Selecteer een pagina

Er zijn tal van redenen om je eens lekker te laten gaan. Even al je zorgen vergeten en samen met vrienden of gelijkgestemden het leven te vieren. Zoveel mensen, zoveel manieren, maar de laatste tijd trekken de Foute Party’s erg mijn aandacht. Het lijkt wel of ze steeds vaker georganiseerd worden. Maar wat is nu zo fout aan een Foute Party?

Thema ‘Foute Party’

O.a. Q- Music organiseert jaarlijks een Foute Party, een groots evenement in de Brabanthallen. Maar in mijn omgeving word het thema FOUT ook niet geschuwd op de memorabele verjaardag van 40 of 50 jaar. Het thema Foute Party is ontstaan door het delen van je ‘oude’ muziekvoorkeuren. Muziek waar niemand toentertijd als fan voor uit durfde te komen, maar nu weer als quilty pleasure gedraaid mogen worden. Denk hierbij aan gabber house of bepaalde zeer romantische love songs.

Foute Party Outfit

Wat deze Foute Party’s ook gemeenschappelijk hebben, is de Foute Party Kleding waarin iedereen is uitgedost. Ken je nog die verschrikkelijke Foute trainingspakken die we, ja ik ook, in de jaren ’80 hebben gedragen. Zo’n dun, glimmend stofje in een waaier van aparte kleurencombinaties. Of de broekpakken met wijde pijpen in die kenmerkende DISCO printen uit de jaren ’70, zelfs mijn vader had er één. Goh, wat was hij toen hip. Over hip gesproken met de hippiecultuur uit de jaren ’60 kan je ook aardig los gaan. Batik stof in een regenboog van kleuren is al weer met enige regelmaat in de mode geweest.

Thema Fout of Stout?

Soms wordt het thema nog iets Stouter gemaakt. We kennen allemaal de beelden van de sexy uitgedoste mensen op boten tijdens de Gay Pride wel. Ook wat geschikte muziek schiet hierbij gelijk door mijn hoofd: Voulez-vous coucher avec moi ce soir? of Barry White en Marvin Gaye met hun zwoele stem.
Qua kleding kom je al snel uit bij zwart met kant van leer of lak. Een serveerster of zuster in een kort jurkje spreekt al snel tot de verbeelding. Of een dierenprint op een strakke jumpsuit compleet met oren en een lange staart ook wel.

Lees ook:

Ben jij wel eens voor een Foute Party uitgenodigd?

Geverifieerd door ExactMetrics