Selecteer een pagina

Soms heb ik bikkels van kinderen, dan zie ik ze zo hard vallen dat het bij mezelf pijn doet. Vervolgens kijken ze eens om zich heen, kijken naar de schade en spelen vervolgens met veel plezier verder. Helaas zijn er ook andere dagen waarbij het eerste klas watjes zijn. Hoe ze het dan voor elkaar gekregen hebben is me een groot raadsel maar dan zit er een ieniemienie plekje waar ook een pietpeuterig pukkeltje bloed uit komt. Het krijswerk is echter het meest irritante en als ze het even op de heupen hebben dan stoppen ze niet met huilen voor de wond is afgeplakt met een pleister. Als ik in een jolige bui ben dan stel ik wel eens amputatie voor zodat ze het wondje niet meer kunnen zien, maar meestal krijg ik dan een snauw terug…

Pleister

Toch zijn er ook wel eens wondjes waar een pleister op moet omdat het net iets meer bloed dan gebruikelijk. Een goed zittende pleister is dan een pré, immers willen we geen bloedvlekken in kleding hebben. Het voordeel van een pleister is toch wel het feit dat het twee kanten op werkt. Zo beschermt een pleister de wond van buitenaf tegen vuil en tegelijkertijd houdt de pleister het bloed tegen. Kortom een win-win situatie.

Maar welke is goed?

Ik vind een goede pleister zeer afhankelijk van het soort wondje. Een klein wondje kan verholpen worden met een kleine pleister. Een diepere wond (die ook meer bloed) heeft een goede pleister nodig die blijft plakken ook als het onder de kraan is geweest.

Onze ervaring met Dermo Care WNF dierenpleisters

Van Dermo Care kreeg ik mooie WNF dierenpleisters die we intussen al een aantal keren gebruikt hebben. Eigenlijk ben ik heel tevreden, ze hebben een mooie foto op de buitenzijde zodat het er ook nog eens stoer of hip uit ziet en ze plakken fantastisch. Met diepere wonden nijgen we toch eerder naar saaie, suffe pleisters die watervast zijn. De plakrand hiervan is namelijk net iets beter het nadeel van die pleisters is echter de allergische reactie op de huid. Dus mijn tip is en blijft toch wel om meerdere soorten pleisters bij de hand te houden voor diverse noodgevallen. En bij geen grote wondjes laat uw kind lekker zelf kiezen, wedden dat hij/zij voor een stoere of juist schattige pleister kiest!

Verkrijgbaarheid

De Der­mo Ca­re WNF pleis­ter­strips zijn voor 2,59 te koop bij AH en voor €3,58 bij Bol.com als je er 6 of meer tegelijk koopt.

Lees ook:

* Voor het schrijven van dit artikel hebben wij een recensie-exemplaar ontvangen *

Geverifieerd door ExactMetrics