Thuisleven.com
Feestkleding
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Feest(dagen) > Carnaval / Vasteloavend > Carnaval vieren tijdens een lockdown?

Carnaval vieren tijdens een lockdown?

Dat we midden in een lockdown zitten betekend niet dat onze vrijheid en leven weg is. Ook al gaan evenementen buitenshuis niet door thuis een party bouwen is altijd feest! En als je een beetje goed om je heen kijkt en de nieuwskanalen volgt dan zul je merken dat er toch van buitenaf dingen worden georganiseerd waar jij veilig aan deel kunt nemen. In dit artikel deel ik dan ook graag een aantal tips hoe jij in stijl een lockdown carnaval kunt vieren.

Trek de pekskes mer oet de kast!

Jazeker als eerste halen we natuurlijk de pakjes uit de kast om te kijken wat nog past. In ons geval komen we erachter dat er 2 kostuums nodig zijn. We zoeken dan ook wat nieuwe carnavalskleding uit op Feestkleding.nl (een webshop met ruime keus in kostuum, pakjes en zelfs accessoires en decoraties).
Op de achtergrond genieten van Carnavalskrakers terwijl we ondertussen de schminksessies oefenen. Je hoeft maar in de carnavalssfeer te komen…

Thuisblijven

Snollebollekes kaartspel
Snollebollekes kaartspel

Voor degene die het weer maar niks vinden of gewoon lekker binnen blijven hierbij enkele leuke tips om je eigen feestje te bouwen.

 • Vasteloavendsbingo
  Steun de lokale bakker door verse nonnevotten in huis te halen. Haal het bingo spel van zolder en zorg voor leuke carnavalsprijsjes voor de winnaar(s).
 • Snollebollekes spel
  Terwijl er Snollebollekes muziek op staat spelen jullie het gezellige Snollebollekes kaartspel.
 • Springen nondeju
  Schuif de meubels aan de kant. Berg de breekbare spullen veilig op en zet de muziek een tandje harder om je eigen feesttent te creëren.

Ere aan de tradities

In elke carnavalsplaats zijn er tradities. Die tradities kun je ook thuis (grotendeels) uitvoeren.
Bacchus verzoepen? Maak een Bacchus met de kinderen en verzuip hem in bad.
Kwekkerte verbranje? Maak een kikker van papier maché en verbrand deze in de tuin.
Badeenden race? Vul het bad met water, leg er voorwerpen in die je kunt opvissen. Maak voor iedereen een vishengel en degene die het meeste gevangen heeft wint de race.
Buutteredner. Een van de gezinsleden houdt een cabaretesk betoog in dialect, waarin allerlei actuele zaken de revue passeren. Vergeet niet dat lokale situaties en bekendheden uit de lokale en regionale politiek vaak op de korrel worden genomen.
Carnavalsvereniging / plaatsnaam? Tja dat gaat het hem niet worden dit jaar en dus maak jij van je gezin je eigen carnavalsvereniging. Bedenk een thema en decoreer je huis in die stijl. Vergeet niet om je woning een te gekke carnavalsnaam te geven. Maak er desgewenst een mooie spandoek van die je boven je deur hangt zodat iedereen het kan zien!
– Motto. Veel, maar niet alle, Bourgondische carnavals hebben een officieel motto. Dit is vaak een gevleugelde uitspraak in plaatselijk dialect. In de optocht kunnen mensen zich dan naar het motto optuigen en wellicht een prijs winnen. Die optocht kun je ook op je buik schrijven maar je kunt wel onderling elkaar een cijfer geven en zo beoordelen op originaliteit.

En het mooie hiervan is natuurlijk dat je ook nog eens leuke activiteiten voor overdag hebt.

Er op uit

carnaval
QR code speurtocht in Beek

Mocht je er toch liever op uit gaan hierbij een aantal leuke doe-tips:

 • Optocht
  Alle optochten zijn afgeblazen dit jaar. Hoe leuk zou het echter zijn als we op de Carnavalsdagen verkleed onze dagelijkse wandeling gaan maken? En op de optochtdag kun je misschien zelfs de route lopen die de optocht normaliter aflegt. Wie weet brengt het je in de sfeer om volgend jaar ook mee te lopen.Bij ons in Beek hebben de Pottentaote en Pottentaotinnekes zelfs wat leuks en veiligs bedacht voor de optocht.
 • Versierde huizen spotten
  Ken jij de berenjacht en de speurtocht naar de Gluurpietjes nog? Nu ga je de deur uit en huizen opzoeken die in Carnavalssfeer versiert zijn. Hoeveel kunnen jullie er vinden en welke was het mooiste versierd?
 • Houdt je vereniging in de gaten
  Op Facebook zie ik uit verschillende carnavalsvereningen al allerlei leuke activiteiten de revue passeren. Van online team-meetings bingo tot en met speurtochten buitenshuis. Omdat deze lokaal georganiseerd worden (om zo ook niet te veel publiek te trekken) is het dus verstandig even goed je vereniging in de gaten te houden.

Heb jij nog wat leuke tips?

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

1 reactie

 • Thuis een carnaval-feestje houden en een filmpje maken en delen met vrienden o.i.d. Ik heb geen idee, want ik woon in het noorden en daar vieren we geen carnaval. Ik mis nu dus ook niets.

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics