Dit zijn de raambekleding & -decoratie trends in 2023.
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Interieur > Ramen > Dit zijn de raambekleding & -decoratie trends in 2023

Dit zijn de raambekleding & -decoratie trends in 2023

Raambekleding en raamdecoratie zijn essentiële elementen van elk interieurontwerp. In 2023 zien we verschillende opvallende trends op het gebied van raambekleding en raamdecoratie. Hier zijn enkele van de belangrijkste trends die we in 2023 kunnen verwachten:

Duurzaamheid

Duurzaamheid is al een tijdje een belangrijke trend in interieurontwerp en deze trend zet zich voort in 2023. Mensen hechten steeds meer waarde aan het milieu en willen graag bijdragen aan een duurzamere toekomst. Daarom zullen we in 2023 meer duurzame raambekleding en raamdecoratie zien. Dit kan bijvoorbeeld zijn door het gebruik van gerecyclede materialen of materialen die gemakkelijk kunnen worden gerecycled.

Natuurlijke materialen

In 2023 zullen we ook meer raambekleding en raamdecoratie van natuurlijke materialen zien. Houten jaloezieën, bamboe rolgordijnen en linnen gordijnen zijn enkele voorbeelden van natuurlijke materialen die veel gebruikt zullen worden. Deze materialen hebben niet alleen een duurzame uitstraling, maar geven ook een warme en gezellige sfeer aan een interieur.

Kleurrijke patronen

In 2023 zullen we veel meer kleurrijke patronen zien op raambekleding en raamdecoratie. Denk bijvoorbeeld aan gordijnen met opvallende prints of jaloezieën met kleurrijke strepen. Deze trend is een geweldige manier om wat persoonlijkheid en pit aan een interieur toe te voegen.

Smart raambekleding

Met de opkomst van slimme woning technologie zullen we in 2023 ook meer slimme raambekleding en raamdecoratie zien. Dit omvat raambekleding die met een app of spraakopdrachten kan worden bediend, evenals slimme gordijnrails die zich aanpassen aan het daglicht en de temperatuur in een kamer.

Minimalistische stijl

Minimalisme is al enige tijd een belangrijke trend in interieurontwerp en deze trend zal ook in 2023 voortzetten. Mensen willen graag een rustige en opgeruimde uitstraling in hun interieur en dat geldt ook voor raambekleding en raamdecoratie. Daarom zullen we in 2023 meer minimalistische stijlen zien, zoals eenvoudige witte jaloezieën of strakke, moderne rolgordijnen.

Grote raambekleding

In 2023 zullen we ook meer grote raambekleding zien. Grote ramen zijn steeds populairder geworden in moderne woningen en daarom willen mensen graag raambekleding die deze grote ramen goed kunnen bedekken. Dit kan bijvoorbeeld zijn door het gebruik van extra brede gordijnen of lange jaloezieën.

De bovenstaande trends zullen wij in 2023, en de jaren erna, steeds meer gaan zien. Modewinkels en raambekledingzaken zullen hierop inspelen en hun assortiment aanpassen. Wij hopen dat je iets aan de blog hebt gehad, en hierop je woning kan aanpassen!

Lees ook:

Wat voor raambekleding hebben jullie?

Foto: Pexels
#samenwerking

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Voeg een reactie toe

Categorieën

Geverifieerd door ExactMetrics