Thuisleven.com
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Interieur > Slaapkamer > Kledingkasten waar moet je op letten?

Kledingkasten waar moet je op letten?

Kledingkasten koop je om kleren maar ook andere zaken te bewaren denk hierbij aan sieraden, schoenen, tassen, en wat je er nog meer in stopt. Het is dan ook belangrijk dat de kledingkast aan het juiste formaat voldoet. Maak daarom van te voren al een lijstje van wat je allemaal in je kast wilt zetten zodat je rekening kan houden met het formaat van de kast.

Ook de indeling van de kledingkast is iets om bij stil te staan. Als je graag alles ophangt in je kledingkast kijk dan naar lengtes van items. Bijvoorbeeld jurken bij jurken, broeken bij broeken, enzovoorts. Overigens is dit ook handig als je kleding wilt ophangen of pakken uit je kledingkast en oogt het ook nog eens mooi. Maar weet je dat je van te voren op meer zaken kunt letten bij de aanschaf van een kledingkast dan alleen maar formaat en indeling?

Waar komt de kledingkast te staan?

De volgende stap is natuurlijk om te kijken of de grootte van de kledingkast op de plek past waar jij graag de klerenkast opzet. Houdt hierbij rekening met het openen van deuren en doorloopruimte. Maar ook of de klerenkast op te zetten valt. Bijvoorbeeld: stel het plafond is 2,05 meter en de kast is 2 meter, je kunt de kledingkast dan niet op de grond in elkaar zetten en rechtop plaatsen. Je zult hem dus rechtop moeten bouwen. Op zich hoeft dat natuurlijk nog niet het probleem te zijn, zeker niet met wat hulp (en die zul je echt moeten hebben). Wat wel een probleem kan zijn is het monteren van de bovenste plaat. Zeker als deze van bovenaf erin geschroefd moet worden.

De looks

diverse kledingkasten

Het oog wilt ook wat en dus neem je een kledingkast die past bij de rest van je de (slaap)kamer. Welke kledingkast dat mag zijn is voor iedereen, gelukkig, anders. Ga je graag met de trend mee dan is het handig om te weten dat de trend die we in 2021 veel gaan zien te maken heeft met duurzaamheid. Je kunt hierbij denken aan een oude kledingkast een tweede leven te geven door een nieuw kleurtje. Of om de klerenkast te laten zoals het is maar dan te combineren met iets nieuws en verfrissend. Het recyclen is natuurlijk uiterst prettig voor je portemonnee, maar ook voor het milieu. Bovendien geeft het altijd een fijn gevoel als je ergens veel moeite voor hebt gedaan en het goed gelukt is. En wat kan nou misgaan met het verven van een kledingkast of het stylen van een slaapkamer?

Vertrouw op je instinct

Door af te gaan op je instinct ben je beter in tune met de energie in huis. Kijk dus niet alleen naar de ontelbare foto’s en video’s op het internet om de perfecte slaapkamer samen te stellen. Maar maak je eigen keuzes waarbij jij je prettig voelt. Selecteer verschillende kledingkasten die jij mooi vindt en neem dan dan de rest van de slaapkamer erbij. Grote kans dat je dan al snel weet welke kledingkast het moet worden.

Welke kledingkasten zou jij overwegen?

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

6 reacties

 • Ik zou denk ik een inbouwkast of een paxkast van de Ikea overwegen?
  Wij hebben een inbouwkast in onze slaapkamer maar er staat gewoon een kast van een Duitse meubelzaak dat is uit noodzaak gedaan. Omdat we géén budget meer hadden maar dit staat altijd nog op mijn verlanglijst.

 • Wij hebben ooit een prachtige handgemaakte grenen kleding kast gekocht.
  Hij staat nog steeds in onze slaapkamer.
  Ben er zeer tevreden mee.
  Soms denk ik wel een, dat ik liever een kledingkast van wand tot wand ( van een bekend Zweeds warenhuis ) had gehad.
  Daar kan toch meer in.
  Kan natuurlijk altijd nog en wie weet…

  • Ik denk dat je er heel goed aan hebt gedaan om voor die kast te gaan! Lekker duurzaam maar vooral jezelf. En niet een van de velen die voor een bepaald merk zwichten…

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics