Een heel jaar Jip en Janneke, vier seizoenen vol voorleesplezier.
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Kinderboeken > Een heel jaar Jip en Janneke, vier seizoenen vol voorleesplezier

Een heel jaar Jip en Janneke, vier seizoenen vol voorleesplezier

Het is altijd een feest om samen met de kleintjes een boek te lezen. Voorlezen is niet alleen leuk, maar ook educatief en versterkt de band tussen ouder en kind. Een van de meest geliefde boekenreeksen voor jonge kinderen is ongetwijfeld die van Jip en Janneke. Deze schattige figuurtjes, bedacht door de bekende Nederlandse schrijfster Annie M.G. Schmidt en getekend door Fiep Westendorp, beleven allerlei avonturen die perfect aansluiten bij de belevingswereld van peuters en kleuters. In dit blog wil ik graag de aandacht vestigen op het boek “Een heel jaar Jip en Janneke”, waarin we een jaar lang kunnen genieten van de avonturen van deze ondeugende kinderen.

Een heel jaar Jip en Janneke

“Een heel jaar Jip en Janneke” is een prachtig voorleesboek dat zich richt op de seizoenen en belangrijke feestdagen gedurende het jaar. Het boek neemt ons mee door de vier seizoenen en laat Jip en Janneke allerlei leuke dingen beleven die passen bij elk seizoen. Of het nu lente, zomer, herfst of winter is, er valt altijd iets te beleven met deze vrolijke vriendjes. Het boek bevat korte verhaaltjes die perfect zijn voor een gezellig voorleesmomentje voor het slapengaan.

In “Een heel jaar Jip en Janneke” vinden we verhaaltjes die passen bij elk seizoen. Het boek is prachtig geïllustreerd met de kenmerkende tekeningen van Fiep Westendorp, waardoor de avonturen van het olijke duo tot leven komen. De verhalen zijn kort en toegankelijk geschreven, zodat ze perfect zijn voor jonge kinderen. Door de herkenbare situaties en levendige personages kunnen kinderen zich gemakkelijk identificeren met de belevenissen van Jip en Janneke. Daarnaast is het boek ook ideaal om de seizoenen en feestdagen bespreekbaar te maken met kinderen, wat hun begrip van de wereld om hen heen vergroot.

Mijn mening: plezier voor het hele jaar

Na het lezen van “Een dag met Jip en Janneke” waren we direct verkocht en keken we reikhalzend uit naar het vervolg: “Een heel jaar Jip en Janneke”. En ik kan met zekerheid zeggen dat dit boek ons niet teleurstelde. De verhaaltjes in dit boek zijn wederom schattig, grappig en herkenbaar. Wat dit boek extra speciaal maakt, is dat de verhalen aangepast kunnen worden aan de seizoenen en feestdagen. Zo kunnen we het olijke duo volgen terwijl ze bloemen plukken in de lente, naar het strand gaan en ijsjes eten in de zomer, ondeugend door de regenplassen stampen in de herfst en een grote sneeuwman maken in de winter. Dit maakt het boek erg veelzijdig en zorgt ervoor dat het gedurende het hele jaar relevant blijft.

Informatie

Een dag met Jip en Janneke
Auteur: Annie M.G. Schmidt
Illustraties: Fiep Westendorp
ISBN: 9789045128979
Uitgeverij: Querido

Lees ook:

Wat is jouw favoriete seizoen?

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

1 reactie

Categorieën

Geverifieerd door ExactMetrics