Thuisleven.com
‘Een plekje voor een welpje’ 4+
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Kinderboeken > ‘Een plekje voor een welpje’ 4+

‘Een plekje voor een welpje’ 4+

Het is elke keer weer een hele kluif om juist dat ene boek te vinden dat de interesse van je kind vangt. Zo heb je boeken waarbij je je eigen fantasie moet gebruiken en zijn er boeken met zoveel illustraties dat je aan de hand van de prenten nog een eigen spel of verhaal eraan vast kunt hangen. Afhankelijk van waar je kind van houdt zoek je op die manier, samen, een leuk boek uit.

Een plekje voor welpje

Op een mooie zonnige dag in Afrika wordt Aap plotseling wakker van een een huilend geluid. Vliegensvlug gaat Aap erop af, hij vindt geen mensenkind maar een klein panterwelpje. Aap besluit het welpje mee te nemen naar zijn vrienden.  Giraf buigt zicht langzaam naar het welpje toe en zegt dat een pantermoeder haar kind nooit zomaar alleen achterlaat, bovendien geeft Giraf aan dat er niet genoeg blaadjes aan de bomen hangen als voedsel. Neushoorn is bang dat het welpje iedereen op eet zodra hij groot is. Zebra vindt dat vacht van het welpje heel anders dan die van de Zebra’s en is bang dat hij ze in gevaar brengt. Olifant heeft al een kind en vind dat genoeg. En zo weet Aap zich geen raad, het welpje achter laten is toch geen optie? Er ontstaat gekibbel en het welpje gaat er vandoor…
Waar zou het welpje naar toe gaan?

Mijn mening

Dit boek is voorzien van prachtige illustraties in ecoline die het boek net dat beetje extra geeft. Zo is niet alles strak afgewerkt met een zwart randje, lopen kleuren mooi in elkaar over en gebeurt er heel erg veel maar toch ook weer niet. Het verhaal speelt zich af in Afrika en dat laten de illustraties ook zo goed mogelijk zien. Je zou haast kunnen zeggen dat je Afrika opsnuift zodra het boek opengeslagen wordt. Het is een lekker pakkend verhaal en de kinderen leggen de link al snel met een bekend Disney verhaal… Of dit een pluspunt of een minpunt is ben ik nog niet over uit.

Info en waar te koop

Auteur: Mylo Freeman
Illustrator: Mylo Freeman
Uitgever: De Eenhoorn
Geschikt vanaf: 4 jaar
Het boek is hier te koop

Lees ook:

*** voor dit artikel hebben we een recensie exemplaar ontvangen ***

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

39 reacties

Categorieën

Geverifieerd door ExactMetrics