Thuisleven.com
Bruschet­ta met to­maat en ba­si­li­cum
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Eten en drinken > Voorgerecht > Bruschet­ta met to­maat en ba­si­li­cum

Bruschet­ta met to­maat en ba­si­li­cum

Benodigdheden Bruschet­ta met to­maat en ba­si­li­cum

– stokbrood (of kant en klare geroosterd stokbrood)
– olijfolie
– basilicum
– 1 teen knoflook
– peper
– zout
– 2 tomaten

Bereidingswijze bruschetta

Brood

Indien je de stokbrood zelf wilt roosteren dien je de oven op 250º te zetten. Vervolgens snijd je het stokbrood in stukjes en sprenkelt hier wat olijfolie overheen, eventueel kun je er een beetje knoflookolie of basilicum overheen sprenkelen. Vervolgens plaats je de stukjes stokbrood op een rooster en laat dit in de oven krokant worden.
Je kunt er ook voor kiezen om een kant en klaar zakje te kopen. Afhankelijk van het aantal personen is dit soms sneller en bovendien goedkoper.

Tomaten

Was de tomaten goed af en snijd ze vervolgens in kleine blokjes. Met een vork pak je vervolgens blokjes voorzichtig op zodat het vocht en de zaadjes achter blijven. Leg de blokjes daarna in een kommetje.
Nu je dit gedaan hebt kun je het teentje knoflook persen of in hele kleine stukjes snijden en dit toevoegen aan de tomaat-blokjes.
Als laatste voeg je basilicum, zout en peper toe naar gelang de smaak.

Lees ook:

Eet smakelijk!

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

1 reactie

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics