Thuisleven.com
bobbi en de baby
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Baby en peuterboeken > bobbi en de baby van Monica Maas

bobbi en de baby van Monica Maas

Kennen jullie bobbi al? Het olijke beertje bedacht door Monica Maas? In de Nationale voorleesweken heb ik een pakket vol boekenliefde van uitgeverij Kluitman gewonnen bij Mamaliefde. Daar zat het boekje ‘bobbi en de baby’ in, geschikt vanaf twee jaar.

Ziek op bed

Ik lig ziek op bed als de peuter even langs komt. Het boekje van bobbi ligt op mijn nachtkastje om eens beter te bekijken als mijn ogen scherp kunnen stellen. De kleine meid pakt het boekje en vraagt om voorgelezen te worden. Voorlezen doe ik niet op vaste tijdstippen per dag maar op verzoek. Helaas werkt mijn gestel niet mee en besluit de rollen eens om te draaien. “Lees jij Mama maar eens voor.” De peuter nestelt zich in mijn bed en pakt het handzame hardcover boekje, dat ligt door het formaat prima in haar handen en ze slaat het open. Bobbi spreekt tot haar verbeelding en er volgt een heel verhaal over Beertje die op zoek is naar de olifant. Met oog voor details in de prenten verzint ze steeds een stukje bij het verhaal, heel vermakelijk. Als ze klaar is wijst ze de andere delen van bobbi voorin het boekje aan en vraagt of ze die ook mag hebben.

Kiekeboe! Bobbi en de baby

‘Bobbi en de baby’ gaat zoals de titel al doet vermoeden over beertje bobbi en zijn baby-zus. Hij laat de baby, als trotse grote broer, kennis maken met zijn Ollie (de olifant) en probeert zijn papa & mama zo goed mogelijk te helpen met de verzorging van de kleine baby. Ze gaan samen in bad, bobbi voert haar en ze spelen samen Kiekeboe! Er zijn ook minder leuke kanten aan het hebben van een baby in huis. Baby’s kunnen nog niet samen spelen & samen delen en ze ruiken soms uit hun broek. Ondanks dit alles.

Dit lieflijke prentenboek heeft niet alleen korte zinnen, maar staat ook bol van kleine woordjes. Dan rijmen de zinnetjes ook nog eens. Zo samen op de bank oefenen we al eens met lezen en omdat door de rijmelarij komt ze al een heel eind. Naast erg leuk om samen te doen, ook nog eens een opsteker voor haar zelfvertrouwen. Bijkomend voordeel is dat de kleuter dol is op baby’s.

Lees ook:

Lees jij graag boeken van Monica Maas?

Linda

Getrouwd en moeder van 3 meiden. Ik was een blogger op Thuisleven tot 1-10-2023

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

1 reactie

  • Heerlijk het zo samen genieten van een boekje. Ook als je zelf niet in.staat bent om te lezen. Zo heeft ze toch haar lekkere voorlees moment gehad.

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics