Selecteer een pagina

Tijdens de adventsperiode – 4 weken voor kerst – is het een mooie gelegenheid om alle prentenboeken, voorleesboeken, kerst-cd etc. weer tevoorschijn te halen. Het is ook een mooie gelegenheid om eens een nieuw boek aan te schaffen. In een serie van 4 recensies geef ik een tip van een mooi – nieuw op de markt gekomen – (prenten)boek over Kerst voor kinderen. Gisteren verscheen de eerste recensie over het boekje Hotel Toekan. Vandaag een recensie over het prentenboek “De Kleinste Ster”.

De Kleinste Ster

“Weet jij hoeveel sterren er aan de hoge hemel staan?” Niet alle sterren zijn hetzelfde. Dit bijzondere verhaal gaat over de kleinste ster van alle sterren. Alleen is dit kleine sterretje niet zo bijzonder, niet zo helder, niet zo stralend als de andere sterren aan de hemel. Hij had gewoon helemaal niet bijzonders zoals als andere sterren. Daarom zocht de ster een klein, rustig plekje op, helemaal alleen voor zichzelf.

Maar dan, op een dag, komt er een engel! De engel wist zelfs zijn naam en bovendien had de engel een heel speciale opdracht voor hem.
Die nacht gebeurt er iets heel speciaals waar de ster getuige van is! En dat niet alleen, de ster mag zijn licht laten schijnen op die heel bijzonder plek! Het wordt een nacht om nooit meer te vergeten.

Mijn mening over het boek

Dit is een prentenboek over het traditionele kerstverhaal, maar dan vanuit een heel andere invalshoek verteld. De Kleinste Ster is de hoofdpersoon van het verhaal, maar o, wat heeft hij een grote en bijzondere taak. En hier kunnen we dan weer een les uit leren. Misschien voel jij je wel klein, te min, zo weinig bijzonder of denk je dat je niks kunt. Misschien denk je dat anderen meer zijn, mooier zijn, meer kunnen en meer talenten hebben. Maar toch, voor iedereen is er een speciale taak weggelegd. Iedereen kan een stralende ster zijn, hoe groot of hoe klein, dichtbij of ver weg! Voor een ieder die op je pad komt.

Dit prachtige verhaal wordt ondersteund met illustraties die heel mooi getekend zijn met mooie heldere kleuren.  Ze zijn aansprekend voor kinderen. Ze zijn eenvoudig, maar wel heel duidelijk. Daarom is dit verhaal ook erg leuk voor kleine kinderen.

Dit prentenboek is ook heel geschikt voor een kinderdagverblijf, school, kindernevendienst, zondagsschool, kerk, etc. om als kerstcadeau aan kinderen te schenken.

Productinformatie

Auteur: Richard Littledale
Illustrator: Dubravka Kolanovic
Uitgeverij: Kwintessens
ISBN: 9789057884924
Verschijningsjaar: 2017
Aantal pagina’s: 32

* Voor dit artikel heb ik een recensie-exemplaar ontvangen *

Lees ook:

Geverifieerd door ExactMetrics