Thuisleven.com
De Dikke Boer Boris
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Kinderboeken > De Dikke Boer Boris

De Dikke Boer Boris

Lezen is altijd een feest, maar vooral als er een boek is dat zijn verjaardag viert! Zoals nu het geval is bij Boer Boris. Boer Boris bestaat namelijk vijf jaar en heeft een extra dik boek op de markt gebracht met daarin drie verhalen én een bonus DVD. Wij gaan in elk geval lekker genieten van dit prachtige boek!

Verhaal één: Boer Boris wil geen feest!

Zusje Sam roept dat iedereen het grote nieuws moet komen horen. Er is namelijk een baby worteltje geboren. Zusje Sam vraagt zich af wie van de grote wortels de mama is, maar bovenal vind ze de geboorte van een wortel een reden tot een feest. Echter is Boer Boris het daar niet mee eens. Er zijn al honderdduizend keren worteltjes geweest.
Maar ook voor de geboren lammetjes, de geboren biggetjes, de zesde verjaardag voor Niels en de eenentwintig kuikentjes is er geen reden tot een feest.
En dan wordt er aangebeld en komt er toch nog een groot feest. Raad jij wat de reden is voor het feest op de boerderij?

Verhaal twee: Boer Boris gaat naar de markt

Boer Boris heeft flink geoogst, geplukt, geploegd, gezwoegd en wat al niet meer. Omdat de voorraad zoveel is besluit hij het e.e.a. te gaan verkopen op de markt. Maar wat hij ook probeert (te voet, op de fiets, per boot, per motor, per auto, per vliegmachine en zelfs per raket) hij komt er niet! Elke keer weer komt hij een gebodsbord tegen. Gelukkig komt Boer Boris uiteindelijk een bord tegen hoe hij wel op de markt kan komen en die kans grijpt hij dan ook met beide handen aan. Raad jij met welk voertuig Boer Boris er gaat komen?

Verhaal drie: Boer Boris en de maaier

Berend heeft de maaier kapot. Zo handig als Boer Boris is, maakt hij de maaier weer in orde. Maar niet zomaar! Nee de maaier wordt beter dan hij ooit was. Zodra de maaier klaar is wilt de buurman hem even lenen. Maar ojee, ook nu gaat de maaier kapot. Wederom repareert Boer Boris de maaier en ook nu weer beter dan-ie was. En zo gaat het nog een paar keer fout. Van de originele maaier is niet veel meer over, hij is namelijk helemaal gepimpt naar een nieuwe, fraaie maaier! Hij is zelfs zo fraai dat de baas van de fabriek hem wilt lenen. Maar zou Boer Boris de maaier nog eens uitlenen?

Mijn mening

De verhalen lezen zich alle drie heerlijk weg, de bijgevoegde DVD is echter de kers op de taart. Aangezien ik al verklapt heb waar de verhalen over gaan zal ik hier niks meer over verklappen. Immers zijn verrassingen altijd het leukste! Is het boek een aanrader? Ja absoluut! De vorige verhalen van Boer Boris lees ik nog met regelmaat voor omdat de kids er naar vragen en ook dit boek wordt sinds kort met regelmaat uit de kast gehaald.

Info en waar te koop

Auteur: Ted van Lieshout & Philip Hopman (ill.)
ISBN: 9789025766856
Uitgeverij: Gottmer Uitgevers Groep b.v.
De Dikke Boer Boris is te koop voor €17,99

Lees ook:

* Voor het schrijven van dit artikel hebben wij een recensie-exemplaar ontvangen *

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

1 reactie

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics