Selecteer een pagina

In een ver land in het oosten woonde wijze mannen die de sterren bestudeerden. Op een nacht zien ze een ster die ze nog nooit gezien hebben. De drie wijze mannen, Caspar, Melchior en Baltasar, weten zeker dat het iets moet betekenen. “Er is een koning geboren, laten we de ster volgen en op zoek gaan naar de nieuwe koning!” En zo gingen ze op reis met veel cadeaus bij zich voor de nieuwe koning. Elke nacht wees de ster hun de weg.

Het geluk van de hemel

Vandaag het derde deel in een serie van vier recensies over kerst(prenten)boeken voor kinderen. Eerder verscheen een recensie over de nieuw verschenen (prenten)boeken Hotel Toekan en De kleinste ster.
De recensie van vandaag gaat over het prentenboek “Het geluk van de hemel”. Dit prentenboek gaat over de drie wijze mannen die een heel mooie belofte ontdekken. De drie wijzen pakken hun spullen en gaan op weg. Volg die ster! Ze gaan op zoek naar iemand die komen zou! Iemand die anders zou zijn! Iemand die zo bijzonder is dat het leven op aarde voor altijd zou veranderen! Het geluk van de hemel, die naar de aarde kwam toen Jezus werd geboren in Bethlehem!

En toen de ster stil bleef staan wisten ze dat daar Jezus – het geluk van de hemel – moest zijn. Toen ze Jezus zagen knielden ze voor hem neer. Ze hadden ook mooie en dure cadeaus bij zich voor Jezus, goud, wierook en mirre.

Mijn mening

De drie wijzen vonden het geluk van de hemel! Dit prentenboek is een heel mooi en toegankelijk prentenboek voor kinderen. Het hele kerstverhaal wordt op een eenvoudige manier verteld. De prenten zijn mooi, herkenbaar en aansprekend. Een leuk boek om voor te lezen; op school, thuis, in de kerk, op de kindernevendienst/club/zondagsschool, enz. Maar ook tijdens kerstvieringen is dit een prachtig geschreven kerstverhaal!

Dit prentenboek is ook heel geschikt voor een kinderdagverblijf, school, kindernevendienst, zondagsschool, kerk, etc. om als kerstcadeau aan kinderen te schenken.

Productinformatie

Titel: Het geluk van de hemel – De belofte van het Kerstkind
Auteur en illustrator: Anthonia Woodward
Uitgeverij: Kwintessens
ISBN: 9789057884917
Verschijningsjaar: 2017
Aantal bladzijden: 32

Lees ook:

* Voor dit artikel heb ik een recensie-exemplaar ontvangen *

Geverifieerd door ExactMetrics