Thuisleven.com
Een kijkje achter de schermen bij Burger King
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Eten en drinken > Uit eten > Een kijkje achter de schermen bij Burger King

Een kijkje achter de schermen bij Burger King

Het zal je maar overkomen….ga je naar Burger King om een kopje thee te drinken en je zoon een ijsje te geven wordt je zoon gevraagd om een kijkje te nemen in de keuken…
Het overkwam ons gisteren. Na een fietstocht en een winkelbezoek op het Retail Park in Roermond wilden we even uitpuffen bij Burger King. We bestelden ons beiden waar we zin in hadden en zagen dat er verder geen klanten binnen waren. Ondertussen werd ik afgeleid door mijn GSM en keek mijn zoon rustig toe hoe een medewerker de zaak aan het schoonmaken was. Niet veel later stond de man bij ons en vroeg aan mijn zoon of hij een kijkje wilde nemen in de keuken!

Achter de schermen

Daar had hij natuurlijk wel zin in! Vlugger dan vlug likte hij zijn ijsje op en ik dronk mijn hete thee weg. Toen hij zijn ijsje op had liep hij naar de balie en vroeg of het gelegen was dat hij nu een kijkje kwam nemen. De medewerker die heb gevraagd had kwam gelijk aanlopen en nodigde ook mij uit om mee te gaan. Daar zeg ik uiteraard geen nee tegen. En zo liep ik vrolijk achter hem aan.

Hij liet de kassa’s zien en gaf aan dit het leukste werk te vinden, het opnemen en uitdelen van bestellingen. Alle medewerkers hebben een headset op, de aardige man heeft deze afgestaan aan mijn zoon tijdens onze rondleiding. Vervolgens liet hij zien waar de burgers liggen maar ook hoe de tijd bijgehouden wordt. Zo staan er op de verpakkingen van de Burgers cijfers en zetten ze een streepje door een cijfer heen. Zodra de grote wijzer van de (gewone) klok op het cijfer komt is de Burger te oud om geserveerd te worden. Maar het liefst maken ze de Burgers vers zodat klanten krijgen wat ze willen. Extra augurkjes, een ander sausje of zonder sla bijvoorbeeld. Nadat we deze informatie ter kennis hebben genomen lopen we door naar de plek waar alles gemaakt wordt.

Zelf een Burger maken

Maar in plaats van te kijken hoe een Burger gemaakt wordt mocht zoonlief zelf een Burger maken. Eerst nam hij de broodjes en deed deze in een speciale machine, hier worden ze warm gemaakt (soort oven). Daarna werd er een burger uitgekozen (in dit geval een hamburger), een plakje kaas werd hier weer opgedaan met een paar augurkjes. Vervolgens werd dit in een andere oven gedaan om zo even de kaas te laten smelten over de Burger heen. Vervolgens mocht zoonlief zelf kiezen welke saus en welke ingrediënten hij nog meer op zijn Burger wilde hebben. Hij koos voor sla, tomaat en uit met tomatensaus. De Burger werd vervolgens ingepakt als een soort cadeautje en op de eerder getoonde warmhoudplaat bewaard. En dit alles mocht zoonlief zelf, met wat hulp van de medewerker, doen.

Bibber Bibber

Daarna namen we een kijkje in de koelkast (brrr) en vervolgens in de diepvries (Bibber Bibber). Door de kou (-18) zijn we daar niet zo heel lang gebleven.
Als laatste krijgen we te zien hoe het frisdrank gemaakt wordt en mogen we daarna de Burger ophalen. Ook een papieren zakje krijgen we erbij zodat we de Burger thuis aan broertje, zusjes en oma kunnen showen.

De grap van dit hele verhaal is wellicht nog wel dat mijn zoontje nog nooit een Hamburg gegeten heeft. “Vind ik niet lekker” zegt hij dan. Maar nadat hij een eigen gemaakte Burger voor zijn neus heeft liggen heeft hij de hele Burger in zijn eentje opgesmikkeld. “Mega lekker” kreeg ik te horen.

Lees ook:

Burger King heel hartelijk bedankt voor deze geweldige ervaring!

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Voeg een reactie toe

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics