Een kijkje in de kledingkast bij Miranda
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Fashion > Vrouw > Een kijkje in de kledingkast bij Miranda

Een kijkje in de kledingkast bij Miranda

Het zal iedereen gelijk op vallen dat ik voor vrij neutrale kleuren kies. Veel wit, bruine en blauwe tinten en af en toe een uitschieter naar groen en roze. Tevens vind ik een spijkerbroek heerlijk zitten. De een is Slim, de ander Bootcut en weer een andere Straight. Ideaal om dit weer te combineren met de schoenen en laarzen die ik heb staan. Neem je mee een kijkje in mijn kledingkast?

Kledingkast inhoud

Op de bovenste plank van de rechter kast staat de administratie (moet ook gebeuren). Ook vind je in de kast koffers, voorraad schoenen die niet gelijk gebruikt worden, bakken met schmink, nagel verzorging, schoenenpoets spullen, zonnebrillen enzovoorts, de voorraad aan beddengoed en hangen er twee prinsessenjurken in van Sofiefee (ze zijn intussen helaas gestopt met de winkel) voor mijn dochters. Ook niet onbelangrijk zijn de kleine bakjes met mijn eigen sieraden erin. Ik heb o.a. een aantal sieraden van Swarovski (gekregen van mijn vriend en de kinderen), een ketting van Esprit en een horloge van Fossil. Het mooie aan deze horloge is het kleine uurwerk en de smalle bandjes. Tevens kunnen de bandjes verwisseld worden, deze dienen echter wel los gekocht te worden.

Kleren en winkelen?

Grotendeels bestaat mijn kast echter uit de hangrekken met shirtjes, truien, longsleeves, vesten en jurken. Wie verder kijkt dan alleen de kleur zal het opvallen dat mijn kast voornamelijk bestaat uit het merk Esprit. Ik shop namelijk helemaal niet graag kleding in de winkels. Sterker nog ik vind het vreselijk om in een winkel, waar veel mensen zijn, uit te moeten zoeken wat mogelijk zou staan en het daarna ook nog eens te moeten passen in een hokje. Met regelmaat trap ik er toch nog in omdat de etalage er zo mooi uit ziet, maar eenmaal aan staat het niet, past het niet goed of hoef ik het niet eens te passen omdat het al weg is in mijn maat. En voornamelijk dat laatste is een groot probleem.

Met mijn 1.78cm en smal figuur heb ik er moeite mee om bij de meeste kledingwinkels de juiste maat te vinden. Daarnaast heb ik ook nog een “baarmoederbuikje” als souvenir van de zwangerschappen. Al met al zorgt die pas-stress ervoor dat ik meestal na 2 winkels helemaal klaar ben met kleding passen. En op een terras plof voor een kop thee en uiteindelijk beland in de kledingwinkels voor de kinderen want dat is nooit een probleem!

Online winkelen

Het nadeel is dat ik zo natuurlijk niet mijn kasten vol krijg. Daarom ben ik jaren geleden eens op internet gaan kijken voor mijn kledingprobleem. Ik kwam uit op de website van Esprit en heb voorzichtig een bestelling gedaan. Retourzending is en was gratis dus mocht het niet lukken was dat geen probleem. Tot mijn verbazing was de website een schot in de roos. De website heeft namelijk een pass-guide maar ook bij het kledingstuk waar je interesse in hebt kun je kijken naar de maten van het model. Je kunt het model zelfs in lingerie zien staan met haar maten en lengte. Vervolgens laten ze zien welke maat het model draagt op de foto waarbij je heel erg goed kunt inschatten wat de maat moet zijn. Perfect!

Een kijkje in de kledingkast bij Miranda

SALE

Tegenwoordig bestel ik voor een paar honderd euro in een keer. Dat klinkt veel, maar alles wat toch niet past (omdat ik niet echt borstvolume heb) of me niet mooi staat kan dan retour. Mijn lidmaatschap ging van friends naar Platinum Card en zo profiteer ik ook nog eens van de leuke voordelen zoals de Esprit Friends korting. Hiermee spaar je bij elke bestelling 3% van de omzet voor een volgende bestelling, of je spaart het op.
Tip: de platinum card is goed te gebruiken in de Stocard app.

Wat ik zelf vaak doe is shoppen in de uitverkoop. Ik vind het leuk om mijn kledingkast uit te breiden, maar niet om de volle prijs voor alles te betalen. Zo koop ik veel in de SALE. Deze is het hele jaar door op de website te vinden. Soms heb je zelfs een actie bovenop de sale. Dan krijg je 20% extra korting op de sale prijzen, dat zijn de dagen dat ik een extra bestelling plaats of de hele website uit kam en een groot pakket mijn kan op laat komen. In goed daglicht kan ik zo in alle rust de kleding passen, herpassen en eventueel showen aan de personen om mij heen. Aan de hand daarvan beslis ik of ik het wel of niet neem.

Winkelen

Ondanks dat ik tegenwoordig online mijn kleding shop vind ik het wel leuk om naar de stad (of een dorp) te gaan om daar te winkelen. Hier kijk ik dan voor schoenen, online kan ik daar amper voor slagen, sieraden en andere artikelen zoals ik eerder al vermelde. Maar vind ik het nog leuker om de kleinere, eenmanszaken, te bezoeken en daar snuisteren voor verjaardagen te kopen als cadeautje voor de jarige.

Lees ook:

Wat hangt er in jouw kledingkast?

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

4 reacties

  • winkelen en passen vind ik verschrikkelijk! Ik ga naar de winkel als het echt moet. En op dit moment ben ik nog zoekende naar het ene merk of de winkel waar ik goed kan slagen. Na de zwangerschap ben ik qua lichaam wat veranderd 😉 via internet wel een paar keer ergens wat gehaald maar dat kon gelijk weer terug. Ook niet echt motiverend. Binnenkort zal ik toch wel weer aan de gang moeten, want mijn kledingkast is niet echt gevuld.

  • Ik vind het passen ook steeds minder leuk worden. Voorheen toen ik gewoon maat 40 had, was alles iets makkelijker en kon ik ongezien een broek o.i.d. kopen. Nu loop ik steeds vakaer even naar een winkel als C&A of Miss Etam en dan haal ik een stuk of vier broeken die ik thuis pas

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics