Selecteer een pagina

Heel eerlijk, dit is echt onze allereerste K’nex bouw set. Hier in huis hebben we vooral Lego en wat Playmobile, dus een nieuwe manier van bouwen is welkom. Lego is toch vooral precies bouwen wat er in het boekje staat en dan ergens leuk neerzetten. Playmobile is hier in huis in elkaar gezet en dan wordt er vooral met de poppetjes gespeeld en met de dieren.

De bouw set Dune Buggy

Het is een Dune Buggy die je dus zelf in elkaar kan zetten met behulp van het meegeleverde bouwboekje. Maar als ik die eenmaal met de kinderen in elkaar heb om te zien of dat gemakkelijk gaat is hij ook snel weer gedemonteerd. Gelukkig hebben we de foto nog.
De Dune Buggy set bestaat uit 40 onderdelen die je dus volgens het boekje kan maken of om gewoon je eigen fantasie ding mee te bouwen. Vooral dat laatste valt bij die twee van mij in de smaak. In combinatie met nog twee andere verzamelbare sets kan je een soort Hover Craft in elkaar puzzelen. Dan heb je naast de Dune Buggy nog de Jumbo Jet set en de Space Shuttle set nodig. Dit zijn de Starter voertuigen, van waaruit je een hele K’nex wereld kan laten groeien.

Dit zegt K’nex

K’NEX is het meest vernieuwende constructiespeelgoed ter wereld, waarmee kinderen fantastische werelden kunnen bouwen! K’NEX moedigt je aan om te bouwen, te spelen en om je verbeelding te gebruiken. Je kunt ontelbare creaties bouwen met de vele verschillende onderdelen die K’NEX bevat. K’NEX heeft voor de jongens veel nieuw speelgoed, waaronder achtbanen, auto’s, dino’s en natuurlijk de K-FORCE series. De K’nex Kids serie is voor de jongere bouwers onder ons.

Onze mening

We zijn natuurlijk fervente bouwers en hebben geen moeite om deze buggy in elkaar te zetten. Hij is speciaal voor kinderen van 5 tot 10 en die van mij zijn 6 en 9 dus die kunnen dat met zijn tweetjes goed aan. In ongeveer een kleine dertig minuten zit hij in elkaar en maak ik snel een foto. Dat is maar goed ook want ze willen snel verder met hun eigen fantasie. En dat is meteen het grote verschil met de Lego bouwsets die we hebben, die zetten ze in elkaar en de losse blokjes daar gaan ze verder mee bouwen. Maar is de set klaar dan is hij klaar. K’nex kende ze van school, daar mogen ze soms mee spelen en bouwen. Dus om nu in de vakantie thuis ermee aan de slag te gaan is een klein feestje. Deze set is natuurlijk niet zo groot en heeft nog niet veel mogelijkheden, maar het is een goed begin. Beide kinderen (een jongen van 9 en een meisje van 6) vinden de set erg leuk. Hebben zelf leuke ideeën wat ervan te maken en moeten zo nu en dan ruziën over wie welk stukje mag gebruiken voor de eigen creatie. Ik ben zeer positief over hoe je kan bouwen en de mogelijkheden die een kleine set al heeft.

Bouw jij wel eens met K’nex?

Geverifieerd door ExactMetrics