Thuisleven.com
Vampierzusjes
Thuisleven.com > Entertainment > Film & Series > Familie > Een vampierachtige review (Vampierzusjes 1, 2 en het boek)

Een vampierachtige review (Vampierzusjes 1, 2 en het boek)

De zusjes Dakaria en Silvania Tepes, 12 jaar oud, zijn allebei half-vampiers. Dat zit zo: hun moeder is honderd procent mens, hun vader is een volbloed vampier. Aan moeder zie je niks bijzonders, maar vader en dochters zijn opvallend bleek. En ze dragen nog vreemde kleren ook. Het is geen toeval dat de meisjes zijn opgegroeid in Transsylvanië, het land van Dracula. Maar nu, na al die jaren, wil moeder ook wel eens in een wat vrolijker omgeving wonen. En zo verhuist het hele gezin op een mooie zomerdag naar een rustig dorp in Duitsland. Daar zullen de meisjes moeten wennen aan het gewone mensenleven. Overdag naar school, zonnebrillen op en altijd maar smeren met zonnebrandcrème. Maar wat nog het vervelendste is: ze hebben geen vrienden of vriendinnen en moeten voortdurend oppassen dat ze zichzelf niet verraden. Want niemand mag erachter komen dat ze vampiers zijn…

De dvd is bij bol.com te koop

De vampierzusjes, ticket naar vampierstad

De halfvampierzusjes Daka en Silvania gaan op familiebezoek in Bistrië, de stad waar ze jarenlang gewoond hebben. Ze kunnen haast niet wachten om alle oude bekenden weer te zien. Het mooiste is dat hun vriendin Helene ook mee mag. Een tikje riskant, vindt hun moeder: een gewoon mensenmeisje te midden van vampiers. Een unieke kans, vinden de tweeling en vader Mihai. Zij zullen er écht wel voor zorgen dat Helene niets overkomt tussen al die vampiers. Waar niemand op gerekend had: Helene wordt halsoverkop verliefd. Niet op een normale jongen, maar op een volbloed vampier. Uitgerekend van het soort dat wel van een stevige beet houdt. Of een extra portie knoflook daar nog iets tegen kan beginnen?

Het boek “De vampierzusjes, ticket naar vampierstad” is te koop bij Uitgeverij Holland
Auteur: Franziska Gehm
160 pagina’s
ISBN: 9789025112561

Vampierzusjes 2-­’ Vleermuizen in je buik’ [12+]

Zoals elk kind hebben ook de zusjes Dakaria en Silvania wilde plannen voor hun zomervakantie. Het enige wat iets anders is, is dat de meiden half-vampieren zijn. Maar ze wonen in een gewoon huis (in het rustig dorpje Binburg) en gaan overdag naar school. Eén van de wilde plannen die de vampierzusjes hebben is het concert te bezoeken waar Krypton Krax op zal treden, ondanks het verbod van hun ouders. De manager van het concert is de gevaarlijke Xantor. Hij is een oude bekende van hun ouders en verbood jaren geleden het huwelijk tussen de ouders als vampier én mens (vandaar dat de meiden niet naar het concert mogen). De meiden negeren het verbod en sluipen in de nacht eropuit. Niet wetende welk gevaar er op de loer ligt… Zal het goed aflopen?

De film zit vol spanning, romantiek en zelfs komedie komt er in voor. Kortom alle ingrediënten voor een heerlijke middag genieten met elkaar.  Deze film is, net als deel 1, een film van regisseur Wolfgang Groos naar een scenario van Ursula Gruber. Beide films zijn gebaseerd op de gelijknamige bestsellers van schrijfster Franziska Gehm. De film duurt krap 90 minuten en is geschikt bevonden voor 12+ *. De film is van de makers van films als “De Dolle Tweeling”, “Heksje Lilly” en “Yoko”. In Nederland wordt de film uitgebracht door Just Entertainment. En is o.a. te koop bij Bol.com
* Daar waar de vorige film een PEGI rating heeft van 6 jaar, heeft deze film een PEGI rating van 12 jaar en ouder.

Lees ook:

Kijk jij graag vampieren films?

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

32 reacties

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics