Thuisleven.com
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Kookboeken > Een wereld vol lekkers van Laura Gladwin en Zoë Barker

Een wereld vol lekkers van Laura Gladwin en Zoë Barker

In het boek “Een wereld vol lekkers” geef jij je ogen de kost. Het 92 bladzijdes tellend boek staat namelijk vol met etenswaren, gerechten en ingrediënten van over de hele wereld. Je zou het boek daarom ook beter kunnen omschrijven als een encyclopedie met meer dan 1000 lekkernijen. In dit artikel vertel ik je waarom jij dit boek in je boekenkast moet hebben staan.

Een wereld vol lekkers

Voedsel is niet alleen erg lekker maar ook nog eens onmisbaar voor ons lichaam maar ook nog eens onmisbaar. Je kunt voedsel vergelijken als brandstof voor een auto. Gelukkig is er van voedsel veel meer keus en kan er ook nog eens heel veel van worden gemaakt. In dit boek zie je dan ook een verzameling van alles wat je kent én dan nog heel veel meer extra. Daarnaast worden de meest uiteenlopende voedselfeitjes gepresenteerd. Lees hoe kaas wordt gemaakt, waarom je gaat huilen van uien en maak je een reis van boerderij naar bord.

Wat vinden wij ervan?

Een wereld vol lekkers

Na het openen van het boek ben ik even verbaasd. Per dubbele pagina zijn er namelijk heel erg veel illustraties te zien. Zoveel dat het boek wel iets weg heeft van een prentenboek. Echter zodra ik het boek vanaf het begin open maak en de tekst begin te lezen dan weet ik dat mijn eerste indruk niet juist was. Dit boek is namelijk niet bedoeld als receptenboek. Het is een verzameling van 1000 lekkernijen die stuk voor stuk worden gepresenteerd in de juiste categorie. Daarnaast staat bij elk ingrediënt, gerecht of etenswaar in het kort vermeld wat het is. En dan blijkt dat ik toch nog een hoop niet weet. En zo geschiedde dat dit boek ineens een stuk interessanter is dan mijn eerste indruk vermoedde.

Informatie

Een wereld vol lekkers
Auteur: Laura Gladwin (Laura volgde een opleiding aan Leith’s School for Food and Wind voor ze als chef-kok ging werken. Ze ontwierp jarenlang de meest bijzondere cocktails en werkt inmiddels als journalist voor The Good Food Guide en helpt totkoks bij het maken van hun kookboek.
Illustraties: Zoë Barker (Zoë illustreert met aquarel en grafiet en weet ongekende diepte te geven aan portretten en stillevens. Ze woont in Norwich en werkt onder meer voor Shoho House, Liberty of London en Ralph Lauren).
ISBN: 9789047713241
Uitgever: Lemniscaat

Lees ook:

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

9 reacties

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics