Hoe creëer je een industrieel interieur dat kindvriendelijk is?
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Interieur > Vloer > Hoe creëer je een industrieel interieur dat kindvriendelijk is?

Hoe creëer je een industrieel interieur dat kindvriendelijk is?

Een industrieel interieur is stoer, robuust en modern. Maar is het ook geschikt voor kinderen? Het antwoord is ja, mits je de juiste keuzes maakt. In deze blog geven we tips hoe je een industrieel interieur creëert dat kindvriendelijk is en waar je kinderen veilig en prettig kunnen spelen.

Industrieel interieur én kindervriendelijk!

Om te beginnen is het belangrijk om te kiezen voor materialen die makkelijk schoon te maken zijn. Denk bijvoorbeeld aan betonlook pvc vloeren. Deze vloeren hebben de uitstraling van beton, maar zijn veel makkelijker in onderhoud dan echte betonvloeren. Ze zijn slijtvast, waterbestendig en kunnen tegen een stootje. Bovendien zijn pvc vloeren geluiddempend, waardoor het geluid van spelende kinderen wordt gedempt.

Keuze meubels en accessoires

Een ander belangrijk aspect van een kindvriendelijk industrieel interieur is de keuze van meubels en accessoires. Kies voor meubels die stevig en stabiel zijn en tegen een stootje kunnen. Vermijd scherpe randen en hoeken, zodat kinderen zich niet kunnen bezeren. Een robuuste houten tafel met een metalen onderstel past perfect in een industrieel interieur en is ook nog eens praktisch in gebruik.

Qua accessoires kun je denken aan kussens en plaids van zachte materialen, zoals wol en katoen. Hierdoor creëer je een warme en knusse sfeer, die goed past bij een industrieel interieur. Daarnaast kun je kiezen voor opbergmanden van bijvoorbeeld riet of rotan, waarin je het speelgoed van je kinderen netjes kunt opbergen.

Ruimte om te spelen

En dan is het nog belangrijk om voldoende ruimte te creëren om te spelen. Een industrieel interieur kan soms wat kil en leeg ogen, maar door de juiste speelhoek te creëren met bijvoorbeeld een zachte speelmat en een opbergkast met speelgoed, geef je je kinderen de ruimte om te spelen en te ontdekken.

Een industrieel interieur kan dus zeker kindvriendelijk zijn, mits je de juiste keuzes maakt. Kies voor makkelijk schoon te maken materialen, stevige meubels en zachte accessoires. En vergeet vooral niet om voldoende ruimte te creëren om te spelen en te ontdekken. Een betonlook pvc vloer is hierbij een uitstekende keuze, vanwege de stoere uitstraling en het praktische gebruik. Zo creëer je een interieur waar het hele gezin van kan genieten.

Lees ook:

Hebben jullie een industrieel interieur?

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

1 reactie

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics