Bruschet­ta met to­maat en ba­si­li­cum
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Eten en drinken > Voorgerecht > Bruschet­ta met to­maat en ba­si­li­cum

Bruschet­ta met to­maat en ba­si­li­cum

Benodigdheden Bruschet­ta met to­maat en ba­si­li­cum

– stokbrood (of kant en klare geroosterd stokbrood)
– olijfolie
– basilicum
– 1 teen knoflook
– peper
– zout
– 2 tomaten

Bereidingswijze bruschetta

Brood

Indien je de stokbrood zelf wilt roosteren dien je de oven op 250º te zetten. Vervolgens snijd je het stokbrood in stukjes en sprenkelt hier wat olijfolie overheen, eventueel kun je er een beetje knoflookolie of basilicum overheen sprenkelen. Vervolgens plaats je de stukjes stokbrood op een rooster en laat dit in de oven krokant worden.
Je kunt er ook voor kiezen om een kant en klaar zakje te kopen. Afhankelijk van het aantal personen is dit soms sneller en bovendien goedkoper.

Tomaten

Was de tomaten goed af en snijd ze vervolgens in kleine blokjes. Met een vork pak je vervolgens blokjes voorzichtig op zodat het vocht en de zaadjes achter blijven. Leg de blokjes daarna in een kommetje.
Nu je dit gedaan hebt kun je het teentje knoflook persen of in hele kleine stukjes snijden en dit toevoegen aan de tomaat-blokjes.
Als laatste voeg je basilicum, zout en peper toe naar gelang de smaak.

Lees ook:

Eet smakelijk!

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

1 reactie

Categorieën

Geverifieerd door ExactMetrics