Thuisleven.com
Schatkistjes uit de natuur
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Doe het zelf (D.I.Y.) > DIY- Schatkistjes uit de natuur.

DIY- Schatkistjes uit de natuur.

Linda~ Onze tweeling is dol op buitenspelen maar de natuur in gaan vinden ze nog veel leuker. Dat hebben ze van geen vreemde aangezien ik vroeger ook het liefst met m’n zus en familie erop uit trok om te genieten van al dat moois. Sinds kort hebben we samen weer wat leuks ontdekt: schatkistjes maken. Het viel me al een tijdje op dat er steeds weer doppen van walnoten in onze tuin lagen terwijl er toch geen notenbomen in de buurt staan. Walnoten zijn ook niet de noten die je even onderweg “kraakt” dus het moest echt van de vogels afgekomen zijn. Telkens weer ruimde ik met een lichte ergernis de doppen op aangezien er de laatste tijd wel meer dieren onze tuin tot een puinhoop omtoveren helaas.

Dieren in onze tuin.

Ik vroeg me af of ik die irritatie niet om kon buigen tot iets positiefs, iets leuks. Dat is namelijk mijn voornemen: in plaats van geïrriteerd zijn en mopperen juist kijken naar de positieve kant van iets. Net als ik zijn de kinderen dol op knutselen dus wilde ik kijken of we iets leuks konden gaan maken van die walnotendoppen. Vol goede moed kroop ik achter de laptop en opende ik Pinterest. Voor de mensen die me inmiddels kennen, ik ben echt een beetje Pinterest-verslaafd. En ja hoor.. bijna meteen kwam ik hele leuke ideeën tegen waaronder “Schatkistjes”

Schatkistjes uit de natuur

Schatkistjes.

Als eerste heb ik de doppen even laten weken in gekookt water en vervolgens met een schuursponsje het zand eraf gehaald en de “vellen” die er nog in zaten eruit geborsteld zodat er alleen nog schone doppen overbleven. De doppen heb ik op een velletje keukenrolpapier laten drogen in het zonnetje tot ze zeker droog waren. De doppen heb ik daarna aan de binnenkant ingesmeerd met kinderlijm en daar glitters op gedaan. Dit heb ik boven een vel papier gedaan zodat ik de overtollige glitters meteen weer terug in het bakje kon doen zodat je er maar echt heel weinig van nodig hebt. Ook dat heb ik weer goed laten drogen, dit keer voor de zekerheid een paar dagen maar het blijft natuurlijk nog een tijdje glitteren in huis 😉

Toevoeging van Miranda: Glitters zijn natuurlijk hartstikke leuk maar ook een grote bron van plastic in het milieu. Gebruik daarom bij voorkeur geen glitters. Dat geld ook voor gelijmde glitters zoals op deze natuurkistjes maar ook op bijvoorbeeld tattoo’s. Vroeg of laat, laat het een keer los en komen ze in de natuur terecht met alle gevolgen van dien.

Schatkistjes uit de natuur

Knutselen.

Nu moesten we natuurlijk gaan bedenken wat we in onze schatkistjes gingen doen want er is zoveel moois te vinden. Ondertussen werd onze overbuurvrouw geopereerd en daar wilden we iets leuks voor knutselen. Voor haar hebben we een gelukspoppetje in zo’n schatkistje gedaan door twee doppen met een mooi lint dicht te maken als een echt schatkistje. De kinderen waren helemaal trots en de overbuurvrouw vond het prachtig. Samen met een mooie tekening van de kinderen was dat een mooie opkikker voor haar. Daarna gingen we weer verder denken wat we in de schatkistjes voor de kinderen zelf zouden doen. Uiteindelijk kwamen de kinderen lege slakkenhuisjes tegen in prachtige kleuren die ze er graag in wilden doen dus op de laatste foto zie je het resultaat hiervan. Om nog wat extra inspiratie te geven wat je in zo’n schatkistje kan doen noem ik nog wat voorbeelden van “schatten” op:

  • kleine steentjes zoeken, deze lijmen op dezelfde manier en een andere kleur glitter zodat het een edelsteen wordt;
  • gedroogde bloemetjes vinden veel kinderen ook prachtig
  • een hanger van een ketting die je toch niet meer draagt of die je zelf niet meer mooi vindt maar waar je kind waarschijnlijk helemaal gelukkig mee is;
  • kleine poppetjes van spaaracties die aansluiten bij het thema van dat moment zoals bijvoorbeeld de spaaractie van een tijdje geleden van De Smurfen.

Lees ook:

Wat zou jij in zo’n schatkistje doen en welke schatten vind jij in de natuur?

gastbloggerthuisleven

Verschillende bloggers en/of bedrijven die eenmalig een blog op Thuisleven willen plaatsen vanwege interessante content voor onze lezers

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

7 reacties

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics