er dringend moet gebeuren én wat we er zelf aan kunnen doen.
Het boek is gemaakt in een soort scrapbookachtige vorm met uitgebreide tekst per thema (33). Het eerste thema in het boek gaat over het mensenlichaam en het hemellichaam. Als je eigen lichaamstemperatuur verhoogt noemen we dat koorts. Een beetje koorts is niet zo’n probleem maar te hoge en langdurige koorts is echter wel een probleem. Je zult dan langs de huisarts moeten gaan om te kijken hoe je snel weer beter kunt worden. Het hemellichaam kun je een beetje vergelijken met je eigen lichaam. Ook deze heeft een gezonde temperatuur. Zo nu en dan wisselt het eens maar dat is niet zo’n probleem. Echter merken de wetenschappers nu dat het hemellichaam in een rap tempo in temperatuur blijft stijgen. Kortom de aarde heet koorts en moet geholpen worden. Helaas bestaat er niet zoiets als een aardedokter. Iedereen zal dus bij moeten dragen om de aarde weer beter te maken.

Conclusie

Het is heel makkelijk om te zeggen dat een ander maar meer zijn best moet doen. Zeker als je je bedenkt dat China de grootste milieuvervuilers op dit moment zijn. Toch leert dit boek dat deze gedachte niet terecht is. Iedereen draagt namelijk bij aan een slechter klimaat. Wij leven welliswaar niet in het meest vervuilende land ter wereld, toch nemen we met al het gemak en luxe het vliegtuig om meer van de wereld te kunnen zien. Ook laten we met al het gemak dingen over komen vanuit verre landen om er hier van te kunnen genieten. En zodra we iets kopen op internet (ideaal) dan willen we het eigenlijk ook nog diezelfde dag of de dag erna in huis hebben. Eigenlijk te bizar voor woorden.

In ons gezin zijn we hard bezig om de verdere verandering van het klimaat tegen te gaan. Toch leren we dat we nog harder ons best moeten doen. Ofschoon het natuurlijk een trending onderwerp is waar ook de nodige serieusheid bovenop ligt is het een boek dat zeer prettig in elkaar zit. Ja het is zware kost maar voor kinderen is het onwijs goed te volgen en te begrijpen. De teksten zijn in sneltreinvaart te lezen en op elke pagina staat wel een illustratie die de woorden verduidelijken. Al met al een mooi boek met actueel onderwerp. Lees ook over het milieu activiteitenboek bij Een Goed Verhaal.

Informatie

Frida’s coole koele klimaatboek
Auteur: Frank Pollet Moniek Vermeulen
Illustrator: Jurgen Walschot
ISBN: 9789462914292
Uitgeverij: De Eenhoorn

Help jij mee om de aarde weer beter te maken?

* Voor het schrijven van dit artikel hebben wij een recensie-exemplaren ontvangen

Miranda

Verloofd met Tom, moeder van Daan, Vera, Tim, Iris en Evi.
Ik ben dol op koken en bakken. Op Thuisleven zal je dan ook met regelmaat een nieuw recept voorbij zien komen. Verder houd ik van vakanties, dagje uit, winkelen, de zon, gamen, kinderboeken (voor) lezen en spelletjes spelen/gamen.

4 reacties