Thuisleven.com
Watermeloendag
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Eten en drinken > Handig, praktisch en leuk > Fijne Watermeloendag! Dit zijn de leukste juicy feitjes over de watermeloen

Fijne Watermeloendag! Dit zijn de leukste juicy feitjes over de watermeloen

Vandaag  is het watermeloen dag! Wie is er niet gek op deze zoete vrucht? Hij is niet alleen bijzonder dorstlessend, maar ook een bron van ijzer en vitamine C. Daarnaast smaakt ‘ie natuurlijk ontzettend lekker als snack of tijdens de barbecue. Kortom, er zijn genoeg redenen om deze grote roze vitaminebom te eten. Leve de watermeloen!

To pit or not to pit

Noten, zaden en pitten staan bekend om hun gezonde eigenschappen, maar wist je dat de pitten in je watermeloen ook heel goed voor je zijn? Nooit meer pulken aan je verse watermeloen en gewoon lekker opeten, want in een kwart van een watermeloen zitten genoeg pitten voor ongeveer 1 gram eiwit. Dat is toch mooi meegenomen! Daarnaast is een watermeloen met pit zoeter dan zijn pitloze broertje. Hoe goed is dat?

De grote broer van de komkommer en pompoen

Ja, het is écht waar: de watermeloen is familie van de komkommer en pompoen. Al zou je deze drie waarschijnlijk niet snel naast elkaar zetten, ze vallen alle drie onder de Cucurbitaceae familie. Dat betekent dat deze vrucht eigenlijk een groente is! Daarom smaakt hij, ondanks zijn zoete smaak, ook zo goed in hartige gerechten. Zeg eens eerlijk, wie wordt er nou niet blij van een frisse watermeloen-feta salade?

De naam zegt het al: de watermeloen zit bomvol water

We weten allemaal hoe het zoete sap langs je vingers sijpelt bij het opensnijden van een watermeloen. Niet zo gek dat ie voor 95% uit water bestaat, dus! Voor iedereen die het lastig vindt om voldoende water te drinken, kan het snacken van watermeloen een goeie aanvulling zijn op zijn dieet. Zo krijg je toch wat extra vocht binnen. Hierdoor kan het lichaam beter afvalstoffen afvoeren en voorkom je bijvoorbeeld hoofdpijn.

Voor iedereen die nog wat extra kan gebruiken, is er Healthy People Calming Watermeloen. Door de toevoeging van Vitamine B5, B6 en B8 heb je een zen in een pak. Vitamine B5 ondersteunt bij spanning, terwijl Vitamine B6 en B8 goed zijn voor de gemoedstoestand en geestelijke balans. Dorstlessend én ontspannend dus. Bottoms up.

Lees ook:

Eet jij graag watermeloen?

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

4 reacties

  • Ik had nogal last van oprispingen na het eten van watermeloen, maar ik las dat het familie is van de komkommer, vandaar dus.. Wat me er overigens niet van weerhoudt het te eten, alleen wat kleinere porties, want ik blijf het heerlijk vinden!

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics