Selecteer een pagina

Chantal~ Eindelijk was het afgelopen zondag zo ver.. We vierden de eerste verjaardag van ons meisje Tess. In mijn eerdere blog konden jullie al lezen over de voorbereidingen die we daarvoor getroffen hadden zoals het maken van de versieringen en foto’s voor de uitnodigingen. In deze blog vertel ik hoe we het de dagen voor de verjaardag en de grote dag hebben aangepakt om alles zo relaxed mogelijk voor ons meisje, maar ook voor onszelf te laten verlopen.

Versiering voor de verjaardag.

Twee dagen voor de grote dag hebben we alles versierd omdat ze toen echt jarig was. En bij een verjaardag horen nu eenmaal slingers en ballonnen, vooral bij kinderverjaardagen. We hebben er expres voor gekozen om Tess die dag ook ons cadeau al uit te laten pakken omdat ze op haar feest waarschijnlijk voldoende had om uit te pakken dus kon ze alvast genieten en op haar gemak iets uitpakken. Ik had als voorbereiding op de grote dag gevraagd of een goede vriendin van me foto’s wilde maken zodat ik me die dag niet druk hoefde te maken of er voldoende leuke foto’s waren zodat we zelf ook meer van de dag konden genieten. Dingen uit handen geven is een tip die ik zeker aan kan raden om zo zelf meer overzicht te krijgen over andere dingen die ook belangrijk zijn die dag.  

De fototaart.

Deze hebben we besteld bij Jumbo met een foto die we zelf gemaakt hebben. Nu is het helaas zo dat daar niet ieder formaat foto op past. Hij geeft al snel aan dat je foto niet de juiste hoeveelheid pixels heeft. Als je foto te weinig pixels heeft kun je er niets aan doen maar als je foto teveel pixels heeft kun je deze zelf heel makkelijk aanpassen. Het klinkt heel moeilijk maar het is echt heel erg simpel. Bijna iedereen heeft wel het programma Paint op zijn computer staan. In de volgende twee afbeeldingen laat ik jullie zien hoe makkelijk het is. In de balk bovenin staat namelijk resize. 

Daar kies je dan voor pixels in plaats van percentage.  Je kunt dan het juiste aantal pixels invullen waar de fototaart om vraagt. Je hoeft maar één van de twee vakjes in te vullen en dan past Paint automatisch het andere vakje aan zodat de verhoudingen wel blijven kloppen. De afbeelding kun je dan even onder een andere naam opslaan zodat de huidige foto ook bewaard blijft en je kunt hem dan ook snel terug vinden.

De grote dag.

We hadden de gasten via de uitnodiging al laten weten dat de verjaardag gevierd zou worden van 14.30 tot 17.00. Dit in de allereerste plaats om ons meisje te beschermen voor een te lange zit en teveel indrukken. Daarnaast is het vaak voor een kinderverjaardag fijn als de kinderen rond etenstijd weer een beetje tot zichzelf kunnen komen om even wat te eten en om tot rust te komen voordat ze naar hun bed gaan, zodat ze niet zo onrustig zullen slapen. De dag dat we de verjaardag van ons meisje gingen vieren zou het erg warm worden.

Om het zowel voor de gasten als voor onszelf aangenaam te houden hebben we voor voldoende schaduwplekken en zitplaatsen in de tuin gezorgd, onder andere door middel van parasols en een picknicktafel. Daarnaast hebben we voor iedereen het eerste rondje aan drinken verzorgd waarna de gasten het vervolgens zelf konden pakken. In ons geval hadden we het drinken in een koelkast in de garage staan en gezorgd voor voldoende kant-en-klare ijsblokjes in zakken zodat iedereen lekker koel drinken had. Aangezien niet iedereen een tweede koelkast heeft, heb ik nog een tip. Je kunt grote flexibele wasmanden kopen bij onder andere Action en Ikea (variërend tussen 2,59 en 5,00). Als je deze vult met water en ijsklontjes blijft je drinken ook heerlijk koel.

Kinderstoelen lenen.

Omdat er meerdere vrienden zijn met kleine kindjes hebben we verschillende kinderstoelen van Ikea geleend van mensen die deze toch niet meer nodig hadden. Zo konden ook de allerkleinsten lekker zitten in plaats van de hele tijd gedragen hoeven te worden om zo niet onder de voet gelopen te worden. Daarnaast vonden we het zonde als we met een groot deel van de taart zouden blijven zitten dus hebben we de stukken taart uitgedeeld en hier werd dan ook heerlijk van gegeten door iedereen. De tip die ik jullie als laatste mee wil geven om dit blog af te sluiten en wat niet geheel onbelangrijk is: Vergeet na afloop van het feestje als de kinderen naar huis gaan eventuele traktaties niet. Dat zou namelijk heel erg zonde zijn als je daar mee zou blijven zitten.

Lees ook:

Geverifieerd door ExactMetrics