Thuisleven.com
Dit zijn de raambekleding & -decoratie trends in 2023.
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Interieur > Ramen > Dit zijn de raambekleding & -decoratie trends in 2023

Dit zijn de raambekleding & -decoratie trends in 2023

Raambekleding en raamdecoratie zijn essentiële elementen van elk interieurontwerp. In 2023 zien we verschillende opvallende trends op het gebied van raambekleding en raamdecoratie. Hier zijn enkele van de belangrijkste trends die we in 2023 kunnen verwachten:

Duurzaamheid

Duurzaamheid is al een tijdje een belangrijke trend in interieurontwerp en deze trend zet zich voort in 2023. Mensen hechten steeds meer waarde aan het milieu en willen graag bijdragen aan een duurzamere toekomst. Daarom zullen we in 2023 meer duurzame raambekleding en raamdecoratie zien. Dit kan bijvoorbeeld zijn door het gebruik van gerecyclede materialen of materialen die gemakkelijk kunnen worden gerecycled.

Natuurlijke materialen

In 2023 zullen we ook meer raambekleding en raamdecoratie van natuurlijke materialen zien. Houten jaloezieën, bamboe rolgordijnen en linnen gordijnen zijn enkele voorbeelden van natuurlijke materialen die veel gebruikt zullen worden. Deze materialen hebben niet alleen een duurzame uitstraling, maar geven ook een warme en gezellige sfeer aan een interieur.

Kleurrijke patronen

In 2023 zullen we veel meer kleurrijke patronen zien op raambekleding en raamdecoratie. Denk bijvoorbeeld aan gordijnen met opvallende prints of jaloezieën met kleurrijke strepen. Deze trend is een geweldige manier om wat persoonlijkheid en pit aan een interieur toe te voegen.

Smart raambekleding

Met de opkomst van slimme woning technologie zullen we in 2023 ook meer slimme raambekleding en raamdecoratie zien. Dit omvat raambekleding die met een app of spraakopdrachten kan worden bediend, evenals slimme gordijnrails die zich aanpassen aan het daglicht en de temperatuur in een kamer.

Minimalistische stijl

Minimalisme is al enige tijd een belangrijke trend in interieurontwerp en deze trend zal ook in 2023 voortzetten. Mensen willen graag een rustige en opgeruimde uitstraling in hun interieur en dat geldt ook voor raambekleding en raamdecoratie. Daarom zullen we in 2023 meer minimalistische stijlen zien, zoals eenvoudige witte jaloezieën of strakke, moderne rolgordijnen.

Grote raambekleding

In 2023 zullen we ook meer grote raambekleding zien. Grote ramen zijn steeds populairder geworden in moderne woningen en daarom willen mensen graag raambekleding die deze grote ramen goed kunnen bedekken. Dit kan bijvoorbeeld zijn door het gebruik van extra brede gordijnen of lange jaloezieën.

De bovenstaande trends zullen wij in 2023, en de jaren erna, steeds meer gaan zien. Modewinkels en raambekledingzaken zullen hierop inspelen en hun assortiment aanpassen. Wij hopen dat je iets aan de blog hebt gehad, en hierop je woning kan aanpassen!

Lees ook:

En kijk eens hier voor de HEMA kant-en-klaar gordijnen

Wat voor raambekleding hebben jullie?

Foto: Pexels
#samenwerking

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Voeg een reactie toe

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics