Selecteer een pagina

Zin in een gezellige avond met good comfort food, maar geen zin om lang in de keuken te staan? Waarom zou je je uren uitsloven als je er eigenlijk helemaal geen zin hebt?  We geven je in deze blog heerlijke tips voor een Italiaans menu dat in een wip op tafel staat. 

Homemade Bruschetta

Simpel, fris en ongelooflijk lekker. De Italiaanse Bruschetta, een klassieker van formaat. Benodigdheden? Ciabattabroodje, tomaat, basilicum, olijfolie, lekker veel look en peper & zout. Chop chop, alle ingrediënten in een kom door elkaar, doe een er genereuze schep van op het brood en klaar! Serveer met een Italiaanse witte wijn zoals een Pinot Grigio. 

Pizza please!

Net zoals bij de meeste dingen in het leven maakt kwaliteit het verschil. Zo ook bij pizza. Weinig zin om uren in de keuken te staan vanavond, maar toch zin in iets lekkers? Ja, je kan vanavond (alweer) een diepvriespizza uit de dichtstbijzijnde supermarkt of nachtwinkel eten, maar laten we eerlijk zijn: Dr. Oetker is oké voor een avondje met een biertje en een leuke film of als je echt geen pap meer kan zeggen, maar echt hoogstaand genieten is het niet. Pizza kan net iets lekkerder, ook bij jou thuis. Afhalen dan maar? Nee, wat je zelf doet, doe je meestal beter, dus waar wacht je nog op? Aan de slag!

Allereerst heb je goed deeg nodig. Je kan er ook zelf mee gaan knoeien – ook dat is echt niet zo moeilijk – maar, aangezien we het simpel houden, koop je het best voorverpakt. Je vindt het in elke supermarkt. Gebruik passata voor de basis. En dan kan het feest beginnen, want op een zelfgemaakte pizza kan echt alles. 

Pizzatopping

Fan van ananas? Laat je niets wijsmaken door tegenstanders, gewoon doen. Liever parmaham en mozzarella, rucola en een goede scheut olijfolie? Pleur het er maar op! Of wat dacht je van een veggie pizza met leftover groentjes en Parmezaanse kaas? Of gewoon, zelfs alles bij elkaar? ‘t Is jouw pizzafeest. Met een zelfgemaakte pizza maak je de lekkerste rijkelijk belegde hartige snack of een heerlijk avondmaal in een handomdraai. Heb je de pizza belegd zoals jij het wil? Dan hoef je verder niets meer te doen: hup, 20 minuten de oven in en smikkelen maar. Nog een lekkere rode wijn uit Italië erbij en je bent gesetteld voor de avond. 

Lees meer

Wat mag er op jouw avond niet ontbreken?

Geverifieerd door ExactMetrics